• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jz: härligt ! Nu ska det gå vägen ! Heja heja små embryon !

  • Solkattan

    Jz: när Marie sätter droppet så sätter hon en nål med med en trevägskorsning. En il påse på 200 eller 250 ml sen en 100 ml nacl påse. Man ska även kunna tömma il påsen på lite il sen spruta in nacl. Så en påse blir "färdigblandad". Dock aldrig provat det. Har inte fått riktigt kläm på vad exakt nacl har för medicinsk betydelse. Att det svider o retar kärlen mer utan har jag märkt då nacl ibland droppat slut fortare än il droppet. Nacl kan man köpa med ifrån Aten. Även nålar o slangar ...

  • Solkattan

    Snabb fråga... finns det några labb i Stockholm som har helgöppet?
    Grattis till alla plus i tråden.. håller tummarna för fler nu för er ruvare!

  • Solkattan

    Ingrid: Jag minns dig!
    Tråkigt att det inte gått vägen för dig... :(. Hur många försök har ni gjort?
    Ja .. det där med pengar är alltid ett gissel! Att få ersättning från FK är nog bara att glömma. Så det är bara att punga ut med ca 20 000 för behandlingen. Sen kostnad för flyg osv tillkommer. Det som ändå går att pressa priset på är ju resa o logi. Leta billiga resor på olika sökmotorer.
    Vad säger läkarna här hemma att misslyckandena beror på? Har era ägg sett fina ut?
    Har du ägg kvar i frysen? Kanske testa en gång med att köra med ta FBC (blodprov) för att kolla hur dessa värden ser ut under en ruvning? (Marie i Stockholm kan fixa remisser och du står för kostnaden).
    Har du alltså även tagit pred, fragmin o trombyl under ruvningen?
    Har du gjort nån hysterskopi? (kan göras i Riga tex för ca 7000 kr)
    Gjort mensblodstest (infection screening) hos Serum? (kostnad ca 1500 eller minns jag fel?).

  • Solkattan

    Jz: åh härligt med ett plus ! Ja !

    Här damp ett brev ner från FK. Min överklagan om ersättning för vården i Aten hos dr d har ännu en gång fått nekande svar. Alltså .. Jag blir irriterad på de forskningsrapporter de stödjer sitt svar på.

    En är www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4229790

    Orkade läsa de 70 första sidorna. Men alltså är de köpta forskarna eller ??! Läser raden ( översatt till svenska) det saknas evidens och provtagning för detta bör ej utföras rutinmässigt. Hittade denna mening på mer än ett ställe. Och detta förbannade "Love and tender!!!!". Sen att vitaminer inte spelar roll .. Och övervikt samt rökning är faktorer man SKA undvika. Faktorer som är så apsjälvklara att min femåriga son också kunnat skriva en "forskningsrapport" !!

    Sen skriver rådgivaren på FK att apc resistens inte självfallet ska medicineras?

    Exakt skriver denna "ärftlig trombofili inte är ett givet område för behandling med aspirin + låg molekylärt heparin annat än då som trombosprofylax för modern i utvalda fall ".. Öh , nån som fattar vad som menas med det ??

    Sen att apc resistens ej är detsamma som förekomsten av antifosfolipidsyndrom. Internationell def. av aps: minst ett kliniskt kriterium såsom tromboemobolism eller graviditetskomplikation och minst ett lab. Kriterium som kan vara Lupus antikoagulans (la) eller anticardiolipin (acl) - antikroppar eller antibeta2-glykoprotein 1.

    Jag fattar nada just nu ? Det är väl meningen också ? Grr. Känns så tröstlöst.

  • Solkattan

    Redan : tack ! Nä, att försöka få "rätt" mot FK är väl lika lätt som att vinna miljonerna på lotto. En kamp som inte leder längre än till att jag slår mig mentalt blodig men inte kommer mer än två steg bakåt. Är tyvärr så långt kvar innan nästa försök. Tjeckien har 4-5 månaders väntetid. Men visst borde jag lägga ner FK nu. Och kommer så göra det det inte finns något mer jag kan komma med. Deras beslut står ju fast.

    Har ju startat upp ett jättejobb med att jämföra samtliga svenska kliniker med avseende på pris, öppettider, olika mediciner, protokoll mm. Tanken är att få en sammanställning av samtliga så att man som patient kan utifrån sina "behov/önskemål" ska kunna välja den klinik som passar "bäst". Nu i januari så kom ju en ny patientlag som faktiskt säger att "patienten själv ska få välja vårdställe". Det kan ju tolkas som att patienten själv ska få välja vilken klinik den vill för tex ivf ? Gått med i styrelsen för riksorganisationen för ofrivilligt barnlösa och gått mandat att göra uppgiften. Hittills är detta jättespännande ! Hoppas få en fin matris att presentera om några månader .. :).

  • Solkattan

    Pink Lilly: jo, jag har själv tröttnat eller ska jag säga utvisats av svensk sjukvård. Men tänker på de som inte har nåt ända hit som vi gjort i tråden. Typ mig själv för 3 år sen. Hoppas verkligen kunna komma fram till något bra med undersökningen. Stöt på lite patrull med kliniker som inte vill "svara". Men ska lirka lite ... Så lätt blir man inte av med mig .. ;).

  • Solkattan

    Ann: när jag var där gjorde dr d ett ultraljud. Första läkaren som någonsin sett mitt myom. Väl hemma i Sverige fick jag guida dem för att hitta myomet på ca 3 cm. Dr d hittade det på 10 sekunder medans läkarna två ggr här hemma letat o letat ... Iom att dr d beskrivit exakt var det sitter så har jag nästintill själv kunnat peka ut det på skärmen.

    Härligt att vara på gång ! Lycka till med samtalet imorgon !

  • Solkattan

    Visst har dr d någon gång sagt att det är bra med rikliga ägglossningsflytningar ? Alltså sen jag o sambon kurerade oss med serums ordination i en månad med antibiotika så har jag haft rejäla ägglossningsflytningar ! Kan det vara så att ureaplasman förstördes ägglossningsflytningarna ? Känns kanon att kroppen verkar fungera bättre. Nu är det bara en graviditet som saknas...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!