• astmatiker

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zwillinge - tror det är helt normalt att känna som du gör. Tycker själv utan att ha blivit gravid än att immunbeh är på gränsen vad jag klarar. En vanlig IVF är tuff ändå men med alla extra provtagn o IL-dropp som ska klämmas in så finns inget normalt liv kvar. Har genomfört två försök med full immunbeh o på slutet av ruvartiden är jag så sliten mentalt o fysiskt att jag bara vill ta in på ett spa o inte komma ut förrän en månad senare. Så jag förstår fullständigt om du tycker det här är jobbigt. Min enda rekommendation är att försöka ta det lugnt, prata med din partner o att planera in lite roliga saker emellanåt. Kram

    Redan 47 - så tråkigt att det inte lyckades. Håller tummarna att det går bättre nästa gång!

  • astmatiker

    Nej vad tråkigt att höra att ett till avstannat SL! Såklart att du är ledsen o besviken. Tillåt dig själv att sörja ett tag men du ska se att den lilla som är kvar är stark o klarar sig hela vägen!! Du o din sambo får ta hand om o stötta varandra nu fram till nästa UL. Ta en dag i taget. Kram

  • astmatiker

    SL kära vän, inte bryr vi oss om ålder. Inte jag i alla fall. Siffran säger inte ett smack. Jag känner unga kvinnor som är lastgamla till sinnet o kvinnor närmare 50 som inte känns en dag äldre än 35. Du kommer bli en fantastisk mamma! Kram

  • astmatiker

    Zwillinge: jag har fått Trombyl o prednisolon samt även IL under IVF-beh hos FalunFalun under 2014. Prednisolon från 10mg som trappas upp till 20 men sen vid positivt gravtest ska man snabbt trappa ned enligt dem. Men då jag aldrig fått ett positivt gravtest så kan jag inte säga hur de eg beh vid graviditet. De ger också endast 100 ml IL inte 200 som Dr D skriver ut.

  • astmatiker

    OK men det låter ju väldigt positivt tycker jag, att din kropp är lugn o graviditeten löper väl!

    Du har väl inte så långt kvar till v.12? Om allt fortsätter se fint ut kan du ju ta upp frågan med honom igen då?

  • astmatiker

    För er som är tveksamma el oroliga över biverkningar påverkan på fostret så skulle jag bara vilja påpeka att det är ju långt ifrån bara Dr D som förskriver dessa mediciner. Läkare i bla USA, England har ju beh enligt denna princip länge och numera gör ju även en klinik i Sverige också det nämligen Falun. De tar ju inte samma prover som Dr D o har inte heller exakt samma dosering men de skriver ändå ut både prednisolon, Trombyl, Fragmin o intralipid till vissa av sina IVF-patienter. Så har ni frågor om dessa läkemedel så kanske det kan vara idé att ringa Falun? Kan för övrigt starkt rekommendera dem, de har en läkare där som heter Samir som är bra på att svara på alla frågor man kan ha utan att bara slänga ur sig en massa floskler som de flesta andra svenska läkare slänger sig med.

  • astmatiker

    JZ79: jag är lite nyfiken att höra vad de sagt här hemma i Sverige ang din mans spermie funktion. Min man har också väldigt få spermier o enligt de läkare han har varit hos så finns det inget att göra. Han har högt FSH o LH så hormonbeh fungerar ej o högdos vitaminer har inte hjälpt nämnvärt heller. Vi är nu inne på att göra ett sista FET här i Sverige och sedan söka oss utomlands om det inte funkar. Funderar på Riga el Serum eftersom de båda erbjuder många olika undersökningar o behandlingsalternativ. Så jag är väldigt intresserad av att höra vad ni tycker om Serum sedan när ni varit där och vad de har att erbjuda för manlig infertilitet.

    Självklart ni andra också om ni har några tips om bra kliniker för manlig infertilitet. Här hemma är det tyvärr sorgligt eftersatt.

  • astmatiker

    Altea: jag har också precis råkat ut för det här m Dr D. Efter mitt senaste misslyckade försök nämnde han att vi kunde prova m Neupogen vid nästa försök. När jag sedan bad honom om en ny plan o instruktioner så svarade han att han kunde svara på mina frågor över telefon men att det skulle kosta 80 Euro. Jag har dock inte bokat in något samtal än o tycker som du att det är lite märkligt. Men det kanske är hans nya modell för att få in pengar från oss distanspatienter.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!