• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Usch, börjar bli nervös nu av någon anledning. Sitter just nu och får dropp nr två, och på tisdag em är det dags för FET (1 femdagars, vårt sista sånt sen har vi också ett gång tvådagars i frysen). Lite deppig över att det blev bara ett embryo, jag hade hoppats på två tvådagars men det styr ju öppettiderna på Karolinska tyvärr. Och så hoppas jag att två dropp räcker (jag fick ju inget på plats i Athen märkligt nog). Det känns som att detta eventuellt är sista chansen för ett FET innan sommaren, så jag hoppas så himla innerligt att det ska funka.

    En fråga till er andra - Dr D har skrivit att jag ska ta en baby aspirin varje dag från och med FET, men menar han då verkligen en hel albyl minor (250 mg)? Det står ju på burken att man inte ska ta såna när man är gravid eller försöker bli, men teorin att 70-80 mg (dvs Trombyl eller 1/3 barnalbyl) ska hjälpa är ju ganska allmänt vedertagen. Har ni andra fått samma ordination?

    Det var ett bra tag sen jag fick svar från Dr D nu, så jag känner mig dessutom lite bortglömd vid sidan om nervositeten...

     

  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-05-24 11:19:50 följande:
    Holly: jag skulle tro att han menar en halv albyl, dvs upp till 125 mg. De flestai våra sammanhang tar 1-2 trombyl/dag, 75 mg/st. Pechi: om du inte bor i Sthlm och kan vända dig till kliniken som hjälper med allt så behöver du en remiss. Det är inte självklara grejor så det är nog inte bara att ringa och be att få det, tyvärr. Det måste finnas en anledning till att ta proverna och IVF/fertilitet är tyvärr inte en anledning som räcker.
    Tack Zin, har mailat och frågat för säkerhets skull, men just nu svarar han inte alls på mina mail vad det verkar. Wellwell, har ju några dagar på mig än så länge!
  • HollyGolightly

    Hej tjejer, vad är ett BCHG-blodprov? Är det samma som HCG, eller är det något annat?
    Har ÄNTLIGEN fått svar från Dr D efter ungefär fem påstötningar, och nu är jag beordrad att ta blodprov idag så jag vill bara vara säker på att jag tar rätt?

     

  • HollyGolightly
    HollyGolightly skrev 2012-06-07 07:11:51 följande:
    Hej tjejer, vad är ett BCHG-blodprov? Är det samma som HCG, eller är det något annat?
    Har ÄNTLIGEN fått svar från Dr D efter ungefär fem påstötningar, och nu är jag beordrad att ta blodprov idag så jag vill bara vara säker på att jag tar rätt?

     
    Hmm, rättelse - idag ska jag bara ta FBC, men på måndag (som är min gravtestdag) ska jag ta både FBC och BCHG, och det är där jag är osäker på om jag tar rätt.

     Mvh Ruvaren =)
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-06-07 08:30:57 följande:
    BHCG är samma som HCG, men vad BCHG är vet jag inte.
    Oj, slant på tangenterna där. Men tack, då vet jag.

    Däremot kvittar det den här gången, för jag är rädd att jag är den som pajar den fina statistiken i gruppen. Fick mens i morse, skulle egentligen testa på måndag.

    Att själva försöken går åt skogen är jag ju mer än van vid, så den besvikelsen kan jag ta. Däremot kändes ju Dr Ds behandling lite som sista chansen, om inte den funkar så vet jag inte vad som ska lyckas. Nu hann jag bara ta två dropp innan FET, så det är klart jag ska försöka klämma in ett försök till innan semestern och då förhoppningsvis ha lite bättre förutsättningar. Men idag känns det nattsvart, ska erkännas ...

