• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • che71
    trex2013 skrev 2015-04-28 10:24:41 följande:
    Blödningsrisken är ju förhöjd iom det blodförtunnande. Mkt viktigt info vid ex hårt fall eller annan olycka
    Det är inte samma starka blodförtunnande som Waran, dessutom avtar effekten snabbt. (därför viktigt att ta sprutan vid ca samma klockslag varje dygn, tex på kvällen)
    Vad jag vet finns inga "informationsmedaljonger" för Fragmin.

  • aylak

    Tack HRE att du delar!!
    Så skönt att kroppen din nu är i bättre skick! Väldans vad många IL du behövt ta! Hur tätt har du tagit?
    Jag har nästa inbokat nu på torsdag.
    Jobbigt med alla immunpåslagssymptom, fast å andra sidan så vet man tydligt att man behöver dropp. Jag mår oförskämt bra idag, hoppas förstås att det ska vara ett gott tecken. Lymfocyterna gick ner kraftig för mig, så delvis verkar jag iaf svara på IL den här gången. Nästa FBC på onsdag. Också fick jag börja med Fragminet trots allt.

    Undrande Sökare: Jag har skrivit en egen lapp som jag har väl synligt i plånboken där jag listat de mediciner sjukvården behöver ha akut koll på vid en olycka.


    HRE: Viktigt eftersom man riskerar mycket svårstoppade blödningar vid en olycka när man tar blodförtunnande, sjukvården kan t.ex. behöva ge annan medicin för att hjälpa kroppen stoppa en blödning.

  • Ananda Balaganapati

    Tack SL och Redan gör era goda råd !

    Just gjort ultraljud. Från 5.6 den 22 april till 7.8 idag (cd 14). Är det ok tjocklek? Insättning måndag 4 maj. Borde räcka hoppas jag, några dagar kvar dessutom.

    Tjuvbörjat med baby aspirin och Clexane. Dock bara en spruta om dagen, tog ni två?

  • trex2013
    che71 skrev 2015-04-28 10:43:44 följande:
    Det är inte samma starka blodförtunnande som Waran, dessutom avtar effekten snabbt. (därför viktigt att ta sprutan vid ca samma klockslag varje dygn, tex på kvällen)
    Vad jag vet finns inga "informationsmedaljonger" för Fragmin.
    Ja men det hela beror ju på hur stor dos man tar och hur länge. I mitt fall så tar jag uppåt 10000ie heparin per dygn.
  • Hjärtefröjd
    che71 skrev 2015-04-28 10:43:44 följande:
    Det är inte samma starka blodförtunnande som Waran, dessutom avtar effekten snabbt. (därför viktigt att ta sprutan vid ca samma klockslag varje dygn, tex på kvällen)
    Vad jag vet finns inga "informationsmedaljonger" för Fragmin.
    Det finns det. Jag har en sån här, minns dock inte var jag beställde den.

  • trex2013
    Hjärtefröjd skrev 2015-04-28 13:36:04 följande:
    Det finns det. Jag har en sån här, minns dock inte var jag beställde den.
    Vad bra att det finns! ska genast fixa en sådan! :)
  • Redan47

    Finns en app i Iphone iallfall som heter hälsa, vit bakgrund med ett rött hjärta på, där medicinska uppgifter kan läggas in plus anhöriga mm. Plus viktigt att anhöriga vet vilka mediciner vi äter/intar. De ska kunna informera.

  • Sthlmsthlm

    Hej,

    Har följt tråden och funderar på om det kan vara aktuellt för mig. Hur kom ni in på det hela, hade ni gjort ivf innan, har ni sett resultat?

    Jag har gjort tre färskförsök ivf, med många men dåliga ägg första två försöken. Sista fick jag fem av fin kvalitet, fick tillbaks två som inte tog.

    What next? Velar mellan att göra fler ivf, men hur ska behandlingplanen förändras? Eller ska jag gå direkt på äggdonation för att inte förlora tid? Har både diabetes och reumatism i släkten, är aldrig sjuk, kanske kan livmoder och immunförsvar vara en del av problemet? Eller är äggen helt enkelt för gamla vid 39 år?

    All hjälp att sortera tankar uppskattas!

  • Cathy

    Hej Hjärtefröjd! Hur har du det? Länge sen sist!

    Sthlmsthlm; jag blev gravid efter första ivf men fick mf. Det kändes som att kroppen ville 'driva ut' fostret så jag ville inte tro på kromosomfel som läkaren antydde. Började redan då 'forska i' vad som kunde vara problemet men hann göra flera ivfer med många men ofta dåliga ägg men när jag fick tillbaka två extra fina embryon och det inte gick vägen så bestämde jag mig för att åka till Aten och det visade dig att jag hade höga NK celler. Om du fått fina ägg vid en ivf så tror jag inte det är fel på dina ägg! Snarare så har kliniken inte kunnat lägga upp en bra behandlingsplan (suck - så vanligt på våra ivf kliniker). Och har du immunproblematik så är inte ÄD en lösning utan stödmedicin. Vore jag du skulle jag köra samma ivf protokoll igen som sist som gav fina ägg och ta stödmediciner. Vill du inte åka ner till Aten/London och får tag på prednisolon så kan du först 'testa' med 20mg pred och se om det funkar utan t ex intralipider. Annars så använder ju Falun intralipider, kanske söka sig dit? Bara lite funderingar

  • lillebob

    Hade vårt möte m penny igår morse på serum, efter undersökning ville hon att jag skulle göra en hysto, många timmar senare när jag vaknat så är en polyp och en massa död vävnad borta! Allt gick så fort, trodde bara vi skulle träffas...

    Nu gör vi oss klara för äd! Vi måste bara komma fram m önskemål om vår donator!

    Vad har ni haft för tankar? Min make var över förväntan, inga problem där... Hur har ni mentalt förberett er för äd?

    Grattis till alla som är på G!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!