• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Maraki73

    Hej jag ska göra återföring av frysta embryon imorgon och dr D vill att jag ska ta fbc E2 och progesteron prov ska jag ta innan eller efter återföringen ?

  • aylak

    angel8, jag/vi har inte berättat om vår Atenbehandling för ivf-klinikerna vi använt oss av, helt enkelt för att slippa ifrågasättande och spara energi. Det har känts rätt bra för då har vi fått ivf-klinkens rekommendation och sen dr Ds rekommendation och sen har vi valt vår egen väg utifrån vad vi tror varit bäst för oss. Nu under graviditeten dock så är mödravården ordentligt informerad.

    quintana7, när vi för några år sedan var i valet att åka ner till dr D eller inte så resonerade vi som så att vi kände att vi behövde känna att vi gjort allt vi kan och eftersom vi inte alls var nöjda med bemötandet i Sverige och många av de symptom jag upplevde stämde väldigt väl med ett överaktivt immunförsvar så valde vi att åka. Sen har vi inte enbart gått helt på dr Ds rekommendation utan lagt till lite eget och även resonerat med ivf-kliniken, men helt klart har dr Ds hjälp varit betydande för att vi nu kommit så långt. 

    Ego: Mitt immunförsvar uppför sig mycket bra, och har gjort så de senaste veckorna/provtagningarna. :) Det är nu 2,5 vecka sedan jag fick mitt senaste dropp och jag hade varit inställd på att ta åtminstone var 3e vecka som underhåll, men dr D verkar tycka att det räcker med att ta om FBC om 14 dagar. Och immunförsvaret ser onekligen väldigt lugnt ut. Hur har det varit för er andra, hur länge har ni gått utan dropp under graviditet när immunförsvaret verkar lugnt?

  • angels8

    Tack för svaret och rådet ...

    Så skönt att har er tjejer med mer erfarenhet.

    Man känner sig inte ensamt med alla frågor

  • quintana7
    Fidelia skrev 2016-05-16 21:51:16 följande:
    Jag är en av dem som bara blivit gravid spontant trots två ivf och fet. Efter en hoper missfall kom jag till Dr D och fick hjälp av hans behandling. Blev snabbt spontant gravid och hon är nu 1 år och 8 mån. Blev återigen snabbt spontant gravid och hoppas på ett till barn i månadsskiftet sep/okt.
    Helt fantastiskt! Kul och skönt att höra! Vilken behandling fick du och var det  immunlösning eller var det något annat eller ytterligare? 
  • quintana7

    aylak: vad skönt att höra! jag pratade med Dr D igår och idag med Marie Antonsson på Fertilitetsplus. jag kommer göra blodprover hos båda och se vad bådas rekommendationer är och sen ta ett beslut. Marie har redan rekommenderat pergotime + ovitrelle + prednisolon + IL-dropp men först om vi se om blodproverna stödjer hennes teori. Dr D får jag reda på om några veckor.

  • aylak
    quintana7 skrev 2016-05-17 13:51:12 följande:

    aylak: vad skönt att höra! jag pratade med Dr D igår och idag med Marie Antonsson på Fertilitetsplus. jag kommer göra blodprover hos båda och se vad bådas rekommendationer är och sen ta ett beslut. Marie har redan rekommenderat pergotime + ovitrelle + prednisolon + IL-dropp men först om vi se om blodproverna stödjer hennes teori. Dr D får jag reda på om några veckor.


    Vad bra att få två olika synvinklar! Dr. D brukar lägga till även trombyl och fragmin, samt omega3 och d-vitamin. Lycka till med beslutet! 
  • MoM11

    Maraki, jag skulle ta blodproverna på morgonen efter FET. Jag skulle även ta IL samma dag som FET.
    Lycka till!

  • Maraki73
    MoM11 skrev 2016-05-17 18:22:53 följande:

    Maraki, jag skulle ta blodproverna på morgonen efter FET. Jag skulle även ta IL samma dag som FET.

    Lycka till!


    Hej han skrev på mail att jag skulle ta proverna imorgon. Tänkte jag skulle ta dem direkt efter fet. IL tog jag igår och ska ta igen på torsdag. Ska på akupunktur en stund innan fet.

    Vad tror du om det ?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!