• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Sunlight
    Please find bellow the address of the clinic.

    IAKENTRO clinic

    Fragokklisias 4
    MAROUSI
    151 25
    ATHENS


     


    (5th floor)


    (Has a separate bell on the left).


     


    The clinic is at an area (Marousi), close to the city centre. The nearest suburban station is (Kifisias), and is about 1 km or 10 minutes walk or 3-4 euros with a taxi.


    Taking a taxi, is the best way to come to the clinic The taxi from the city centre to the clinic costs around 10-15 euros.


     


    In case you will need a taxi, we have a cooperation with a very professional and honest taxi driver, who is willing to help our patients with their transportation and can be booked in advance, without extra charge. The taxi driver is called STEFANOS


    P
    lease find bellow his contact details:


    mobile number : 0030 6932 200 105


    [email protected] & [email protected]


    Best regards


     


    Mina


  • RobSab

    Hur gör man när man får medicin som man behöver ha kanyler till? Måste det stå på ett eget recept? Eller ska man säga till på apoteket?

  • DeenLängtandee

    Gulliga och hjälpsamma kvinnor är ni allihop! Tack snälla!! Det löste sig fint och jag hittade dit. Jag hade aldrig fått det där informationsmailet av Mina, så det var ju inte konstigt att jag hade panik. Komiskt nog så svarade han i telefon efter klockan 20 på kvällen där på söndagen. Stackars karl. Det var innan ni hade hunnit svara, och jag tänkte att jag förlorar ju inget på att testa att ringa för att kanske komma till en telefonsvarare. Men det var självaste Dr D som svarade och skickade direkt över adressen (samma som ni gav i era svar) via det där info-mailet. Jag tog taxi (drygt 30min för 30 euro) från hotellet i Glyfada (Atenkusten, sydliga utkanten av Aten) till kliniken (norra utkanten av Aten). När jag åkte hem var det 10 euro billigare trots hemsk trafik, men då fick vi också en förare som var ännu mer livsfarlig i trafiken än den första. Vi tog en random taxi utanför ett köpcentrum en bit ifrån kliniken.

    Jag är dödstrött men full av funderingar såhär kvällen efter besöket. Det fanns både positiva och negativa upplevelser omkring det, men i det stora hela känns det ok. Jag tror att man bygger upp så mycket föreställningar om hur allt kommer att vara (vilket aldrig stämmer) och nervositeten finns givetvis där som en följeslagare och gör en alldeles matt och utpumpad. Jag Berättar gärna mer imorgon eller möjligtvis när jag kommer hem igen. Det har varit en tuff resa detta , så stöd från andra som varit med om att behöva åka utomlands för att få hjälp är liksom ovärderligt.

    Tack igen för er hjälp och era lyckönskningar.

  • pink lily

    Ni som gör hysteroskopi i Riga, gör de samtidigt ett "implantationssnitt" i livmodern då? Är det nya kliniken i Riga ni gör det på i så fall?

  • Zinfandel

    Pink: tveksam till det men det är väldigt omstritt precis som mycket annat huruvida det verkligen är bra eller ej. Som vanligt, hade det varit dåligt så hade inte Serum m fl gjort det, hade det varit Guds gåva till branlösheten så hade alla gjort det......

  • Zinfandel
    Redan47 skrev 2014-09-24 11:47:15 följande:

    TD : minus


    Nämen nä Gråter Finaste du, vilket skit skit skit Skrikandes Detta eviga kämpande, önskar så att vi kunde vifta med ett trollspö? Det är verkligen orättvist. Stor kram Hjärta
  • Redan47

    Tack raringar. Men det har inte något med rättvisa/ orättvisa att göra för mig. Det är ett faktum att mina förutsättningar med min livmoders ärrbildningar är svårflirtade. Mina försök är start i uppförsbacke :)...

    Vi fortsätter enligt vår strategi, blir en hysto till, göra rent igen, sedan blir det en annan behandling oxå. Funkar det inte, så kan vi bidra till kunskapsutveckling inom området. Det är också en glädje om mitt envishet kan komma andra till gagn. 
    Jättekram till er alla gudinnor!{#emotions_dlg.flower}Hjärta Det SKA gå!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!