• dreamz

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    angels8 skrev 2016-07-05 13:38:33 följande:

    Man blir så trött på läkarna som inte är öppna för nya vyer när det gäller infertilitet missfall mm. Jag tror absolut att i ditt fall var som i alla oss andra .

    Immunologiska inverkan.

    När jag har gått hela graviditet så kommer jag vilja gå ut med denna behandling så man kan hjälpa andra.

    Lycka till <3


    ja verkligen! allt detta prat om "guldägget" gjorde mig galen!

    Ja jag har nu skickat iväg ansökan till grekland på Serum, fick nu svar av att jag troligtvist har immun problem, nu gäller det bara att försöka boka en tid hos dem,

    Jag har en frågan, dem vill att jag ska fråga min läkare om
    Antityreoida antikroppar, antifosfolipidantikroppar och antinukleära antikroppar
    för att leta efter immun problem tecken.
    Men finns dessa tester på werlabs eller är detta något dem på Serum
    kanske kan hjälpa mig att testa? någon som vet?

    skulle jag gå till min "gamla" läkare om dessa prover skulle hon bara titta på mig som om jag vore dum.. hehe ;)

  • dreamz
    mammasusan skrev 2016-07-05 14:21:45 följande:

    Postar igen och hoppas ni kloka har lite svar ;)

    Även fast jag inte varit utomlands för behandling så har jag genom åren varit i tråden med funderingar etc. Nu är jag tillbaka, jag fick ett fint plus den 27/6 & den 21/6 gjorde jag ett vul hos min underbara specialistläkare 33 mil enkel resväg.

    Jag var på äl+6/7 då hon gjorde vul & slemhinnan var jättetjock & fin & hon såg två gulkroppsblåsor, hon sa sig vara säker på att jag redan då var gravid. Vilket jag ju var/är.

    Men hur är det möjligt att hon kunde se det 1v efter äl? Nog för att hon är specialist med 40 år eller mer i erfarenhet.

    Kan det vara två bönor i magen eftersom det var två blåsor? Varje blåsa såg precis ut som en uppklarning på skärmen.

    Ska på tidigt vul den 13/7 förhoppningsvis. Hade 18 tidiga mf före minstingen & har haft minst tre efter honom nu, så jag är mer nervös.

    Tar lutinus 3ggr/dag & 1/3 albyl minor efter min läkares ordination. Men har ingen info om hur länge jag ska ta Lutinus, vet bara att jag skulle starta vid + & fick 1 mån ordination utskrivet. Kanske räcker? De har sommaruppehåll nu till mitten av augusti så jag kan inte kontakta dem och fråga.


    Nu har jag bara gjort Äggdonation, så jag vet inte riktigt hur det fungerar för vanlig graviditet  men jag tror man tar lutinuset i ungefär en månad fast man fasar ut den


  • dreamz
    pink lily skrev 2016-07-05 14:29:07 följande:
    Det är ingen hemlighet att man ger medicinering mot immunreaktioner vid graviditet på ivf-kliniken i Falun, och har hört att även ivf-klinik i Luleå börjat med detta, i alla fall IL-dropp. Dräm till med dessa exempel när era svenska läkare hånar utländska kliniker och specialister. ( Har jag också råkat ut för) Immunbehandling finns redan i Sverige, och har märkt att det är svårare att dissa svenska kollegor som redan tror på o tillämpar behandlingen :)

    Men, det finns två led i detta. Dels erkännandet av immunförsvarets betydelse, dels vilken metod som bör tillämpas för att åtgärda problem med immunförsvaret.

    Har nu fått veta att en närstående hade och fick diagnos i Sverige för mer än 20 år sedan, att hennes immunförsvar störde fertiliteten (många missfall). Alltså har man ställt den diagnosen tidigare i Sverige, och sedan har den tappat fäste? På den tiden gavs blodtransfusioner som åtgärd. Då lyckades det för dem ... Skrattar bäst som som skrattar sist. Jo finns faktiskt läkare här som skrattar åt diagnosen ...
    ja, men jag blev bara så paff å ledsen när hon totalt dissade mig, där jag försökte stamma fram lösningar på att det inte fäste, hade jag vetat då det du skrev nu då jäklar hade jag slängt fram det!

    nu sista gången kollade jag även progesteronet å det låg bara på 25 (vilket jag hört efteråt att det e inte särskilt högt). för jag frågade innan FET att hur dem visste verkligen att man hade tillräckligt med progestreon utan prover, jo dem såg vid blotta ögat...(......!!!) att förr när dem började med ÄD i sverige då hade dem provtagningar för progesteronet.
  • dreamz

    angels8: aha, ja men en sånt test har jag gjort i februari tror jag det var, tack!


                 antikropparna, hur får du reda på det? är det via werlabs infektionspanel testet?

