• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zwillinge86

    Ihållande Mensvärk på höger sida idag, dock ingen blödning. Försöker att inte vara pessimistisk då det tydligen är vanligt i v.5.

    I min grav.app står det att hjärtat börjar slå 22-23 dagar efter befruktning, vilket för vår del skulle vara till helgen... Kanske kan vara värt att försöka jaga ett vul på tisdag så har vi lite mer än bara vårt hopp om att allt är bra att berätta om för familjen på julafton. Å andra sidan kanske man blir helt knäckt om det inte syns nåt. Hur skulle ni göra?

  • Kattflickan

    Jag skulle vänta lite. Det är vanligt att de inte kan se något så tidigt och då blir du kanske besviken i onödan. Har du bokat in något VUL hos din klinik?

  • che71
    Babywish skrev 2014-12-19 13:33:54 följande:

    Hur långt in i graviditeten brukar man man ta IL och kortison?

    När jag läser runt kommer det väldigt varierande siffror..


    Jag tog sista IL droppet i v 22 tror jag

    o cortison trappades ner där runt v 22-23

    babyaspirin till v 35

    o Fragmin till v 37
  • Cathy

    Babywish; jag tog IL till v36, kortison började jag trappa ner i v28 och fragmin/trombyl t om dagen innan FL. Jag trodde att mitt immunförsvar skulle lugna sig men det gjorde det inte...

    SL; låter bättre med brunt, inte mer rött iaf. Tog du nytt IL idag?

    Zwillinge; kan det vara molvärk du känner, som känns som mensvärk? Jag minns att jag kunde ha värk på bara ena sidan. Hoppas allt är bra.

    Kram på er alla och trevlig helg!

  • Cathy

    Babywish; sorry skrev fel! Trombyl slutade jag med en vecka innan fl. Den är mer långverkande än fragmin och den måste man sluta med i tid.

  • Ananda Balaganapati

    Snart Lycklig: Men oj vilken thriller... Måste varit en riktig mardröm innan du såg de tre små embryon på skärmen. Hoppas du slipper fler liknande upplevelser och snart kan börja njuta av din graviditet. Håller tummarna fortsatt hårt för att dina små änglar fortsätter växa och frodas SoligSoligSolig...

  • Zwillinge86
    Kattflickan skrev 2014-12-19 19:08:33 följande:

    Jag skulle vänta lite. Det är vanligt att de inte kan se något så tidigt och då blir du kanske besviken i onödan. Har du bokat in något VUL hos din klinik?


    Fick inte tid förrän 14/1. Om jag fick ont (tillräckligt för att jag skulle behöva en värktablett) så skulle jag göra vul via gyn.akuten under julledigheten. Så min tanke var att antingen gå den vägen eller se vad E i Nacka har för tider. Men jag får se... Sambon är tveksam, och sist såg jag ju ett tickande hjärta men fick ändå missfall veckan efter. Så egentlugen skulle det nog inte lugna mig så mycket i slutändan ändå.
  • Solkattan

    Verkar som om mitt mensblodstest kommer anslyseras först efter julhelgen. Typiskt. Jag tycker det verkar konstigt att det kan lagras så länge ? Ser det där städprogrammet framför mig ... Med de röda bakterie odlings burkarna. Och visst växer de till sig ju längre de får lagras ? Borde inte mensblodet också gro till sig ? Iof kanske man inte mäter mängden bakterier utan endast att de förekommer ?

    Helt out of topic ... Men var det inte lite smaklöst ( eller hur man ska uttrycka det ) av Madelene att gå ut med graviditeten exakt just nu ? Kunde det inte ha fått vänta tills efter jul ? Estelles söta julhälsning kom liksom i skymundan. Tycker synd om Viktoria. Man kan ju ana att de kämpar att få barn nr 2. Och så kommer lillsyrran o bara ynglar av dig som ingenting..?

    Ja ja.. Vad vet jag egentligen. Men nånstans så kändes det inte riktigt rättvist...

  • Frk Röd
    Redan47 skrev 2014-12-18 23:29:47 följande:

    Frk röd, den stor anledning till att göra FET, är att kunna förbereda mottagande kvinna, utan att behöva ta hänsyn till donators cykel på samma sätt som vid ET.

    Rent statistiskt ger det bättre resultat med färsk försök. Men i mitt fall tex så är det mina bakomliggande hinder med slemhinnan som gör att ett FET ändå kan uppgå i "ET statistik", hänger du med balansen. Om min slemhinna inte är okey kommer ET färsk kvalité inte spela roll. Medan kvalité på slemhinnan är viktigare för att förutsättning för plus alls ska äga rum.

    Jag tänker oxå att vid immunproblematik m blodprover som analysverktyg behöver oxå de checkas o se vad som händer och om immun är påslaget så är inte ET aktuellt för mottagaren är ej redo.

    Det är lugnare oxå för mottagande kvinna, vilket oxå kan va en fördel. Stressmoment mindre att hon MÅSTe va klar, resor bokas osv. Ekonomiskt fördel att kunna planera och boka för att vara i Aten för mina prover, VUL och ev extra behandlingar, vaginala sköljningar tex.att det finns marginal att påverka mig/mottagaren . Än att satsa allt på ett ET färsk, fast förutsättningarna haltar. Dyrt...

    Jag gjorde ett FET denna gång, trots det va ny donator. Just för att minska stress, bli redo, kunna kontrolleras på serum, och i mitt fall gå på min naturliga cykel dessutom, och ha donator m embryo klart att anpassa sig efter mig.


    Tack för utförligt svar. Jag hänger med lite bättre nu :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!