• JZ79

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2015-02-04 17:54:20 följande:

    Jag tror att det är bättre att du följer din cykel och istället får en ny tid, kolla med Penny!Jo men det finns ju fler anledningar till att man gör hystero, äpplen & päron alltså 


    Fick svar och det gick utmärkt att skjuta på mensen Undersökningar som ska göras kommer inte påverkas av primolut Nor. Skönt. Pustar ut och hoppas nu att inget annat kommer och stör våra planer..
  • JZ79

    Ni som skickat mensblod till Serum...Har ni gjort det i typ vadderat kuvert, rejält inpackat och sedan med vanlig post? Eller har ni skickat så att ni kan spåra paketet?

    Tack på förhand Glad


  • JZ79
    Solkattan, kan inte se vad det står.. :( exakt vilka behandlingar har du sökt för? Vi väntar på besked angående behandlingen vi gjort i Åbo.. Hoppas på pengar tillbaka eftersom vi är beviljade äd här hemma (står fortf i kö på SU) men man vet ju aldrig om de beviljar eller inte.. ORkar du överklaga?

    Serum hade ju funderingar på att jag skulle ta Kortisontabletter, Fragmin och Neupogen vid nästa behandling för att hjälpa slemhinnan att växa och bli treskiktad. De ville jag skulle diskutera det med min reumatolog så de inte förvärrar min sjukdom. Tyvärr har min reumatolog sagt sitt och det verkar inte vara en bra idé pga min reumatiska sjukdom. Neupogen ökar de vita blodkropparna och i mitt fall så kan den ökningen göra att min inflammation i ryggen blir sämre. Slutgiltigt besked får tas efter konsultationen på Serum när jag vet vilken dosering de tänkt och så får jag prata med min läkare här hemma igen, men just nu så verkar det som om jag får hoppas på att Progynon tabletter och Östrogentabletter ska göra susen. Sist fick jag bara Progynon, om vi lägger till plåster så kanske slemhinnan tjockar till sig som den ska.
  • JZ79
    Solkattan skrev 2015-02-06 17:43:20 följande:

    Jz: jag sökte ersättning i efterhand för immunutredning hos dr d. Köpte med il från honom o la in detta med. Fragmin/cleaxane och kortisontabletterna betalade jag utan deras inblandning. Iof skickade jag väl med dr d:s behandlingsplan... ( därav deras kommentarer om dessa ). Så glad att jag snart lämnar detta uland i fertilitets sammanhang. Så förbannat konservativa så det gör ont i magen.. ! Nä känner mig ännu mer nöjd än tidigare att åka till Tjeckien i sommar !!!


    Så tråkigt att vi hela tiden ska bli motarbetade när vi behöver mer vård än Sverige kan ge. Finns det någon som fått ersättning när de varit hos tex dr D? Vid en överklagan kanske det finns nått fall att hänvisa till?

    Håller tummarna för att ert mirakel händer i Tjeckien. Fast visst skulle ni sätta in ett embryo här hemma först? *förvirrad och kanske blandar ihop dig med någon annan..*
  • JZ79

    Har frågat tidigare, men tror inte jag fick nått svar..

    Jag ska ev göra hysto när vi är i Aten på Serum för konsultation. Det kostar 1550 euro och 550 euro betalas med kort på sjukhuset och 1000 euro i kontanter på Serum. Har ni tagit ut pengar i Grekland eller växlat hemma och tagit med? Har ingen aning om hur banker/bankomat funkar där nere...


  • JZ79
    Redan47 skrev 2015-02-08 15:05:20 följande:
    Går utmärkt att betala m kort på sjukhuset. Bankomat finns lite överallt. Det är kontanternas land! Du behöver euro när du kommer fram till Metro / taxi. Se till att du har lite skrammel oxå!
    ja på sjukhuset skulle jag betala med kort 550 euro, men sen skulle 1000 euro betalas kontant på Serum, just den avgiften kan inte betalas med kort.
    Prover mm gick att betala med kort på Serum, men inte medicin och just den här avgiften för kirurgen..Känns mycket att ta ut ca 10000 kr i kontanter..
    Såhär skrev Serum:

    "You may pay everything by card?.


    However, if you buy any medications from Serum we need cash as we pay the pharmacy directly for you?.


    Also hysteroscopy?s cost is in total 1550euros, you should pay the 550euros to the hospital by card and the 1000eruos in cash at Serum for the Surgeon.


    Please let us know if there are any further queries!!!


    Best Wishes,


    Maria
    SerumIVF"
     


  • JZ79
    NinaCamilla, tack. Får väl skaffa en sån där reseplånbok att ha innanför tröjan eller nått Flört Känns ju sådär att gå omkring med 1000 euro. Så det går att ta ut så mkt i automaterna? Har för mig att det iaf i Sverige finns gräns för hur mkt kontanter du får plocka ut. Jaja, hur som helst så fixar vi nog pengarna i Sverige. Vi kommer fram väldigt sent på kvällen och vill inte stå och ta ut så mkt pengar då. Vet inte ens om det blir hysto än, får se vad aquascan och provsvar på mensblod visar. Lika bra att räkna med att de gör hysto så blir det en positiv överraskning om vi sparar pengar och dessutom får en dag att göra sightseeing på istället för att vara på sjukhuset Ca 3 veckor kvar innan vi reser...men tankarna snurrar och jag vill vara så förberedd jag bara kan vara..
  • JZ79
    leah2012 skrev 2015-02-08 20:39:31 följande:
    Neupogen vet jag, men ska Fragmin och kortison hjälpa slemhinnan växa? Någon mer som kör med det för slemhinna? Min växer väldigt dåligt :(
    nej, jag menade att Neupogen skulle hjälpa slemhinnan..inte att de andra medicinerna.
  • JZ79

    Ni som varit i Aten och fått ordination på östrogen, tex Progynon tabletter och östrogenplåster tex Estradiol..Är det billigare att handla i Grekland eller i Sverige med utländskt recept? Har ingen som översätter recept åt mig. Hörde tidigare att Fragmin/Klexane inte var billigare i Grekland..men hur är det då med östrogen?

    Tacksam för svar..


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!