• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    criss00 skrev 2012-07-05 08:16:00 följande:
    Jam: Vad ledsen jag blir av att läsa detta och hur vår doktor har svarat dig. För det betyder ju att det är samma för oss alla. Jag fick dessutom inte IL av honom när jag var i Aten och om det behövs behöver jag ju ha det på ett recept. Jag tog också för givet att vi skulle få en remiss på FBC när det behövs.
    Helt enkelt ett jättemärkligt beteende när han åtagit oss som patienter från ett annat land. Då får han visa förståelse för vår svenska situation och anpassa sin behandling med recept/remisser. Annars ska han inte ta emot oss som patienter över huvud taget. Vi kan ju inte bra få en konstaterad immunlogiskt problem men sedan knapphändig (i mån om tid) hjälp att åtgärda detta. Tycker han att det är för mkt administration så får han väl ha en annan prislista för patienter från Sverige.

    Bra att du du stod på dig med ditt svar tillbaka! Heja du! Det var ett bra svar.

    Hur löste Zin situationen för dig?
    Usch, jag blir också ledsen av detta! Har också mailat honom och förklarat att jag verkligen behöver ett recept på Fragmin/Clexane (har nu bara tre sprutor kvar), men får inga svar överhuvudtaget. Han verkar inte riktigt förstå att många av oss måste avbryta pågående behandlingar om vi inte får "pappershjälp" också och då kan ju allt vara förgäves. 
  • HollyGolightly

    Hörni, jag tänkte försöka hitta en läkare som kan hjälpa mig här på hemmaplan (även om hoppet är litet), men undrar två saker:

    Vad ska man ha för dos på Fragminsprutorna för att det ska motsvara Clexanet?

    Och visst är det så att IL inte går att köpa på apoteket även om man har recept? Men funkar det då så att om man kan få en remiss från en svensk läkare som kan skriva ut att man behöver få IL-dropp med jämna mellanrum så kan man i princip gå var som helst (närmaste vårdcentral) och få det där, även om man inte har med sig någon droppåse?

    Min plan är att försöka hitta någon som kan skriva ut Fragminrecept och IL-remiss i så fall (nej, jag tror inte heller att jag kommer att lyckas, men med tanke på Dr Ds kaos känns det värt ett försök.)

     

  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-05 10:49:11 följande:
    Jag tar 5000 ie Fragmin, det är tydligen lite mindre än 4000 Clexane, men jag tror det bör funka. Annars kan du ju försöka få Fragmin 7500 ie.
    Tack! Antecknar! =)
  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-05 12:02:26 följande:
    Du måste också få recept på infusionlösning NaCl
    Fast jag har fått IL utan NaCl alla tre gångerna, så det funkar utan också. Men tack för hjälpen!
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-05 15:46:01 följande:
    Försöker tänka positivt inför HCG i morgon, men dagens test är långt ifrån starkt... så det krävs nog (ännu ett) mirakel för att det här ska hålla i sig...
    Ja, jag med! Alla jag har!
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-06 13:39:47 följande:
    HCG hade ökat från 108 till 439 på 72 timmar. Det låter väl ändå helt okej?
    Åh, hurra! Stort grattis!
  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-07-07 08:10:50 följande:
    Åhhh Lully vilken underbar liten Prins!! Tänk vilket mirakel!! Underbart SoligHjärta Megastor kram till er alla 3!!

    Jam: tror inte man får skicka det digitalt, det räknas inte som tillförlitligt än år 2012 Förvånad 

    Holly: har du testat hcg igen?
    Nej, det ska jag göra på måndag. Puh. Försöker förbereda mig genom att tänka att det fortfarande kommer att ligga på 4 så att jag inte ska bli så besviken. Samtidigt har jag världens ömmaste bröst och har haft det i en vecka, så NÅT händer ju i kroppen. Men det kanske är en biverkning av Clexane? Det här är ju första vändan jag testar Clexane, så jag vet liksom inte hur kroppen borde reagera (förutom alla snygga blåmärken på magen då ... =)
  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-07 09:26:54 följande:
    Inte får du ömma bröst av Clexane. Njut av att ha lyxen med symtom. Jag känner noll och nada. Eller nja lite skulle jag väl kunna inbilla mig till. Innan RD5 kände jag massor av aktivitet. Är iofs bara på RD8. Men har typ gett upp och peppar mig att orka ta tag i allt igen.
    Fast ge inte upp. Den enda gången jag plussat (den första) så kände jag absolut INGENTING, och det var ändå ett plus! Och Hjärtefröjd har ju inte heller några symptom. Det är ju så tidigt än, precis som du säger!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!