    (Obs, inte menat att oroa er som är på väg till Athen förstås, de flesta här har ju fått fantastiska resultat och jag är säker på att det kommer att gå bra för er. Men jag har ingenstans att lufta det här annat än här i gruppen, så jag hoppas ni har överseende med mig.)
  • HollyGolightly
    CurlyRed skrev 2012-06-08 07:28:21 följande:
    Ingen fara Holly! Klart man ska få lufta! Vi har ju inte lyckats hela vägen till baby heller än trots dr D. Men nu har vi fått 3 plus, innan inga alls. Kan ta några cykler att ställa in mediciner och när man ska börja för att inte immunförsvaret ska kicka igång (och det verkar ju vara olika för alla). Sen finns det ju tyvärr vissa embryos som är sämre kvalitet och de hade ju inte tagit sig naturligt heller (dr D sa till oss att eftersom vi är 37&38 år så är det i snitt bara 2 embryos per år som leder till barn, tungt att höra men säkert sant). Så ge inte upp hoppet ! Ni är nära!
    Tack för peppen Curly, och jag vet ju också det där med embryona (vi är 35 och 40) och ändå hade jag nästan orimligt höga förhoppningar den här gången bara för att vi faktiskt gjorde något annorlunda än att vara "stoppa in en eskimå och hålla tummarna". Menmen, det är så klart bara att ta nya tag. Nu har vi 4 frysisar kvar, alla tvådagars, så för att komplicera det ytterligare så måste jag pricka rätt ägglossningsdag också. Men gör jag det så får vi två tillbaka!
  • HollyGolightly

    Tjejer, jag ser att ni börjar diskutera kost och det vill jag gärna höra mer om! (Vill maxa chanserna till nästa försök!) 

    Socker, vitt mjöl, komjölk - något mer jag bör dra ner på? Komjölk – räcker det med laktosfri eller måste det vara tex havre?

    Jag äter multivitamin, men har också fiskolja hemma. Bör jag ta? Något mer? 

    Jag tycker jag har följt den här tråden hela vägen, men kostråden har jag lyckats missa! 

  • HollyGolightly
    Cice skrev 2012-06-12 23:58:26 följande:
    Hej HollyG,

     Enligt TCm diet ska man drar ner på allt vit mjöl samt komjölk och nötkött.    I den boken  " The fertility cure ", finns det en mkt bra beskrivning om vad är det som man bör äta, dvs en  lista  till varje specifikt  område . Jag har även sammanfattat  den sista studien om DHEA på svenska ( dos, hur den verkar,mm). .

     .Om du vill jag kan  inboxa den till dig 
    Cice, gör jättegärna det! Tack snälla!
  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-06-13 07:10:01 följande:
    Jag går på ett stort labb och så lablistan där är väldigt omfattande och FBC står inte i en klump.

    Här är blodproverna som Dr D vill ha:

    B leukocyter


    B lemfocyter (type-differentiation)


    b erythrocyter


    haemoglobin


    b thrombocyter


    mcv


    mch


    mchc


     + progesteron efter ET.

    Dr D ger inga kostråd men för att lugna immunförsvaret är det bra att dra ner på socker, komjölk (även laktosfri), vitt mjöl, koffein och rött kött. Ta bort transfetter & fastfood. Lägg till gröna blad & grönsaker (spenat, mangold, broccoli), bär, grönsaker, frukt, ägg, avocado, kanel & ingefära, värmande mat (soppor & grytor), nötter, linser & frön. Och mycket sömn, sol & skratt Solig
    Tack Zin! Det där med sol verkar inte helt enkelt just nu, men resten är ju bara mumsigt! =)
  • HollyGolightly

    Hej på er! Nu ruvar jag igen, två 2-dagars (första gången det är två och första gången som FET:arna är tvådagars istället för 5-dagars, så jag hoppas att det gör någon skillnad). Labbet på Karolinska tyckte embryona såg så strålande ut att de hade rådfrågat min läkare om jag kunde bära tvillingar, vilket så klart låter lovande men å andra sidan har vi aldrig tinat ett embryo som inte såg perfekt ut och ändå har det inte gått vägen så jag väntar med att ropa hej... =)

    Jag ska köra samma ordination som förra gången (5mg pred morgon och kväll, 100 mg barnalbyl per dag) med tillägget att jag ska börja ta Clexane fredag kväll och varje kväll.
    Nu undrar jag, hur länge tar man Clexane? Jag fick med mig 10 sprutor från Athen, och de går ju snabbt åt om man tar dem dagligen. Bör jag redan nu försöka lista ut ett sätt att få tag på fler? Jag tror inte jag kan få någon läkare här att skriva ut, så kan Dr D skicka tror ni?

    Sen läser jag också att många av får IL utspätt, är det någon av er som vet om det skadar att inte göra det? Min vårdcentral kör bara på som det är, det brukar ta nästan två timmar att få 180 ml.  

    Och sista frågan, jag ska ta en FBC och HCG nästa onsdag, dvs prick en vecka efter FET. Är inte det i tidigaste laget för att se något på HCG? (Mest så jag vet om jag ska tro att det redan är kört om det inte visar något ...) 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!