• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Lilly2013
    UndrandeSökare skrev 2016-05-26 11:30:53 följande:

    Hej Lilly2013 ! Välkommen till tråden. Tråkigt med dina missfall. Har du fått testa Lutinus (progesteron som tas vaginalt) någon gång? Har man brist på progesteron kan det leda till missfall. Man kan köpa progesteronkräm receptfritt på nätet tex Progesterall. Vissa har också testat Munkpeppar (agnus castus) för att förbättra äggen. Det kan också köpas receptfritt på nätet. Både Progesterall och Munkpeppar hittas på flera olika sidor på nätet tex Gravidkollen. Dr D brukar rekomendera Munkpeppar. Har ni fått göra någon missfallsutredning? Vad visade den?


    Missfalls utredningen visade ingenting.
    Jag har fått progesteron sen tredje missfallet så det har inte heller funkat. Sen vi började med ivf så har jag tagit både Progynon, crinone och trombyl vid både ivf och inseminationen.
    Nu sista ivfen så fick jag även prednisolon.
    Vad jag förstår så är inositolen oxå bra för äggkvalitet.
  • Lilly2013
    che71 skrev 2016-05-26 13:21:08 följande:
    Hej! Hoppas så att dr D o behandling via honom kan hjälpa er. Känner igen mig själv för 3 år sen.

    Efter 6 missfall fick vi barn för 2 år sen.

    Tror Intralipiddropp är viktigt o Prednisolon o Fragmin o Trombyl o progesteron.

    Jag provade bara Fragmin o Trombyl några graviditeter o inte förrän med flera Intralipiddropp månaderna innan o (tomatjuice o fiskolja) o resten av medicinerna lyckades det o den 7e graviditeten (blev gravid på min 42 årsdag) blev vår dotter.

    Håller tummarna.
    Jo jag tror ju oxå det. Funkar det inte denna gången heller så måste vi prova nått annat innan tiden rinner ut i sanden för oss.
    Har oxå funderat mycket på ÄD om det är äggen som krånglar.
    Har gått på väldigt mycket ackupunktur oxå nu sen i feb typ två gånger i veckan.

    Tomatjuice- har druckit det i omgångar.
    Hur mycket drack du och vilken sort? Kan man köpa vilken som jag har haft kiviks och tagit ett normal glas per dag. Men glömmer bort det hela tiden.
    For kanske inhandlas igen i morgon.

    Har även tagit Innohep sista graviditeten fast då slutade jag på deras order ta trombyl. Nu sista ivfen tig jag båda trombyl Innohep prednisolon crinone och Progynon Plus allt annat ???? men tyvärr så tog sig inget.
  • Lilly2013
    blåvingen skrev 2016-05-26 18:14:12 följande:

    Lily:

    Eftersom dina missfall har kommit tidigare och tidigare för varje gång så verkar det med största sannolikhet vara ditt immunförsvar som i en allt snabbare takt attackerar dina embryos.

    Jag skulle ha lagt till Ubiquinol, q10 och Resveratrol för att öka ägg kvalitén,

    Gå gärna in Agates frequent asked questions för att vara beredd på de processer som Dr D föreslår;))


    Första MA då hade det dött redan i v 5 men upptäcktes i v11
    Andra MA då dog den i vecka 12 upptäcktes på kub i vecka 14
    Tredje MA tvingade jag till mig ultraljud i v7 och då slog hjärtat men det var för litet och nästa gång vi kom dit så levde det inte så tog tabletter i v 10
    O sista var det samma sak så och då blev jag skrapad sen i v 9

    så egentligen så har jag gott ungefär lika långt varje gång det har bara inte velat komma ut av dig själv mer ön en gång så jag har ju inte vetat att det stannat upp.
  • Ananax

    Välkommen Lilly! Beklagar missfallen, håller tummarna för att den planerade ivf:en går vägen.

    Lycka till blåvingen, hoppas du fick ett bra resultat! Vad intressant med mineralerna, har inte läst om det tidigare. Berätta gärna mer någon gång när du har tid och lust.

  • Vallmo78

    Lycka till alla!! Håller tummarna för lyckad resultat.

    En fråga om IL. Hur långt innan själva ivf behandlingen ska man börja med det? Och isf när i cykeln?

    Kram på er

  • che71
    Lilly2013 skrev 2016-05-26 19:08:34 följande:

    Jo jag tror ju oxå det. Funkar det inte denna gången heller så måste vi prova nått annat innan tiden rinner ut i sanden för oss.

    Har oxå funderat mycket på ÄD om det är äggen som krånglar.

