• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • myran6801

    SL jag hade höga värden på mitt tidiga blodprov. Minns att sköterskan sa "oj du är definitivt gravid"! Jag kräktes på testdagen, det var väl för att hcg steg så snabbt! Ska se vart jag har värdet för jag minns jag mailade det till kliniken.

    Vi är lite krassliga i familjen som alla andra den här årstiden. Men barmen växer och är hur gulliga som helst. Men jag ska inte sticka under stol med att det är urjobbigt med tvillingar.

  • Snart lycklig
    myran6801 skrev 2014-12-11 15:15:21 följande:

    SL jag hade höga värden på mitt tidiga blodprov. Minns att sköterskan sa "oj du är definitivt gravid"! Jag kräktes på testdagen, det var väl för att hcg steg så snabbt! Ska se vart jag har värdet för jag minns jag mailade det till kliniken.

    Vi är lite krassliga i familjen som alla andra den här årstiden. Men barmen växer och är hur gulliga som helst. Men jag ska inte sticka under stol med att det är urjobbigt med tvillingar.


    Tack söta! Jag har letat fram dina siffror i Spanien-tråden, så du behöver inte leta!

    Du hade:

    RD 10: 829

    RD 13: 3380

    RD 20: 21000

    Jag har hittills haft:

    RD 6: 133

    RD 8: 325

    RD 10: 811

    RD 14: 5540

    Ser ganska lika ut.
  • LinneaSvea

    Hej, tack SL, jag vet ju inte om mitt immunförsvar så då är det dumt att testa antar jag. Den här kvinnan Marie  Sthlm kan hon hjälpa till med annat också, typ skriva ut menopur mm?? Jag bor ju i Göteborg men det kanske kan vara värt ett besök även för mig som bara göra hemmaförsök, vad tror ni härinne??

    Sen har jag en fråga till som gör mig lite nervös. Jag fick mitt FSH provsvar idag som jag tog i måndags och det har gått upp på ca 6 månader från 4,81 till 6,32, båda tagna cd 3, vad tror ni, är jag på väg in i klimakteriet?? Kan FSH vara olika från gång till gång?? Någon som vet?

    TACK!!

  • che71

    Snart Lycklig

    Gud va underbart att höra att du är gravid! ????????

    Nu ska det gå hela vägen till barn..jag håller tummarna så hårt. Det är fantastiskt! Så glad för din skull. Augusti barn eller hur?

    Stor Grattis kram.

  • lill111
    Snart lycklig skrev 2014-12-10 16:54:38 följande:

    Hej igen, jag lovade att komma tillbaka med mitt upplägg från Hubinette. Hag har nu letat, men dokumentet var förstås inte där jag trodde det var. :(

    Jag skriver ner det jag kommer ihåg ur minnet och får komplettera när jag hittar dokumentet. Jag gick bl a dit för oro om trötta binjurar. Han jobbar med biodynamiska tillskott, så nöra kroppens egna. Han samarbetar med Maria Lundin (googla).

    B5, B6, B12 (sugtablett) och D-vitamin morgon. Matsmältningsenzym lunch. B5, B6, matsmältningsenzym middag. B12, 400 mg magnesium, 5-HTP kväll.

    Progesteron All kräm dag 14 till 28. Motsvarande period också en Progesteron MIC vaginalt (som inte längre går att få tag på).

    Sedan kommervi till Estradot östrogenplåster, dör jag känner mig osäker. Har för mig att byte av plåster var 3:e-4:e dag. Tror under hela cykeln, eller inte. Här är jag osäker. Då jag gjorde stimuleringar med äggplock många månader (ni vet, min ägginsamling), sa D att östrogenplåster kunde störa mina stimuleringar, så jag använde aldrig just dem.

    Han påstod i stort sett att jag kunde lyckas själv efter detta koncept, men utan och med mina trötta binjurar skulle jag absolut inte lyckas med mina insamlade embryon (vilket jag nästan gjorde, men inte hela vägen, men det var nog inte pga av att jag inte följde habs ordination till fullo). Ganska nedslående, när jag var uppe i samlandet.

    Angående fasta två hela dagar i veckan (åt lunch måndag och inget förutom vätska utan kalorier förrän nästa dags lunch). Det var mera för att gå ner i vikt, vilket jag gjorde, lite. Absolut bra för kroppen, men kanske också för hormonerna, faktiskt ingen aning.

    Hej SL blir alldeles varm i hjärtat när jag läser den lyckliga nyheten!!!???????? sååå otroligt glad för er skull, verkligen underbara nyheter, inger hopp!

    Supergrattis!

    Tusen tack för att du delger mig infon om Hyb, känner att jag hoppar de nu....är så osäker och kör den behandling jag nu blivit rekommenderad efter hårminerlanaysen....

    Det jag undrar över är om jag kan ha östrogenbrist för visst kan även det orsaka mellanblödningar och kort cykel? Progesteron har jag testat och visst de hjälper vissa cykler men inte alla, inte testat proygnon östrogentabletter....

    Om du orkar får du gärna berätta varför man gör neopegensköljning...?

    Så underbart att ta del av din resa,tack rara SL??

    Detta är taget ur minnet.


  • Katt12

    SL, så underbart glad för din skull! Och att det dessutom verkar vara tvillingar, ja, det är så härligt och fantastiskt och RÄTTVIST till slut!!

    LS, du har ju jättebra FSH värde! Absolut inte i närheten av klimakteriet! Var glad, du har fortfarande stora möjligheter!!

  • singhatjejen

    SL: tusen tack för att du delar med dig av info om neupogen, din behandling och tips om hjälp. Guld värt. Glad
    Ja jag har legat lågt det här året och koncentrerat mig på att reparera min kropp. Mycket vitaminer, fastedagar, promenader, mindfulness, yoga, skippa gluten, minska socker och mjölkprodukter och när jag gjorde ett fbc för att kolla läget ser jag helt andra värden än för ett år sedan. Kändes verkligen jättebra!
    Jag har en blasto kvar och nu förbereder jag mig för den. Sedan blir det ÄD tror jag. Blir så inspirerad av dig och andra som lyckas via ÄD. Tack för att ni delar med er! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!