• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Redan47

    Deen; utöver redan nämnda preparat: trombyl, heter lite olika , det är receptfritt, albyl for cardio el salisper 100mg.

    Antibiotika har jag köpt, receptfritt. Och Anti inflammat, receptfritt. Det du köper receptfritt behövs ej något att redovisa, det är som var som helst. Vad gäller ex pregnyl och clexane har jag köpt på kliniken, de skriver ett intyg till säk kontrollen. Jag har inte haft någon som skrivit ut något här i sv till mig. Jag har ej checkat in bagaget, funkar utmärkt. Men- jag har ej IL vätska med mig. Det finns apotek i varje hörn nästan, så du får gå till flera flr stt få med dig tex prednisolon. Där jag varit har de bara haft 4-5 frp hemma. Det är enkelt. OBS de tar ej kort! Grekland är kontanternas land.

  • RobSab

    Linnea: om du fortfarande hinner till den här cykeln så kan jag tipsa om att ta med sakerna till närmsta akutmottagning och förklara vad su behöver en blandningskanyl till. Jag fixk göra så en gång när jag skulle ta ägglossningsspruta

  • LinneaSvea

    Tack snälla RobSab! Jag fick faktiskt tre sprutor av en snäll sköterska på mödravårdscentralen men det var inte helt lätt. Jag har ju inte recept på det eftersom jag fått menopuren av en tjej här på FL. Jag får väl koka kanylerna så jag kan använda dem flera ggr Tyvärr börjar jag ge upp hoppet fast jag inte vill. Den här berg och dalbanan tar knäcken på en och jag vet ju att det är min ålder som är den stora boven i dramat och den går ju inte att göra något åt. Min sambo kan inte tänka sig något annat än naturligt och inget mer...

    Skönt att ni finns här inne så man får lite pepp och glädje!

    Ha en bra dag alla!

  • Solkattan

    Lineasvea: skönt att det löste sig... Usch det är jobbigt att försöka hålla hoppet upp hela tiden. Ibland måste man nog få deppa lite för att sedan mobilisera nya krafter.

    Här är jag nöjd med dagen. Pratat med en forskare som jobbar/ forskar med datasäkerhet inom vården. Hade en hel del info om hur det faktiskt fungerar eller inte fungerar mellan olika vårdinstanser o deras olika datasystem. För att inte tala om när patienten söker sig utomlands för vård. Man får verkligen vara sin egen vårdkoordinator .. :).

    Sen ääääntligen har norweigenholidays fixat till sin site. Bokade en resa för två vuxna o ett barn med tre övernattningar i Riga ( 4 stjärniga hotell) för 4500 kr.

    Ska bli kul att komma iväg även om det innebär att man ska lägga sig på operationsbordet ... :)

    Redan: ruva lugnt nu... Alla tummar o tår hålls !

  • LinneaSvea

    Hej på Er!

    Får jag fråga, det är inte någon vänlig själ som har menopur som man vill sälja till mig?? Jag köper hemskt gärna!!

    Sen undrar jag, ni som tar prednisolon, tar ni dem hela tiden eller gör ni uppehåll? Jag gör ju bara hemma försök och tar i dagsläget 10 mg/dag mellan Mens och ÄL och 20 mg/dag mellan ÄL och mens. Men borde man inte ha en paus helt? Det kan väl inte vara nyttigt att knapra de tabl konstant??

    Tack snälla för svar! och som sagt jag vill gärna köpa menopur om någon har till salu!!!

  • Zwillinge86
    LinneaSvea skrev 2014-09-18 08:22:03 följande:

    Sen undrar jag, ni som tar prednisolon, tar ni dem hela tiden eller gör ni uppehåll? Jag gör ju bara hemma försök och tar i dagsläget 10 mg/dag mellan Mens och ÄL och 20 mg/dag mellan ÄL och mens. Men borde man inte ha en paus helt? Det kan väl inte vara nyttigt att knapra de tabl konstant?? !!!


    Jag gör ju hemmaförsök som du och då har D ordinerat 5mg pred morgon+kväll från cd8. Sen trappar jag ned när jag får mens alt tidigare om jag inte känner mig gravid.
  • Angel00

    Jag har massa förpackningar (obrutna) med sprutor från menopuren som jag inte behöver. Är det av intresse för någon?

  • trex2013
    LinneaSvea skrev 2014-09-18 09:51:22 följande:

    Oj, Zwillinge, då har jag fläskat på rejält... ska inte ta några mer nu förrän nästa vecka då....

    Hur mår du???


    men visst minskar du dosen och inte slutar upp tvärt med att äta kortisonet?
  • Zwillinge86
    trex2013 skrev 2014-09-18 16:37:32 följande:

    men visst minskar du dosen och inte slutar upp tvärt med att äta kortisonet?


    Nej precis jag trppar ner genom att halvera dosen varannan dag, så från 10mg/dag till 5mg i två dagar och slutligen 2,5mg i två dagar. Men både ordinerad mängd och nedtrappningsschema är nog ganska individuellt. Förutom första cykeln har jag inte märkt av kortisonet alls. Inte ens de dagar jag glömt att ta tabletten har jag fått några symtom. Medan andra verkar mkt känsliga.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!