    Låter bra med IL-dropp, har redan sniffat på ev en gyn som kan hjälpa mig med det i mina hem trakter annars blir det nog att åka till gbg eller sthlm.

  • dreamz
    angels8 skrev 2016-07-05 15:15:48 följande:

    Har en ny läkare som vet om allt och har kollat upp mina värden i några månader .

    När Dr såg skillnaden blev hon så intresserad

    Ska dit i aug och lämna nya prover för att se skillnaden.


    Åh det lät bra att din läkare e intresserad!

    Min nya gynekolog verkar oxå lite intresserad av våran resa. :)
  • dreamz
    Redan47 skrev 2016-07-06 17:54:27 följande:

    Dreamz: hej igen! Hur går det nu? Var är du på din resa mot bebis nu?


    Åh heeej! det var längesedan! hur mår ni allihopa? :)

    Jo då, vi e på gång mot serum nu faktiskt, alla våra försök e slut i sverige, mejlar lite med koordinatorn, väntar på att gubben min ska höra med sitt jobb om han får ta ledigt i början av september så kan vi boka för en första konsultation.

    Så spännande, är alldeles fnittrig av mej, känns som vi har en ärlig chans å kommer bli underbart att få en läkare som kommer att LYSSNA på en när man nämner immunförsvaret osv.

    Lite nervös dock  att göra hysto utomlands, men verkar som om man blir väl omhändertagen i grekland.
  • dreamz
    Redan47 skrev 2016-07-06 21:01:45 följande:

    Dreamz, vad roligt att höra. Det kommer gå bra. Nu kommer ni få en ärlig chans. Klart det känns nervöst med hyston, det är olikt sverige, men de är så noga. Och du kommer få både svar och justeringar gjorda som behövs. Vi kom ju i mål med enäggstvillingar, men ibland saknar jag mina resor till Aten. Ni kommer få en bra resa och det är jätteskönt att bli lyssnad på och tagen på allvar. Ser fram att höra av dig. Du får gärna berätta allteftersom, vill veta hur det går för dig!


    Ja det e det som känns bra att du nu kommer man nog få svar på varför det inte har gått.

    Men jag har en frågan gällande Serum. Tänk om donatorn bara får ut 3 ägg som blir befruktade och så överlever kanske bara 1 embryo till dag 5, måste man då börja om från början med nu donator (läs köpa en en helt ny omgång) eller har Serum någon garanti på hur många ägg eller embryo man får?
  • dreamz
    GrukanGrace skrev 2016-07-11 07:39:37 följande:

    Plussade nu på morgonen efter ÄD två blasto. RD 7.

    Efter 8 ivf

    6 mån med inmunsupport

    2 MF

    Vet att allt kan hända men just bu i denna stund gläds vi.

    Kram oå er alla som kämpar!


    Men åh vad underbart! Grattis!!

    Har en fråga...

    Ni som skickat mens till serum, hur lång tid tog det tills dem kontaktade er för betalningen? Skickade ni med vanligt brev?
  • dreamz
    Vallmo78 skrev 2016-07-11 07:17:50 följande:

    Hej fina!

    Jag började blöda igår så missfall är ett faktum nu! :((

    Är helt förstörd och ledsen! Varför funkar det inte. 5:e ET 3 missfall;(

    Håller tummarna för er <3


    Åh nej skickar kramar..
    Vallmo78 skrev 2016-07-11 11:31:12 följande:

    Oj det visste jag inte. Tack att du skrev detta. Jag som slutade med ALLT igår...usch nu får jag ångest!! Jag ringde idag till kliniken och de sa som du...att jag skulle fortsätta med medicinerna och ta ett grav test om några dagar. Usch...vilken berg och dalbana!! Kan jag ha förstört nåt redan genom att hoppa över Fragmin och Lutinus??! Men jag känner på mig att det är kört men oki...vi kör några dagar... Varför ska detta hända?


    Håller alla tummar att det "bara" var en vanlig blödning och inget missfall kram!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!