• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • melina77
    canada skrev 2017-09-06 21:09:53 följande:

    Det är relativt lätt att lära sig, är man osäker så kan man gå hos någon som sätter dropp några ggr för att få in känslan för tex dropphastighet. Det är dock något jag tycker skiljer sig från gång till gång, ibland tar det ca 2 h för ett 200 dropp, ibland 3-31/2h beroende på hur kroppen känns.

    Beträffande hygienen så har jag tagit blodprover o dropp på div vårdinrättningar och kanske 1 av 5 ggr spritar de händer o hud. Gör du det själv eller hos nån du känner kan du styra hygienen själv.

    Det är absolut ingen omöjlighet att lära sig.


    Det inger hopp, tack ska du ha :)
  • Alfreda
    Missne skrev 2017-09-05 00:36:14 följande:
    Jag har massor med IL 250 ml över som jag inte kommer att behöva. Om du är intresserad kan du få köpa.
    Tack!! Det gör jag gärna, ska bara testa mitt recept som jag fick från Dr D häromdagen. Återkommer :)
  • Alfreda
    UndrandeSökare skrev 2017-09-04 17:53:27 följande:

    Alfreda- Det handskrivna pappret du fick av Dr D i Aten var endast till för apoteken i Aten.

    Be Dr D maila dig ett EU-recept på intralipid 100ml eller 250ml, 10st i en låda. Man får inte EU-recept av Dr D via mail förän man har betalat hans faktura, så se till att den är betald först.

    Skriv sen ut receptet i färg (helst färglaserskrivare). Obs ! Namnunderskriften måste vara i färg annars får man ingen hjälp på apoteket. När det gäller just Intralipid så är den borttagen från högkostnadsskyddet så man måste alltid betala 100% av kostnaden. Dvs blir samma pris oavsett med svenskt eller EU-recept.

    Intralipid är beställningsvara på apoteket så man får vänta några dagar från man går till apoteket med receptet tills apoteket får hem varan.

    Lloyds apotek är lättast att lösa ut EU-recept på.

    På deras hemsida står orter och adresser var de finns.

    Sen behöver du någon sjuksyster som kan sätta droppet privat hemma. Vissa som har en bekant eller släkting som är sjuksyster och vill hjälpa till har löst det så. Droppset, nålar och sprutor finns att köpa på internetsidor i Danmark och England. Annars finns det privata kliniker i Göteborg och Stockholm som sätter IL-dropp mot betalning om du tar med dig il-påsen själv.

    Lycka till !


    Tack snälla!! Har nu fått recept och ska prova Lloyds. Jag träffade en sjuksyrra igår som gärna hjälper mig men hon undrar över det juridiska. Hon är lite rädd om sitt leg om jag skulle få en allergisk reaktion. Undrar om någon annan har funderat över det eller om de bara kört på. Får kanske posta ett nytt inlägg om det.
  • Alfreda

    Hej ni som bor i Göteborgsområdet! 


    Har ni en gynekolog som ni kan rekommendera? Den som jag går till är pensionär sen 10 år men jobbar lite då och då. Skulle kännas bättre att gå till någon som är lite yngre men ändå med på noterna på det vi håller på med så man slipper förklara sig gång på gång. 

    Vad gäller blodproverna man ska göra flera ggr i månaden, är det lättast att beställa via Werlabs (vad heter de i så fall) eller tycker ni att det går lika bra att gå till en vårdcentral? Jag går privat just nu och det fungerar fint. Funderar lite på om Werlabs kan vara snabbare för att man får svaren digitalt, vilket kan vara en fördel för att kunna rapportera tillbaka till Dr D. 

    Tacksam för svar! Glad

  • UndrandeSökare

    Alfreda- Jag bad Dr D sätta mitt första IL på hans klinik så jag skulle veta om jag var allergisk eller inte.

    Du kan ju ta ditt första dropp på Fertilitetplus i Stockholm eller Hagakliniken i Göteborg så får du ju veta om du tål iL. Sen kanske din sjuksköterska vågar ge dig dropp nr 2.

    Du kan också be Dr D maila dig en IL-ordination som du kan visa för sjuksköterskan du känner.

    Lycka till !

  • UndrandeSökare

    Alfreda- Testa gärna Werlabs en gång, så får du se vad du tycker. Jag tycker de har funkat bra. Använder du rabattkoden LCHF så blir det billigare !

    Lycka till !

  • Alfreda
    UndrandeSökare skrev 2017-09-08 10:32:09 följande:

    Alfreda- Jag bad Dr D sätta mitt första IL på hans klinik så jag skulle veta om jag var allergisk eller inte.

    Du kan ju ta ditt första dropp på Fertilitetplus i Stockholm eller Hagakliniken i Göteborg så får du ju veta om du tål iL. Sen kanske din sjuksköterska vågar ge dig dropp nr 2.

    Du kan också be Dr D maila dig en IL-ordination som du kan visa för sjuksköterskan du känner.

    Lycka till !


    Alltså, de här tipsen är guld värda! Jag ska kontakta Hagakliniken så slipper jag åka till Aten för att göra första droppet. TACK!!
  • Alfreda
    UndrandeSökare skrev 2017-09-08 10:35:13 följande:

    Alfreda- Testa gärna Werlabs en gång, så får du se vad du tycker. Jag tycker de har funkat bra. Använder du rabattkoden LCHF så blir det billigare !

    Lycka till !


    Det kommer jag göra! Tack så jättemycket! 
  • Ariellan

    En fråga som jag funderat på, hur länge har ni blivit ordinerade pred? Alltså till vilken vecka? Vad är det som gör att man får sluta, är det att kroppens immunförsvar lugnar ner sig efter ett tag eller att embryot "klarar av att stanna kvar" av sig själv?

    Hoppas ni förstår vad jag menar, svårt att förklara ;)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!