• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Maraki73
    Ananax skrev 2016-06-04 10:59:34 följande:

    [quote=76684648][quote-nick]Maraki73 skrev 2016-06-04 09:14:44 följande:[/quote-nick]

    Hej har fortfarande inget hört. Jag mailade dem precis. Det är löjligt att svar som är över referensvärdet inte lämnas ut innan läkare tittat på dem. Jag hoppas läkarna jobbar där idag.

    [/

    Ja och var det inte bara hcg och progesteron du väntade på? Kan väl knappast vara resultat som måste kommenteras av läkare?


    Hej jag tog även Blodstatus och B celler mina leukocyter och neutrofila ligger lite högt. Fick dem på mail igår. Läkare måste kommentera höga värden.

    Har fortfarande inget hört.

    Jobbar deras läkare på helgen ?
  • aylak
    Maraki73 skrev 2016-06-04 12:29:40 följande:
    Hej jag tog även Blodstatus och B celler mina leukocyter och neutrofila ligger lite högt. Fick dem på mail igår. Läkare måste kommentera höga värden.

    Har fortfarande inget hört.

    Jobbar deras läkare på helgen ?
    Har du förklarat att du har en läkare som väntar på provsvaren och som ska ordinera din medicin utifrån dessa? Jag ringde till supporten och fick samma svar som dig, men när jag förklarade läget så skickade det provsvaren till mig direkt. Hoppas det kan hjälpa!
  • haren

    Maraki73: om du har lämnat samma prov vid ett tidigare tillfälle kan du få upp okommenterade testresultat så här: öppna proverna för det tidigare tillfället i din journal. Klicka på det prov som du inte ser resultatet för denna gång, men som du tidigare fått resultat för. Dvs du klickar på provet vid ett annat tillfälle. Om du tittar längst ned under det gamla provresultatet finns där en graf som visar "trend". Trots att du tittar på ett gammalt prov visar grafen även det senaste provet (du ser datum i grafen). Så fick jag tag i ett okommenterat resultat.

  • Maraki73

    Hej och tack för era tips. Jag mailade kundtjänst och de svarade efter ett par timmar. Fick hcg men progesteron var inte klart. I onsdags var mitt hcg 26 och igår 103. Jag hade inte förväntat mig en sån höjning. Jag hoppas det är ett gott tecken.

  • supertjejen
    NinaCamilla skrev 2016-06-04 10:40:21 följande:

    Supertjejen: vi går på serum men vi gör ÄD. Vi har Dr D support just nu inför nästa försök. Jag tycker att Serum är bättre att svara frågor än Dr D men de har inte samma support vid behandling. De tar inte heller exakt samma immunologiska tester tror jag. Serum ordinerar mediciner enligt immunologiska problem men följer inte upp det efter insättning. Deras kirurger är riktigt bra om man behöver göra hysto. Lite beror på vilken typ av hjälp du behöver men jag vet många som har kombinerat serum och Dr D eller bytt mellan dem.


    Tack för svar! Menar du att det är en annan tråd härinne som vore bättre, vi ska också göra äggdonation.
  • mom2012
    Maraki73 skrev 2016-06-04 21:37:31 följande:

    Hej och tack för era tips. Jag mailade kundtjänst och de svarade efter ett par timmar. Fick hcg men progesteron var inte klart. I onsdags var mitt hcg 26 och igår 103. Jag hade inte förväntat mig en sån höjning. Jag hoppas det är ett gott tecken.


    Det ser ju helt normalt ut med din stegring! Försök njuta av att vara gravid nu :) stort stort grattis igen
  • AnnC

    Måste fråga er som ätit prednisolon en hel graviditet, eller en längre period. Nån av er som upplevt att ni blivit väldigt stela efter ni slutat? Jag tog sista tabletten för en vecka sedan och känner mig så stel i hela kroppen. Vet dock inte om det har med det att göra?

  • Maraki73
    mom2012 skrev 2016-06-05 14:24:14 följande:

    Det ser ju helt normalt ut med din stegring! Försök njuta av att vara gravid nu :) stort stort grattis igen


    Tack så mycket ????
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!