• trex2013

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    NinaCamilla skrev 2014-05-26 20:23:35 följande:
    Trex: Jag vet, välja pest eller kolera när man har endo. Vi gav upp mina ägg länge sedan och då känns det helt okej att bli av med äggstocken. Den var inflammerad och fina ägg fäste sig inte. Du har helt rätt att op påverkar äggreserv. Andra sidan litar jag på Serum op metoder med laser och inte sjukhusen här i Sverige som gör det manuellt. Serum har en bra endo-specialist som opererade mig i oktober. Tack vare den kunde jag plussa men fick utomkveds. Det var dock med donerade ägg. Det skadar inte att ha second opinion om du ska göra op eller inte. Op i Sverige hittade inte skiljevägg i min livmoder som hindrar bära barnet. Det gjordes i Grekland så att jag litar på dem mer. Jag fick cellgifter vid utomkveds och kan inte fortsätta innan höst. Bäst för dig är att hitta någon som är både endo spec och tänker på infertilitet. Svårt att hitta någon i Sverige tyvärr.

    Åh så ledsamt med att äntligen få plussa och sen blev det så här för dig. Man blir verkligen matt av alla besvikelser och tråkigheter som kommer i ens väg. Rynkar på näsanJag hoppas så att det går bra för dig nu sen i höst!


    Tack för tipset, kanske lika bra att vända mig till Serum då efter detta om de har en bra specialist där, så trist att den svenska sjukvården inte har samma intresse/kunskap om detta.Just nu funderar jag om jag ska fråga kliniken om jag kan förlänga nedregleringen till i augusti istället. Då finns det kanske chans att cystan har krymt lite till dess.

  • trex2013

    Behöver lite besluts hjälp!


     Och så ringde klinken..sköterskan pratade på och sa att allt ser bra ut - du är nedreglerad osv så i morgon tycker de jag kan starta med Menopur igen. MEN VÄNTA NU!


    De nämner inte ETT ord om att endometrios cystan blivit större. Jag frågade vad de anser om cystan som blivit större, något som bör göras? Det visade sig att de inte sett någon notering om detta från UL undersökningen som faxades till dem i går ef. WHAT?! Så planerad start är i morgon svarade hon. Jag bad henne fråga läkaren om min nedreglering bör vara länge nu när cystan är större.


     Jag är inne på 5:e veckan av synarelan. Vad jag förstår nu så är det vanligaste att man nedregleras minst 3-6 månader och detta sa jag till henne. Hon ringer upp på nytt och läkaren svarar att det nog gör nog ingen skillnad om jag har en kortare eller längre nedreglering men det är ju inte sämre att ha en längre nedreglering. Jag får nu välja själv, start menopur i morgon eller i slutet av juli.


     Min fråga till er som vet, visst bör jag välja en längre nedreglering? Vad har jag att förlora? Känner av rätt mkt biverkningar av synarelan nu så min fråga är om det kan bli mkt mer? Jag kan leva med som det är nu men blir huvudvärken värre så kommer jag bli sängliggandes hela sommaren och det känns ju mindre kul.


     Hur hade ni gjort?

  • trex2013
    LinneaSvea skrev 2014-05-27 09:23:14 följande:
    God morgon!
    Vet har ni några tips på vad man kan äta/göra för att få en bättre/tjockare slemhinna vid ägglossning? Är det östrogenplåster man ska ta och isf hur och när tar man dem. Funkar receptfria klimakterieplåster på apoteket?
    Sen blir jag lite nyfiken, vad är fbc prov för något och vad säger det??

    Ha en bra dag där ute alla kämpar!
    E-vitamin ska tydligen hjälpa till. Lycka till! :)
  • trex2013
    Cathy skrev 2014-05-27 15:24:30 följande:
    trex; det finns två olika typer av cystor, den ena typen försvinner av sig själv (oftast på ett par månader) medans den andra typen inte brukar göra det utan behöver opereras. Vet du vilken typ av cysta du har och hur stor är den? Hur länge har du haft den nu? Eftersom en cysta som kommer och går av dig självt växer tack vare LH och FSH så är det inte bra att påbörja en stimulering med en cysta, speciellt om den är lite större. Om du nu råkar har den andra sorten (som inte försvinner själv) så är det lika viktigt att få bort den så att den inte stör en implantation av ett embryo. Gå till en gynekolog som kan tala om för dig vad för cysta du har, din klinik verkar inte riktigt bry sig. Lycka till kram
    Vet faktiskt inte vad det är för typ men den här verkar ju inte minska/försvinna, de har nämnt chokladcysta och de enda undersökningar de har gjort är via UL. Cystan upptäcktes för ca 1½ år sedan och har växt lite under tiden.Vid förra ivf så hade den krymt lite men nu är den i den ursprungliga storleken igen så den växer ju inte snabbt även fast den är stor. 
    Grejen är den att det här är mitt sista landstings försök så just nu kan jag inte byta klinik.
    Så chansa och nedregleras till augusti och hoppas cystan krympt lite är ju mitt bästa val, då har jag nedreglerats i 3 månader. Om jag måste operera bort den väljer jag nog utomlands vågar inte göra det här i Sverige, lita rinte på sjukvården. Vill ju gärna nyttja det gratisförsök jag har men samtidigt rädd att det är "waste of time" liksom. :(


