• Lotus13

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ninnin: Tack!! Jag har ju fått IL bara en gång och det var exakt så de gjorde när jag fick också men hon på apoteket sa att de får ge exakt det som stod på receptet....Kanske får försöka på ett annat apotek? Hon kanske ej var så kunnig?

  • Lotus13

    Tack alla för tips och råd:)
    Hemliga damen: tack för upplysningen!! Menar du fragminet eller IL med att de angav fel dos?

    Nu har Dr äntligen mailat mig, bad om ursäkt och skrev att han hade varit på konferensdagar i Italien. Då tycker man ju att hans assistent kunnat skriva tillbaka nåt i alla fall, men men... Blir ju bara så himla stressad.

    Jag har fått svar på TNF värdena och de har förbättrats mycket:):) han skrev att min kropp är i väldigt bra "condition" för FET just nu, känns så skönt. Så nu är jag laddad:):) har även fått nytt recept så vi får se om det funkar nu.

    Fenan: jag blev också väldigt frusen efter ET när jag blev gravid och de andra gångerna har jag blivit förkyld och fått feber. När jag frågade IVF läkaren om febern hängde ihop med IVF:n skrattade han bara och sa att det inte gjorde det(kass läkare). Men jag har också känt på mig att det händer nånting med min kropp vid återföring och det måste ju vara med immunförsvaret.

    Zin: hoppas du kryar på dig och hoppas att det har med humira att göra:)

    Har en fråga till alla: är det någon som har en eller två påsar IL över som ni kan sälja till mig? Ifall jag ej lyckas få ut på receptet. Skulle tacksam:)

  • Lotus13

    God morgon! En sak som jag inte riktigt förstår är varför man i Sverige vill "uppfinna hjulet" på nytt hela tiden? Varför kan man inte titta på vad som har gjorts i världen och lita på deras resultat?

    Ninnin, kan inte ni också be om att få pröva med IVF?

  • Lotus13

    Helt rätt Zin:) det är bara det att när man befinner sig i en sådan situation som vi är i så är man (i alla fall har jag och min man varit och känt oss ) så otroligt sårbar, desperat och känner sig i underläge. Man orkar helt enkelt inte kriga tillräckligt mycket kanske? Usch, önskar att man hade mer ork!!

  • Lotus13

    Ninnin, håller med Singhatjejen, sjukt att man inte kollar simmarna! När jag fick missfall och vi frågade vad orsaken kunde va sa de också att missfall nästan aldrig hade med spermierna att göra vilket jag tyckte lät väldigt konstigt. Fast även när man gör IVF säger de att de kollar på ägg och spermier bara utanpå och vet egentligen inte kvalitén på dem. Det kan vara fel på dem ändå, bara när man gör PGD (tror jag det heter) så kan man se kvalitén. Men jag kan ändå tycka att ni borde få testa med IVF. Hoppas ni inte behöver komma dit dock:)

    Singhatjejen och Mee: vet tyvärr inte något ställe :( vet att man kan söka akut på Octaviakliniken i Stockholm om man bara behöver ett VUL. Men då måste man nog säga en anledning till varför man vill göra det, kanske hitta på nåt;)

  • Lotus13

    Strumpan, jag har fått börja på dag 6 i menscykeln som jag ska göra FET. Och som TWH, 5 mg på kvällen och 5 på morgonen. Hoppas du är gravid trots att symptomen försvunnit!

  • Lotus13

    Vilket fantastiskt jobb du har gjort Linköping!!! Jag är med på att skriva på eller vad det är som krävs:) hoppas din VC hjälper dig nu. Vilket dokument är det som du har lämnat till din VC? Kram

    Penny: Ett stort grattis!!! Så underbart:)

  • Lotus13

    Linda: vi har varit hos flera läkare, dock endast i Stockholmsområdet, och bett om prednisolon och blodförtunnande men de har vägrat hjälpa oss. Det de har sagt är att det ej är tillräckligt vetenskapligt bevisat (fast det är ju i Sverige det ej är det) samt att det är kostsamt:( trist, tycker jag....

  • Lotus13

    TWH: Vad kul med resa:) hoppas ni får trevligt och att det kommer se bra ut med dina värden och att det går fortsatt bra med graviditeten! Jag har också blivit ordinerad IL två gånger denna vecka, tyckte också det var så nära inpå men ska göra FET på torsdag ( om äggen klarar sig det vill säga) och det är nog därför. Jag är fortfarande nyfiken på vad det är han går efter på FBC för att avgöra om man och när man behöver IL, nån som vet?

    Singhatjejen: vad bra med en sådan lista och då ser man hur många som har lyckats och blir peppad:) kul med fem bebisar redan:) nu håller vi tummarna för många fler;)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!