• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • JZ79

    Snabb fråga, nör jag fick IL på serum blandade fick jag bara "det vita" ingen nacl.. Ska nu instruera en som ska hjälpa

    Mig med dropp..fick en IL påse från serum, men fick även recept och där står det nacl också. Är det för att spä IL eller för att spola nålen bara?

    Nör jag läser om

    Hur ni andra tar IL har jag förstått det som om ni inte

    Får det koncentrerat?


  • HRE
    JZ79 skrev 2015-04-27 11:34:06 följande:

    Snabb fråga, nör jag fick IL på serum blandade fick jag bara "det vita" ingen nacl.. Ska nu instruera en som ska hjälpa

    Mig med dropp..fick en IL påse från serum, men fick även recept och där står det nacl också. Är det för att spä IL eller för att spola nålen bara?

    Nör jag läser om

    Hur ni andra tar IL har jag förstått det som om ni inte

    Får det koncentrerat?


    Det ska blandas med natriumklorid - 100 ml till 200 ml IL och 50 ml till 100 ml IL. Men jag har fått outspätt ett par gånger och det har inte gjort någon större skillnad. Det är väl mildare för kroppen om man blandar ut det antar jag.
  • Solkattan

    Jz: när Marie sätter droppet så sätter hon en nål med med en trevägskorsning. En il påse på 200 eller 250 ml sen en 100 ml nacl påse. Man ska även kunna tömma il påsen på lite il sen spruta in nacl. Så en påse blir "färdigblandad". Dock aldrig provat det. Har inte fått riktigt kläm på vad exakt nacl har för medicinsk betydelse. Att det svider o retar kärlen mer utan har jag märkt då nacl ibland droppat slut fortare än il droppet. Nacl kan man köpa med ifrån Aten. Även nålar o slangar ...

  • Cathy

    aylak; just det nu minns jag att du sagt att du inte svarar då bra på IL så då är det säkert bra att ta ett nytt dropp närhelst du kan. Man kan ha då olika symptom vid immunattack men jag undrar om en ökning av vilopulsen hör till dem...? Tar du levaxin? För hcg påverkar tsh värdet och jag fick i början av min graviditet hjärtklappning för tsh värdet sjönk plötsligt av både hcg och pred (nu tar du inte pred men nämner iaf eftersom du tar hydrokortison). Bara en fundering om inte det där kan vara orsaken till dina symptom...

  • emfon
    cooco skrev 2015-04-25 09:23:48 följande:

    Hej, 

    först vill jag tacka alla er som skriver i den här tråden, vilken kunskap som finns här det är helt otroligt! Jag hade aldrig vågat mig på IL-dropp om jag inte läst här först. 

    Efter en mängd misslyckade försök bytte jag klinik till Falun där de gav IL dropp efter äggplock, prednisolon 15 mg och trombyl samt lutinus från ET. Och jag fick ett positivt gravtest! Helt otroligt. 

    Kliniken sa att man kunde sluta men trombyl och lutinus omedelbart och trappa ned prednisolonen med 5 mg i veckan. Jag känner mig lite tveksam. Nu när det äntligen verkar ha tagit sig känns det riskfyllt att bara sluta med alla stödmediciner. Hur gör ni andra? Jag vet att många tar blodprover och därigenom får besked om dosering och hur länge ni ska fortsätta, men eftersom jag inte har provsvar att grunda medicineringen på känns det som att jag måste testa mig fram och då skulle det vara skönt att höra hur andra gör. 


    Stort grattis, vad härligt!

    Jag går också i Falun och har medicinerat ung. som du.

    Till mig sa de också att jag skulle sluta med Trombyl och Lutinus direkt, men det gjorde jag INTE (och det talade jag om för dem). Trombyl tog jag tills de jag fått av kliniken tog slut (fast jag har Fragmin också så det kändes ok) och Lutinus fortsatte jag med 3 om dagen till efter vecka 12 och sen trappade jag stegvis ner.

