• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • leah2012

    Solkattan: jag tycker synd om alla oss som kämpar. Vi är så många och det är så sorgligt. Jag ser bara familjer överallt, och alla barn är så söta men ingen kommer hem med mig. Jag känner mig så utanför...

  • lillebob

    Leah, jag känner mig oxå otroligt utanför????!! Ännu en gravid på jobbet, gravida kvinnor å barnfamiljer som kommer in i min butik...hoppas det blir vår tur ngn gång!! Kramar

  • Snart lycklig
    Babywish skrev 2014-12-19 13:33:54 följande:

    Hur långt in i graviditeten brukar man man ta IL och kortison?

    När jag läser runt kommer det väldigt varierande siffror..


    Kortison (Prednisolon) tar man nog hela graviditeten om man följs av Dr D, men IL kan som andra sagt, variera. Jag tog 4 st innan i Sverige innan transfer, 1 i Aten dagen innan transfer och 1 dagen efter transfer. Sedan har det hittills blivit 7 st IL för mig. Alltså, totalt 13 st hittills. Allt beroende på FBC. Jag har dock ett riktigt besvärligt och aggressivt immunförsvar, så jag är nog ensam om att tagit så många. Gissar att jag ska ta 1 på tisdag också efter nya bp, innan helgdagarna. Jag är idag i vecka 7 (6+3).
  • Snart lycklig
    leah2012 skrev 2014-12-19 19:40:04 följande:

    Så härliga nyheter SL! Tre :) och en riktig berg och dalbana du fått va med om! Man prövas...


    Cathy skrev 2014-12-19 20:39:22 följande:

    SL; låter bättre med brunt, inte mer rött iaf. Tog du nytt IL idag?


    Ananda Balaganapati skrev 2014-12-19 20:54:04 följande:

    Snart Lycklig: Men oj vilken thriller... Måste varit en riktig mardröm innan du såg de tre små embryon på skärmen. Hoppas du slipper fler liknande upplevelser och snart kan börja njuta av din graviditet. Håller tummarna fortsatt hårt för att dina små änglar fortsätter växa och frodas ...


    Tack, ja, fy vilken prövning, ja, thriller kanske var det rätta ordet.....

    Det blev ytterligare ett IL i fredags. Det börjar bli riktigt dyrt, 13000,- för droppsättning hittills. Men, det är ju för en god sak och jag känner mig alltid tryggare när D ordinerar dropp, konstigt nog.

    Ngt VUL imorgon. Denna gång på Sophiahemmet. Nervöst. Nya bp på tisdag.

    Kram.
  • Snart lycklig

    Jag känner också med Victoria. De har ju uttalat att de vill ha syskon till Estelle, men lite ödmjukt om de välsignas ytterligare gång/er. Jag tror vi ofrivilligt barnlösa känner direkt med dem vi tror önskar barn. Nu vet vi ju inga fakta här, men, men.......

  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2014-12-19 22:22:58 följande:

    Fick inte tid förrän 14/1. Om jag fick ont (tillräckligt för att jag skulle behöva en värktablett) så skulle jag göra vul via gyn.akuten under julledigheten. Så min tanke var att antingen gå den vägen eller se vad E i Nacka har för tider. Men jag får se... Sambon är tveksam, och sist såg jag ju ett tickande hjärta men fick ändå missfall veckan efter. Så egentlugen skulle det nog inte lugna mig så mycket i slutändan ändå.


    Hoppas du inte heller haft fler blödningar och att allt fortlöper bra!

    Jag gjorde mitt första VUL 5+5 och då syntes hinnsäckarna tydligt och Eva såg att det fanns embryon i varje. Dock inte hjärtljud. 6+0 kollade vi hjärtljud endast på ett embryo, och då syntes det på den plutten. Imorgon 6+4 hoppas vi se hjärtljud på flera. VUL imorgon var ok att boka in via UltraGyn Odenplan, även om jag får göra det på UltraGyn på SH.

    Jag tyckte det först var skönt att se att graviditeten satt rätt och att hinnsäckarna var runda och fina, samt att det fanns embryon i dem alla. Jag blev inte stressad av att det inte syntes hjärtljud 5+5. Dock blev jag ju däremot stressad av att det var tre....... ;)

    Vilken dag är du på imorgon/på tisdag?
  • Redan47

    Hovet har sina regler. Vad som utlyses eller ej. Kostar att ligga på topp. Vill de ha fler barn... Har de säkert råd att utreda o få hjälp m det. Vill och kan verkligen inte jämställa mig med deras förutsättningar.

  • Zwillinge86
    Snart lycklig skrev 2014-12-21 10:35:07 följande:

    Hoppas du inte heller haft fler blödningar och att allt fortlöper bra!

    Jag gjorde mitt första VUL 5+5 och då syntes hinnsäckarna tydligt och Eva såg att det fanns embryon i varje. Dock inte hjärtljud. 6+0 kollade vi hjärtljud endast på ett embryo, och då syntes det på den plutten. Imorgon 6+4 hoppas vi se hjärtljud på flera. VUL imorgon var ok att boka in via UltraGyn Odenplan, även om jag får göra det på UltraGyn på SH.