    Har gått på väldigt mycket ackupunktur oxå nu sen i feb typ två gånger i veckan.

    Tomatjuice- har druckit det i omgångar.

    Hur mycket drack du och vilken sort? Kan man köpa vilken som jag har haft kiviks och tagit ett normal glas per dag. Men glömmer bort det hela tiden.

    For kanske inhandlas igen i morgon.

    Har även tagit Innohep sista graviditeten fast då slutade jag på deras order ta trombyl. Nu sista ivfen tig jag båda trombyl Innohep prednisolon crinone och Progynon Plus allt annat ???? men tyvärr så tog sig inget.


    Jag hittade en på ica som jag klarade att dricka vet inte vad den heter men den står bland de juicer som inte står kallt i affären. (Tetrapack med skruvkork.röd/blå)

    Fiskolja Eskimå från apoteket.

    Ja både trombyl o Fragmin/innohep/clexane behövs enligt Dr D

    Intralipiddropp är nog det viktigaste för dig då att lägga till eftersom du provat de andra... men visst i "vår" ålder gäller det ju att det är ett bra ägg just då också.
  • Lilly2013

    Jo men det är nog den som jag hade innan oxå. Inte jätte gott precis.
    Jo jag vet ju det med il. Måste ta tag i det nästa gång vare dig det blir med ÄD eller att vi fortsätter lite själva. Det svåra är att övertyga nån här omkring med dropp o grejer. Min läkare har aldrig hört om det ens. Fick till slut prednisolon efter mycket tjat och för att danska ivf kliniken tyckte det. Dom kör det på de som har misslyckats med ivf eller fått missfall. Men jan förklarade för mig att jag fick räkna med att gå upp i vikt och att jag skulle på en fettvalk i nacken haha.
    Min sambo är gammal undersköterska och har sagt att i värsta fall får han sätta droppet på mig men han har inte satt dropp på 20 år så är inte jätte sugen på att bli hans första ????

  • che71
    ronon skrev 2016-05-26 18:25:32 följande:

    Hej che71! Vad är det tomatjuicen påverkar?


    Kanske skulle kunna sänka ett högt Tnf a
  • blåvingen

    Det här med tomatjuice tycker jag är väldigt intressant för förutom att den innehåller lykopener och antidioxidanter så gör den kroppen basisk tom mer än vanligt kranvatten, som jag skrev förut inga interleukiner, bakterier osv trivs i en alltför sur miljö;))

    Men jag tycker att det är en kamp för att komma i balans, jag vill bara ligga på soffan och äta praliner egentligen;))

  • halfmoon

    Hej tjejer!

    Jag börjar bli lite desperat nu och har funderingar på en resa till Aten för att kolla upp hur saker står till med mig.

    Vi har gjort donatorinseminationer i Danmark (pga manlig faktor) och jag har blivit gravid två av fyra gånger men fått en ofostrig graviditet som avslutades i v.9 och sedan ett tidigt missfall som satte igång i skarven v.5/v.6. Nu har vi gjort IVF/ICSI med egna medel och jag blev gravid. Testen stegrar inte som de ska och jag har bruna flytningar/känner mig ogravid så missfall nr. 3 är snart här.

    Varje gång jag blivit gravid så har jag gått influensaliknande symtom och blivit väldigt varm/känt mig sjuk. Börjar misstänks att det kanske är mitt immunförsvar som blir knasigt vid graviditet. Fick progesterontillskott efter IVF:en och har på eget bevåg medicinerar med 1/3 - del albyl minor vilket inte gjort någon skillnad för utfallet.

    Jag är ruskigt trött på den svenska sjukvården i bemötandet vid missfall och bävar inför att be om en utredning igen. Försökte få en efter andra missfallet men blev nekad med förklaring att jag får vänta in ett till först. Jippie så roligt! Känns som om de enbart nonchalerar bekymret och att det är så vanligt.

    Jag ska läsa ikapp lite i tråden här men undrar hur ni har löst det med IL-dropp i Sverige? Bor i en mindre stad med långt till storstäderna och tvekar på att de är hjälpsamma med det här. Undrar även hur lång tid det gått från att ni fått kontakt med kliniken i Aten till att ni fått en tid? Har det varit flexibelt med tider eller har ni tvingats ta vad som erbjuds?

    Är det någon som fått hjälp med medicinering i samband med inseminationer i naturlig cykel/hemmaförsök eller är det bara i samband med IVF? Vi står i valet och kvalet om det är lönt att göra fler IVF med tanke på dåligt resultat.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!