    Jag fick fasa ur prednisolonet, tog 15 mg från ET till gravtest och efter det gick jag ner till 10 mg i en vecka. Sen 5 mg i en vecka och sen 5mg varannan dag i en vecka. Jag hade helst velat fortsätta med pred längre men det var blankt nej från min läkare i Falun så jag vågade inte.

    IL-dropp fick jag var 3:e vecka fram tom vecka 14.

    För mig har det känts psykologiskt bra att få fasa ut medicinerna även om de säger att man kan sluta tvärt och det har varit helt ok för dem.

    Hittills har det gått bra, är i vecka 28 nu vilket känns overkligt och svårt att förstå efter 7 års kämpande med mååånga besvikelser. Önskar så att ALLA ni som kämpar och sliter kommer lyckas!!  <3
  • Zinfandel
    pink lily skrev 2015-04-25 14:24:51 följande:

    Trodde jag skulle kunna ta prover på Werlab, som fertilitetsguiden.com rekommenderar att ta i Sverige innan man åker till Aten. Men flera av proverna verkar inte erbjudas på Werlab.

    Vilka av proverna nedan som Werlab inte erbjuder, är aktuella att ta vid embryodonation? Ni som vet. (Utgår tex kromosomprov vid ED?). Går det verkligen att tjata till sig alla proverna nedan på en VC, eller har ni haft en väldigt snäll gyn?

    ? Anti Cardiolipin (ACA)

    ? Antikroppar (IgM & IgG) eller Antifosfolidantikroppar

    ? Histone antikroppar - kromosomprov

    ? Anti-nukleära antikroppar

    ? Anti-DNA Antikroppar (specifik markör för SLE)

    ? Anti-CCP (diagnostisk markör för rheumatoid artrit)

    Greklandsresa och ED uppskjutet ... Känns tungt, men ska förbereda mig så mkt jag kan till det blir aktuellt igen!


    Det är sant, dessa prover börjar tyvärr bli lite överkurs och jag har förstått att många kliniker inte längre efterfrågar det. Kolla med din klinik först vilka prover de vill ha, det är säkert bara de mest primära (men ja, dessa går att ta hos vc)  (Inboxa mig om du behöver mer info, läser inte här så ofta).
  • trex2013

    Tack för alla svar om kaffe och tomatjuicen. Känner att jag börjat komma igång med den vanliga förberedelse"nojan" inför nya försöken. :D

  • aylak
    Cathy skrev 2015-04-27 12:39:26 följande:

    aylak; just det nu minns jag att du sagt att du inte svarar då bra på IL så då är det säkert bra att ta ett nytt dropp närhelst du kan. Man kan ha då olika symptom vid immunattack men jag undrar om en ökning av vilopulsen hör till dem...? Tar du levaxin? För hcg påverkar tsh värdet och jag fick i början av min graviditet hjärtklappning för tsh värdet sjönk plötsligt av både hcg och pred (nu tar du inte pred men nämner iaf eftersom du tar hydrokortison). Bara en fundering om inte det där kan vara orsaken till dina symptom...


    Tack Cathy!!


    Har precis fått nytt dropp. Venös diff. delen av blodprovet blev inte klart innan, men leukocyterna visar ytterligare förhöjning nu igen. Så det det var med stor sannolikhet dags för dropp.
    Vet inte heller ang. vilopulsen, men jag har lusläst mina gamla excelfiler och det verkar som det ofta sammanträffat med immunpåslag i blodprov, dock inte helt säker. Kanske kan vara individuellt.


    Jag tar enbart liothyronin. Kanske kan det bli samma? Men då kanske påslaget borde kommit redan efter ovitrellsprutan i tisdags?

    Hur eller hur så har pulsen lugnat sig och ledvärken varit frånvarande - jag hoppas det är ett gott tecken.

  • aylak

    Precis fått blodprovsresultaten. Lymfocyter ligger rekord lågt för mig på 2.0. Men Monocyterna är förhöjda på 0,99. I övrigt same as usual. Väntar på svar från dr D, men har ju tagit IL och känner mig lugn. Solig

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!