• Lotus13

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla ni gulliga tjejer! Tack för en bra tråd! Jag kommer att presentera mig närmare senare men just nu undrar jag om någon av er skulle kunna hjälpa mig? Jag och min man har också kontakt med Dr D och immunproblematik är konstaterat hos mig. Jag har höga TNF ( 38 ) och CD19 på 17,6. Igårkväll hade vi ett långt telefonsamtal med Dr D, gick igenom provsvaren och så la han upp en behandlingsplan vilken innebär att jag behöver ta om TNF provet, FBC och sen ska jag ta IL, fragmin och prednisolon. Blodproverna så snart som möjligt. Imorse pratade jag med vår husläkare på VC men han var tyvärr inte villig att hjälpa oss. Vi bor i södra Stockholm. Skulle någon av er vara väldigt snäll och hjälpa oss med att säga vart vi kan vända oss för att få hjälp? Vore såå tacksam! När vi frågade om han hade samarbete med någon klinik eller visste vart vi kunde vända oss i Sverige sa han att det fanns ett forum med några tjejer som vi kunde fråga, som säkert visste Hälsningar till er goda tjejer!

  • Lotus13

    Hej TWH! Åh tack för svar! Ja, vi skulle behöva hjälp med allt som har med detta att göra:)

  • Lotus13

    Grattis till bra befruktning förrästen TWH!! Underbart att ni fick bestämma så mkt själva:)

  • Lotus13

    Tack TWH! Jag ska bara se hur jag kommer in på min inbox, är helt ny på det här:)

  • Lotus13

    Tack så mycket TWH! Jag lyckades hitta inboxen och börja skriva tillbaka till dig men sen hängde den upp sig, hm, kanske för att jag skriver från min iPad? Får ta och lära mig hantera detta;) ska ringa stället imorgon;) Hoppas det går hela vägen för er nu! När har ni ET? Kram

  • Lotus13

    Ska försöka fixa detta TWH;) en annan sak jag undrar är om nån vet om man skulle kunna få ut eller köpa IL någonstans här i Sverige? Dr D sa att han kunde skicka till oss men att de nte hade så mycket just nu:( Kommer behöva det om ca två veckor.

  • Lotus13

    Tack Zinfandel! Vad bra och veta:) Ska nog se till att fixa det fortsättningsvis:) vet du om det gäller även de andra medicinerna som fragmin tex? Kram och tack för all så värdefull kunskap du delar med dig av!!!

  • Lotus13

    Tack Zinfandel! Bra sagt, det ska vi göra. Har inte ens tänkt på folk som reser, det var bra ide;) kram

  • Lotus13

    Hej igen alla! Tänkte jag skulle presentera mig lite;) Jag är 34 år och jag och min man har försökt få barn sen 2009. Precis när vi började bebisverkstan blev min man allvarligt sjuk, mår dock bra idag:) I jan 2011 gjorde vi utredning på Sophiahemmet och gjorde första IVF (ICSI) där i feb pga manlig faktor. 12 ägg, 8 bra befruktade men inga toppen. Fick tillbaka 2 och blev gravid och såg hjärtslag (ett embryo) men ma i v.7:( inga ägg till frysen:(

    Sedan kom vi fram i landstingskön och blev skickade till RC i Uppsala i aug 2011 och gjorde andra IVF då. Fick spontan ÄL men det blev ändå 2 ägg och 2 toppenembryon, 1 till mig och 1 till frysen. Båda dessa blev minus:(

    Tredje IVF gjorde vi i jan 2012, 5 ägg, 4 toppembryon. 1 till mig och 3 till frysen. ET blev minus och 1 FET i juni blev också minus:( Fast jag kände mig gravid då men fick mens i tid. Dr D tror att jag kanske ändå blev gravid?

    Vi har alltså haft totalt fem återföringar och efter den sista totala besvikelsen bestämde vi oss för att kolla alla möjliga orsaker till misslyckade IVF. Vi får ju hela tiden höra, från svenska läkare, att allt ser så himla perfekt ut på mig och att det bara handlat om otur att vi ej lyckats hittills. Vi har hela tiden tänkt att det måste vara något annat då det har varit så bra embryon för det mesta. Vi googlade runt och hittade bl.a. BV som ev orsak och när jag kollade upp det visade det sig att jag hade det. Fick medicin och det försvann. Sen hittade vi detta med immunologiska orsaker och började med att maila Dr D men fick inget svar. Det fick bli Dr G i London så vi var där i augusti och tog proverna. Vi var tyvärr väldigt missnöjda med kliniken då vi fick kriga länge innan vi fick provsvaren. Det tog över sex veckor och så var de väldigt oengagerade.

    När vi äntligen fick svaren bestämde vi oss för att fortsätta med Dr D och det är vi väldigt nöjda med. Även om, precis som ni också upplevt, han inte alltid svarar på mail när man verkligen behöver. Planen är nu att vi ska använda våra två frysta embryon i ostimulerad cykel i november med immunsupprt. Vi har fått beviljat att ta båda embryona då vi har haft tillräckligt många återföringar utan att lyckas. Så nu hoppas vi såå himla mycket att denna behandling skall hjälpa oss att få vårt/ våra efterlängtade barn:)

    Önskar er alla andra detsamma, ni som inte har kommit dit ännu! Och ni som lyckats, GRATTIS!!!! Kram från mig

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!