• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Katt12

    Cathy, du skriver "bara man inte tar koffeinfritt". Är det inte bra m koffeinfritt kaffe..? Varvar clippers ekologiska m nespresso decaf.

  • HRE

    Aylak, tror du kan boka in ett dropp...

    Jag tog blodprover 5 dagar efter ET och då var väl inte mina värden så tokiga. Men då hade jag tagit dropp dagen innan ET, dagen efter ET och tre dagar efter ET.

  • aylak

    Tack HRE! Du bekräftar det jag tänker.
    Jag har tagit IL dagen innan ET och 2 dagar efter ET och idag är det dag 4. Är ganska 100 på att dr D kommer rekommendera IL ASAP, han har konsekvent gjort det till mig även vid betydligt lägre immunpåslag tidigare. Ibland har han velat att jag ska ta två dagar på raken för att få tillräcklig effekt. Så jag kör på dropp ikväll och klurar på om jag behöver fler imorgon och/eller i övermorgon. Tills dess bör han hinna höra av sig. Det är lite mycket nu! Flört
    Också är han så noga med att man inte ska känna sig stressad, men det är inte så lätt... Tungan ute Är ju lite skraj att det inte ska räcka till, men man kan ju bara göra vad man kan.

  • Missne
    aylak skrev 2015-04-29 12:00:16 följande:

    Å vad jätteroligt att höra Hjärtefröjd!


    Missne: Jag hade nog i din sits bokat in ett dropp till fredag eftermiddag alt. lördag, för säkerhetsskull. Och FBC igen på måndag. Men det verkar vara väldigt individuellt!! Dr D brukar rekommendera FBC 4-6 dagar efter IL, men inte alltid.


    Denna vecka har jag tagit FBC och IL måndag, FBC igen idag onsdag och dr D trodde preliminärt dropp igen imorgon torsdag och kanske ett till i helgen. Men jag brukar svara lite sämre än optimalt på IL. Fick tillbaka 2-dagars i lördags.


     


    Tack för svar. Oj, det var värst vad många dropp du har behövt.... Jobbigt om ditt immunförsvar är på krigsstigen också. Håller tummarna att alla dropp gör susen. Du ligger 2 dagar före mig så imorgon är det väl dags med infästning för mig med förhoppningsvis om nu  inte embryona redan är förintade av immunförsvaret....


  • HRE

    Aylak, min erfarenhet är att Dr. D. svarar när det är akut. Annars kan man få vänta...

    Man kan ju inte precis göra mkt mer än att ta dropp! Och så många och täta dropp ska väl räcka. Man kan ju inte helt byta ut blodet mot IL-vätskan;.) Så kändes det iof för mig ett tag, haha! Tänkte att om jag börjar blöda så kommer det typ jordgubbsmilkshake!

    Var på UL idag och bebisarna såg fina ut. Är nu nästan 4 cm stora, följde kurvan exakt! Det är verkligen på riktigt!

  • aylak

    Håller tummarna för dig Missne!! Hjärta

    Å vad underbart HRE!!! Klart det är på riktigt.
    Hi hi, jordgubbsmilkshake - har haft snarlika tankar! Skrattande
    Jo, min erfarenhet är också att han svarar om det är akut - men ofta har det skett vid åtta på kvällen och då står det att jag behöver dropp samma kväll... Tungan ute

  • JZ79
    lillebob skrev 2015-04-29 09:30:50 följande:

    Hade vårt möte m penny igår morse på serum, efter undersökning ville hon att jag skulle göra en hysto, många timmar senare när jag vaknat så är en polyp och en massa död vävnad borta! Allt gick så fort, trodde bara vi skulle träffas...

    Nu gör vi oss klara för äd! Vi måste bara komma fram m önskemål om vår donator!

    Vad har ni haft för tankar? Min make var över förväntan, inga problem där... Hur har ni mentalt förberett er för äd?

    Grattis till alla som är på G!


