• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • che71

    Halfmoon

    Beklagar missfallen....ja visst är sen svenska missfallsutredningen inte mycket att ha...o att behöva vänta 3 missfall innan. ..

    Jag hade 6 missfall innan vi fick barn för 2 år sen.

    Jag bokade tid mars 2013 bara några veckor innan o då var det lätt att få tid hos Dr D

    Intralipiddropp är svårt att få hjälp med tyvärr. Finns i Stockholm vet jag. Själv bytte jag vårdcentral för att få hjälp men sen ville de inte göra det när det väl var dags så fick ordna det själv.

  • pink lily

    Hej halfmoon, man kan få telefonkonsultation snabbt med Dr D och ska man bara åka dit för undersökn och prover så kan man få tid för det rätt snabbt också. Dr Ds klinik är sem.stängd hela aug.

    Skriv var orten ligger som du bor på, el vilken region du bor i så kan vi andra inboxa dig med tips på ställen där man kan få hjälp med dropp. Vi är många här som letat och hittat änglar som ställer upp, både inom privat och offentlig vård. Det finns hjälp att få i såväl, norra som mellersta och södra Sverige nu. Werlabs öppnar labb på alltfler ställen mi oxå om du har svårt att få hjälpmed provtagning på VC.

    Lycka till!

  • UndrandeSökare

    Hej halfmoon !
    Välkommen till tråden. Nej, tyvärr brukar landstingets missfallsutredning inte ge så mycket. De tar för få och framförallt inte rätt prover. Det är många här som gjort en utredning här hemma där inget hittades, och sen har Dr D tagit de rätta proven och hittat orsaken.

    Här är Dr Ds mailadress om du vill maila honom: lifeclinic@gmail.com

    Han brukar inte ha några väntetider. Man mailar till honom och säger att
    man vill bli hans patient och så mailar han dig ett patientformulär som
    man fyller i och mailar tillbaka, sen har man ett telefonsamtal med honom
    och därefter bestämmer man en tid och reser till Aten.

    När de gäller IL-dropp så har vissa i tråden löst det genom att de har en sjuksköterska i släkten eller bekantskapskretsen som har erfarenhet av att
    sätta dropp och som vill hjälpa till. Droppgrejor kan man köpa på apoteken
    i Aten eller via internet.

    Blodprover kan man ta genom Werabs. Här kan du se var de finns:
    werlabs.se/provtagningsstallen/

    Lycka till.

  • Maraki73

    Hej behöver råd. Tog bhcg igår på cd 28 och fått svaret 14. Dr D sa att det var lite lågt. Någon som haft lågt och att det sen ökat ?

    Mitt progesteron låg på 37 är det bra eller dåligt ?

  • Walda

    Hej! Tänkte bara berätta att jag pratat med Dr D angående att behöva fortsätta med predisolone tills tre veckor efter förlossning. Han tyckte det var ok för mig att trappa ner innan så det har jag gjort. Började trappa ner i vecka 32. Har även fått resultat från FBC som såg bra ut. Det verkar som det är individuellt när man kan börja trappa ner predisolone. Jag går i och för sig på Specialistmödravården pga diabetes så de kollar efter havandeskapsförgiftning regelbundet. Jag har för mig att någon i tråden frågade om när man kunde börja trappa ner. Är nu i vecka 35+1.

  • Lilly2013

    På UL i fredags hade jag en cysta på vardera sida så jag fick fortsätta nedreglera med synarela i en vecka till innan dom vågar börja stimulera.
    Hur många är det som fått barn efter IL dropp nu i tråden. ??
    Jag är typ på sidan 870 nu och där är ju redan då ganska många
    Ingen som fått det utskrivet här hemma utan att dr D skrivit recept. Hade ju varit underbart och kunnat lösa det redan innan denna ivf men till Athen hinner vi ju inte.
    Usch gillar inte alls prednisolonet, känner mig rund som en fotboll i ansiktet redan nu efter 2 veckor. Bara att stå ut.

  • Mamma3007

    Hej tjejer!

    Är ny här på Familjeliv och behöver era råd.

    Har haft två jobbiga missfall i rad det senaste året.. Känner att något är fel i kroppen, men enda svaret är "sånt händer, vi gör utredning efter tre missfall på rad".. Ni som fått denna utredning, ger den något resultat? Eller är det lika bra att inte vänta?

  • UndrandeSökare

    Hej Mamma3007 !

    Välkommen hit ! Beklagar dina missfall, jag har själv haft flera missfall och har gjort Landstingets missfallsutredning. På oss hittade de inga fel så deras utredning gav inte oss något. Dr Ds utredning var mycket bättre. Han brukar inte ha några några väntetider så om du vill göra en utreding hos honom så har du hans mailadress här: lifeclinic@gmail.com

  • mom2012
    Maraki73 skrev 2016-05-31 15:31:06 följande:

    Hej behöver råd. Tog bhcg igår på cd 28 och fått svaret 14. Dr D sa att det var lite lågt. Någon som haft lågt och att det sen ökat ?

    Mitt progesteron låg på 37 är det bra eller dåligt ?


    Jag hade hcg 57 på dag 7 efter återföring av 5 dgr embryo. 14 är kanske är lite lågt men det viktiga är att det ökar, helst x2 på 3 dgr. Hoppas att din graviditet stannar kvar. Grattis!
  • mom2012

    Ang progesteron så är >25 önskvärt 7 dgr efter ägglossning. Du skriver cd28 men vet inte var du är i cykeln.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!