  • trex2013
    Heidi82 skrev 2014-05-27 15:34:54 följande:
    Trex2013: Jag hade nog väntat tills cystan är borta. När man ger sig in i en IVF-process och slänger ut så mycket pengar är det väl bra att ha dom bästa förutsättningarna. En cysta kan ju ev hindra en implantation och ev försämra miljön i livmodern. Men först och främst hade jag nog bytt läkare till en som är mer erfaren av endopatienter.
    Ja det är ju det bästa scenariot men just nu är jag tyvärr fast i den här kliniken eftersom det är via landstinget.
    jag får väl helt enkelt chansa och hoppas den minskar lite på två månader till.
  • trex2013
    Cathy skrev 2014-05-27 18:13:39 följande:
    trex; det låter ju som om den inte kommer att försvinna själv utan måste tas bort. Landstingsförsöket kostar ju inte dig nåt men tror jag ändå själv skulle avvaktat med försöket och fått veta exakt status på cystan och tagit bort den om det behövdes. För en cysta kan vara 'i vägen' vid en implantation. Du hade inte varit ner till Dr D? Han kunde ju gett dig exakt besked.

    Tack för rådet Cathy , du har rätt jag ska kolla upp min endometrios ordentligt innan jag fortsätter nästa försök.


    Jag kommer kontakta Dr. D nu. =)
  • trex2013
    Redan47 skrev 2014-05-28 13:05:07 följande:
    Igår VUL cd 12, 7mm.
    Snart lyckl : käkar 10mg pred ich ska göra så tv. Plus clexane ich Trombyl. Peny gav mig ord att utöver mina idag 8mg östrogen även ta 4mg vaginalt till natten. Får ingen VUL innan jag åker tyvärr, så väntar på vad peny planerar vidare. Vi har två strån, 3+2, tinar 3röret nu. Hoppas alla klarar det!
    Förstår vilken pärs för dig med stor ovisshet .... Då är det bara tummar då på starka embryon. Jag har ju donerade ägg.
    spännande lycka till nu!
  • trex2013
    RobSab skrev 2014-05-30 05:02:07 följande:
    Jag vaknade precis med oerhörda menssmärtor och såklart. Mens.
    Har inte td förrän 6/6 men för mig är det ganska uppenbart att det inte blev någonting den här gången heller.
    Idag ska vi iväg och provsmaka bröllopstårtor eftersom vi ska gifta oss i augusti så jag ska bryta ihop och sen trycka i mig socker för att imorgon plocka upp mig själv och gå vidare i livet.
    Efter det är jag redo för ett nytt försök. Har mailat Dr D och frågat när han tycker att vi kan sätta igång med ett nytt försök. Får se vad han säger.

    Nu ska jag försöka somna om bredvid min blivande man och världens gosigaste katter ð
    ät en stoor bit tårta för mig också! kramar från mig!
  • trex2013
    Snart lycklig skrev 2014-05-30 14:22:51 följande:
    Någon frågade tidigare i tråden om någon av oss andra hittat en ekologisk tomatjuice, vilken ingen hade då (ingen svarade i alla fall). Nu har jag hittat en ekologisk i glasflaska. Den heter ITIGO, osötad italiensk tomatjuice utan tillsatser, 370 ml, kostar 24,90 kr och finns på Kajsa Varg (i mitt fall på S:t Eriksplan i Stockholm). Har inte smakat den ännu. Den är ju lite dyr, men vad är inte dyrt numera?
    hej! det var jag!  tack, ska genast kolla upp om det går att köpa via webben. lär antagligen inte smaka mumma men vad gör man inte? ;)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!