• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig

    Jag blir alldeles rörd av alla gratulationer! Ni är alla fantastiska! Jag hoppas jag inger hopp, när det känns hopplöst. Jag lovar er, jag vet hur det känns.......


    Katt12 skrev 2014-12-11 18:34:01 följande:

    SL, så underbart glad för din skull! Och att det dessutom verkar vara tvillingar, ja, det är så härligt och fantastiskt och RÄTTVIST till slut!!


    Tack än en gång för grattis Katt. Också rörd för att du med flera tycker det är rättvist, ni har från djupet förstått mitt kämpande och min sorg.......
  • Snart lycklig
    singhatjejen skrev 2014-12-11 18:56:20 följande:

    SL: tusen tack för att du delar med dig av info om neupogen, din behandling och tips om hjälp. Guld värt.

    Ja jag har legat lågt det här året och koncentrerat mig på att reparera min kropp. Mycket vitaminer, fastedagar, promenader, mindfulness, yoga, skippa gluten, minska socker och mjölkprodukter och när jag gjorde ett fbc för att kolla läget ser jag helt andra värden än för ett år sedan. Kändes verkligen jättebra!

    Jag har en blasto kvar och nu förbereder jag mig för den. Sedan blir det ÄD tror jag. Blir så inspirerad av dig och andra som lyckas via ÄD. Tack för att ni delar med er!


    Fantastiskt vad duktig du varit och att det också gett resultat. Känns bra inför återförandet av blaston. Skönt att du har en plan, så blir du inte så stressad när du ska återföra er blasto och bara det kan vara bra. Jag delar gärna med mig om det kan vara ett stöd. :)
  • Snart lycklig
    myran6801 skrev 2014-12-11 19:26:22 följande:

    SL - väldigt lika! Ja du det är nog två små filurer!!!!! Grattis!!! Undrar du ngt framöver finns jag här! Kram M


    Tack vännen! Hoppas på två, men fortfarande mkt ödmjuk.... Kram.
  • Snart lycklig
    barcelona 78 skrev 2014-12-11 20:01:40 följande:

    Stort grattis Snart Lycklig och tack för att du delar med dig! Det inger verkligen hopp och det är guld värt! All lycka till!!!


    Glad för dina ord och tack för grattis och lycka till!
  • Snart lycklig
    leah2012 skrev 2014-12-11 20:53:44 följande:

    Men gud SL!! Grattis!! :) äntligen din tur. Hoppas vi är flera som följer dina spår.. Men hua vad dyrt det låter allt..


    Tack! :) Jag hoppas verkligen också att jag är bland några som nu vänt trenden, då det ju varit lite för få lyckosamma tilldragelser i tråden ett tag. Visst blir det dyrt, vågar knappt tänka och räkna..........
  • Snart lycklig
    Kattflickan skrev 2014-12-12 07:59:37 följande:

    Har inte läst den här tråden på ett tag. Men när jag väl tittar in har det hänt något stort. Stort GRATTIS SL!!!

    Jag har ju inte åkt till Aten för immunosupport men har en autoimmun sjukdom. Har nyligen genomgått en ivf med PGD då bara ett av sju ägg var bra. Men trots det blev jag gravid. Är i vecka 7 idag. Ska göra VUL precis innan jul och hoppas få se ett hjärta slå.


    Jättegrattis till dig också. Det behövdes bara ett, fantastiskt!

    Tack för grattis, och ja, för mig är detta STORT och det är väl därför jag också har så svårt att ta in att jag faktiskt "kanske" är gravid. Jag tror liksom att jag fortfarande harvar bland behandlingar inför något. Naturligtvis oerhört rädd att allt ska ryckas från mig....... Nu hoppas vi att allt fortsätter lika bra.
  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2014-12-12 15:31:13 följande:

    Hjälp! Har redan fått mail om att mina provsvar från werlabs är kompletta, bla hcg. Tog dem imorse med planen att svaret kommer att dyka upp först efter helgen då jag har ett bröllop som jag förväntas glädjas under imorgon. Nu vågar jag inte öppna mailet. Tänk om det är negativa besked!? Hur jobbig ruvningen är och att inte veta och tolka symtom, så klarar jag inte ett resultat som visar att det redan är över...


    Oh, så svårt. Jag brukar tänka såsom, det är ju ändå som det är, går inte påverka. Din kropp vet redan hur det är. Jag håller allt som kan hållas för att det är positivt! Kram.
  • Snart lycklig
    pink lily skrev 2014-12-12 18:22:23 följande:

    Åh, blir så glad att se att så många plussat! Grattis SL, Kattflickan och andra ... Ser ut att vara så många att jag inte kommer ihåg er alla. Zwillinge, tänker på dig och hoppas! Får nytt mod av era framgångar, stort leende på mina läppar!


    Tack! :) Nytt mod, bra! Fortsätt att le.
  • Snart lycklig

    Solkattan, jag tar också skickat mensblod till Serum för test. Det var nog för drygt ett år sedan, kommer inte riktigt ihåg. Jag hade ingenting, allt var negativt. Känns nästan som om jag varit ensam om att inte ha något. Det var dock skönt att bocka av.

  • Solkattan

    SL : klart det ska gå bra nu !!

    Alltså han däruppe kommer få det väääääldigt jobbigt med oss alla härinne om han hittar på något "dumt" med dina små godingar !!!

    Tänk vilken liten armé vi är som hejar på dina små. Det är inte många som har en supporterklubb redan från vecka 5 ... :).

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!