• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Redan47

    De skriver recept. Jag kollar först vad prep innehåller, kola vad det heter på fass. Antal som kommer behövas på en kur. Skriver sedan till serum så de skriver "rätt". Så att receptet de mailar är så fullständigt begripligt för apotek. För Apoteket ersätter inte med något annat.

    Att du inte får underlag på dina prover är under all kritik. Understryk stt du betalat för dessa och kräver få dessa mailade till dig. På engelska. Stå på dig. Du är ju inte den som är den!

  • Zwillinge86

    Hjälp! Har redan fått mail om att mina provsvar från werlabs är kompletta, bla hcg. Tog dem imorse med planen att svaret kommer att dyka upp först efter helgen då jag har ett bröllop som jag förväntas glädjas under imorgon. Nu vågar jag inte öppna mailet. Tänk om det är negativa besked!? Hur jobbig ruvningen är och att inte veta och tolka symtom, så klarar jag inte ett resultat som visar att det redan är över...

  • Solkattan

    Zwillinge: huu... jobbigt... att veta eller inte veta...
    Spontant hade jag öppnat det. Iof. är jag just nu opartisk då jag är neg efter egen erfarenhet att negativa resultat. Men jag hade mer tänkt att "f*n att behöva sitta nykter o låtsas vara gravid under ett bröllop då det inte var nödvändigt"...
    Vilken dag är du på?

  • Redan47

    Zwill : öppna! Du kommer iallfall vara mentalt i mail svaret..spekulera ich fantisera . Ich inte närvara vid bröllopet.

  • pink lily

    Solkattan, instämmer att värt pengarna att testa mensblodet, t ex H C -testet i princip okänt i Sverige och ureaplasma inte särskilt känt här. (Undrar hurmånga som eg går runt smittade här utan att veta om det. Svenska testerna ger inte utslag. ) Själv gjort omtest i dagarna av ett av bakterietesterna i Aten. Jag skickade direkt till labbet i Aten, gick lika bra. Kostade lite mindre då, men får då ej recept. Serum rekommenderar inte omtest men jag bara måste se om bakterierna är borta, om än bara tillfälligt undantryckta! Har du en gång testat positivt för bakterietesterna får du automatiskt ta antibiotika vid ivf och under graviditetens först tid. Har jag fått besked om. Omtest görs först 6-12 mån efter första positivt test. Gick på stark antibiotikakur och var inga problem att hämta ut medicinen i Sverige på grekiska mailade receptet. Tala om vad obehandlad bakterieinfektion kan leda till för mannen, han kommer att knapra pillren! Även läst att mannen bör omtesta sig vartannat år om hittat bakterier då prostatan kan drabbas av bakterier som inte försvunnit helt och vissa är mkt svåra att bli av med. Rätta mig om jag har fel ....

  • pink lily

    Åh, blir så glad att se att så många plussat! Grattis SL, Kattflickan och andra ... Ser ut att vara så många att jag inte kommer ihåg er alla. Zwillinge, tänker på dig och hoppas! Får nytt mod av era framgångar, stort leende på mina läppar!

  • Snart lycklig
    LinneaSvea skrev 2014-12-11 16:28:06 följande:

    Hej, tack SL, jag vet ju inte om mitt immunförsvar så då är det dumt att testa antar jag. Den här kvinnan Marie  Sthlm kan hon hjälpa till med annat också, typ skriva ut menopur mm?? Jag bor ju i Göteborg men det kanske kan vara värt ett besök även för mig som bara göra hemmaförsök, vad tror ni härinne??

    Sen har jag en fråga till som gör mig lite nervös. Jag fick mitt FSH provsvar idag som jag tog i måndags och det har gått upp på ca 6 månader från 4,81 till 6,32, båda tagna cd 3, vad tror ni, är jag på väg in i klimakteriet?? Kan FSH vara olika från gång till gång?? Någon som vet?

    TACK!!


    Tror dock inte det skadar att testa om man för tag på det, men kanske skönt att ha t ex D som ordinerar.

    Jag tror inte Marie skriver ut Menopur, dock Ovitrelle och Pergo, men då bör man nog vara inseminations- eller droppatient hos henne eller dr Wang Som hon arbetar med.

    Ditt FSH låter jättebra!
  • Snart lycklig
    che71 skrev 2014-12-11 17:00:22 följande:

    Snart Lycklig

    Gud va underbart att höra att du är gravid! ????????

    Nu ska det gå hela vägen till barn..jag håller tummarna så hårt. Det är fantastiskt! Så glad för din skull. Augusti barn eller hur?

    Stor Grattis kram.


    Tack Che! Visst är det underbart. Det är ju så tidigt, men går allt bra blir det augustibarn.

    Mitt HCG-värde idag på RD 17, embryos 22:a levnadsdag, var 16000. I tisdags 5540, så det ser ju lovande ut hittills, so far, so good.

    Hoppas du fått ordning på dina problem med framfallet. Blir det operation annars, eller? Hur gammal är er lilla älskling nu?

    Stor kram tillbaka och tack!
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2014-12-11 17:30:55 följande:

    SL: definitivt mer än en tror jag !

    Klart två ... Men tre kan ju också vara möjligt ?! :)


    Sååå tacksam för en, men bonus om det är två. Min ålder gör ju det lite svårare med syskonförsök, men ngn måste väl vara bland de äldsta mammorna i Sverige också. ;)
  • Snart lycklig

    Tack lill1111!

    Tror det är ett bra beslut att att följa det du kommit fram i håranalysen och avvakta med Hubinette. Progynon är ju också östrogen, liksom plåster, så du bör rådfråga ngn läkare du har förtroende för.

    Jag hade förr spottings i några dgr före mens, men tror jag blev av med dem gm regelbunden akupunktur. Ett tag i våras hade jag lite spottings efter mens, men det rättade till sig, trots hormonbehandlingar var och varannan månad.

    Neupogensköljning dämpar immunförsvaret lokalt i livmodern, enkelt förklarat.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!