    Bra att du fick göra hysto så att livmodern är redo och i gott skick innan behandlingsstart!
    Har ni inte pratat om ÄD tidigare?
    Vi har vetat länge att jag har väldigt få ägg och att de är dåliga..Gjorde 2 ivf försök med väldigt få och dåliga ägg som aldrig ledde till ET. Trodde inte ens vi skulle få göra andra försöket utan att de skulle säga ÄD direkt på Sahlgrenska..men efter två försök stod det klart att de rekommenderade oss ÄD. Det är 1.5 år sen ungefär, så vi har haft tid att acceptera och förbereda oss. Dessutom har vi manlig faktor, nu efter ett misslyckat äd i Åbo så sökte vi oss till Penny för att få mer svar om makens sperma. Nya prover som togs visade katastrofresultat. Penny rekommenderade dubbeldonation, maken sa ok direkt. Vi hade pratat om det tidigare, men då var han tveksam..men efter att han hörde de dåliga provresultatet så var valet självklart för honom. För mig hade det varit det ett tag, men vi tar ju olika tid på oss att acceptera saker.
    Så jag har som sagt inte förberett mig särskilt, har vetat länge innan första behandlingen. Vi har inget val, mina ägg är typ slut och vill vi ha barn måste det ske via donator.
    Skriv ner alla önskemål om donator till Penny, hon kommer göra sitt bästa för att hitta rätt person som ska hjälpa er :)

    Ruvar just nu på 2 st expanderade blastocyster efter ET på Serum i helgen :)
  • lillebob

    Tack snälla jz79, håller tummarna för er!

    Vi har blivit spontan gravida flera ggr men med MF men det är länge sen sist, någonstans har väl hoppet att det skulle ske igen...men nu kör vi på äd! Maken frågar, är du redo? Det är mina gener som försvinner, undrar om man alltid kommer tänka på det eller...älskar ju vår lille hund över allt annat...så det borde inte bli några svårigheter m ett ägg från en annan kvinna!?!

  • Cathy

    Sthlmsthlm; många tjejer har åkt till Dr Gorgy i London, googla honom har tyvärr inte kontaktuppgifter. Så finns det bl a Dr Shehata (Misscarriageclinic) och några till vars namn jag inte kan så här spontant. Många har tyckt att Gorgys engelska är svår att förstå men det är väl smaksak. Tar man bara prednisolon så är det minst 20mg man borde ta för att det ska ha effekt (enligt studier). Då börjar man senast CD 1, gärna redan cykeldag 21 i den tidigare cykeln. Dropp kan du ta hos Marie i Sthlm, 08-200047.

    Strumpan; immunproblem brukar inte 'försvinna' efter en graviditet. Förstås kan t ex NK celler sjunka lite om det varit förhöjda t ex pga stress men vanligen kör man samma upplägg som vid första graviditeten. Enligt Dr Beer brukar det fungera men gör inte alltid det. Beror på om kroppen blivit ännu mer i obalans efter graviditeten. Svårt att säga hur det är i ditt fall...om du blev gravid med stödmediciner varför inte ta dem (iaf IL) även nu, till v20-24 då fostret är ofta stort nog att klara en immunattack?

    Katt; koffeinfritt kaffe är inte mindre 'giftfritt' än det vanliga kaffet utan brukar tvärtom ha mer belastande ämnen i sig pga att man ha velat bli kvitt koffeinet. Clippers är ju bra produkter i sig och vet inte mer om deras koffeinfria, kanske det är ok? Men några koppar (små) vanligt kaffe är nog sällan risk vid graviditet eller när man försöker bli gravid. Det sägs att koffeinintaget blir för stort vid 4 koppar. Sänker bl a progesteronet.

  • Prickigchokladmal

    Hej tjejer,
    Jag var aktiv tidigare i denna tråd och blev sedan mha dr Braverman mamma till en liten kille. Har tittat in lite då och då efter dess och läst och hållt tummarna men inte skrivit själv. Vi har nu gjort ett försök att få syskon men det gick inte bra. Jag har lågt amh och var svårstimulerad.( Är 40 år gammal) De få ägg vi fick ut blev inte befruktade tyvärr. Dr Braverman föreslog en flare med femara eller lupron om vi skulle göra ett nytt ivf-försök. Är det ngn av er som använt den stimuleringsvarienaten? 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!