    Jag tyckte det först var skönt att se att graviditeten satt rätt och att hinnsäckarna var runda och fina, samt att det fanns embryon i dem alla. Jag blev inte stressad av att det inte syntes hjärtljud 5+5. Dock blev jag ju däremot stressad av att det var tre....... ;)

    Vilken dag är du på imorgon/på tisdag?


    Tack, inga fler blödningar. Blev lite orolig när testet blev svagare i fredags och törsten avtog. Kramper liknande mensvärk fick mig att börja nojja igen, men igår hade jag molvärk som kändes positiv hela dagen och CB visade gravid +3veckor imorse så nu ska jag försöka vara lugn. Nytt fbc och hcg imorgon, har även preliminärbokat dropp på tisdag (5+1). Såg att crocusmottagningen här i Linköping erbjuder tidigt vul med bilder från v.6 så jag kanske kan få en tid där efter nyår.

    Skönt att du har lyckats boka vul så du har koll på dina små :) håller alla tummar för dig, du är så värd det här!
  • Snart lycklig
    Anermu skrev 2014-12-19 15:51:04 följande:

    Hejsan ! Förlåt att jag hoppar in här ! Såg bara din uppdatering om trillingar när jag läste detta forumet ! Jag här ej gjort ivf i Aten men däremot i Montenegro ! Av olika anledningar som jag helst inte vill gå in på så har jag fått återfört 3 st 10-celliga embryon för 3 dagar sedan ! Alltså ruvar jag dag 2 idag ! Tänkte fråga dig när du fick symptom och kanske misstänkte flerbörd ? Vad jag har läst/hört att man kan få tidigare symptom eller starkare symptom ? Grattis till er och önskar er all lycka ! Jag hoppas själv på ett plus !


    Grattis till ruvarstatus! Tack för lycka till! :)

    Till att börja med måste jag säga att med så mycket immunbalanserande stödmediciner dämpas symptomen. Fick det bekräftat av Dr D. Mår ju inte ens riktigt illa ännu.

    Kom ihåg att det känns olika för alla kvinnor och olika vid olika graviditeter för samma kvinna. Man behöver inte känna ngt alls och det blir positivt ändå. Mediciner, såsom östrogen och progesteron kan ju ge graviditetskäningar också.

    Men till både första dagarna. Jag antecknade endast:

    Kände redan på kvällen RD 0 ett fladder/surr/brummande i livmodern. Detta kom och gick, kanske en ggr om dagen en kort stund, sedan varannan dag, men känslan var senare mera bakåt inuti, inte framåt i livmodern. Kände öven RD 0 lite lätt illamående/konstig när jag skulle till att sova, men det. Bekymrade dock min läkare, som då var rädd för immunattack. Sedan, kommande dagar, kände jag inte så mkt, ngn gång lätt huvudvärk. Lite varmare, ngn gång kall. Lite svettig på natten. Konstigt, men mitt kiss blev liksom hett ibland, istället för ljummet. Är så fortf ibland. Några nysningar per dag. Började få "ingen smak i munnen". Törstig och extra hungrig av och till. Lättare tryck/mol i livmodern. Dock lite mera konstant hela RD 4, sedan mindre igen. Ngn gång gång lätt illamående, men räckte med att svälja några ggr.

    När jag bestämde mig för att testa även hcg i blodet, redan på RD 6, hade jag på morgonen känt mig skakig, lite svimfärdig och svalt bort en illamåendekänsla. Jag tog bp och redan RD 6 visade det på hcg 133. Min läkare hade sagt att det var för tidigt och att drt antagligen inte skulle visa ngt, så jag behövde inte ta hcg den dagen, men gjorde det på eget bevåg. Dr D sa då att värdet då visade på mer än en. Sedan var det också den forsatta utvecklingen av hcg som gav indikationer på fler än. Dr D hade nästan förväntat sig att jag skulle ringa och säga att det var tre efter mitt första tidiga VUL.

    Nu förbi ju se om det öven fortsätter av vara tre. Det är ganska vanligt att ngt återbildas. Får se imorgon.

    Sammanfattningsvis mår jag fysiskt väldigt bra, inget illamående, har ömma bröst och nu också vårtor, kissar en gång på natten, extra hungrig, törstig, molvärk av och till, numera supertrött på em/kväll, men mitt HB har redan blivit lågt och fått börja med järntabletter. Lite yrslig efter intag av oralt progesteron em och kväll, inte morgon (somnar ofta om då). Vaknar strax efter 4:00 och svårt att somna om då, ligger vaken länge.

    När man vöntar fler än en, är det vanligt att man redan tidigt mår riktigt illa, men det gör inte jag alls. Som sagt, kan bero på mina immunmediciner, eller att jag inte är så känslig för hormoner. Alltid också mått superbra i mina ivf-behandlingar med hormoner.

    Hur känner du nu?

    Vet inte om detta var till ngn hjälp...... Hur som helst, önskar dig nu stort lycka till!

    Lova att återkomma om hur det går!
  • barcelona 78

    SL eller nån annan som vet hur fbc bör eller inte bör vara efter IL dropp? Vad avgör om man får fler dropp? Jag håller tummarna för er alla som är gravida eller ruvar!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!