• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Mon2012: alla steg är nervösa... Det är bara att andas o hoppas. Ta en punkt i taget i hjärnan. Skulle du inte nå fram till ruvning så hade det säkerligen inte heller gått ändå.

    Ladymaria: håller helt med redan där. Kör på Aten varför ta omvägen genom Sverige ? ;)

  • Solkattan

    Desperat hjälp....
    Skulle hämta ut förbeställda pregnylen 5000 på apoteket nyss. Den innehöll ingen spruta!! och de läser att "sjukvårdspersonal" ska sätta den. Vad f*n gör jag och de nu i eftermiddag (efter konsulterat apotekschefen) kommer säga att de inte kan tillhandahålla en spruta..?
    Kommer jag behöva be tjeckiska kliniken att skriva ut ovitrelle istället.. eller vad..? Fick pregnyl i Riga för några månader sen. Då skickade de med en spruta... så själva grejen att  mixa o blanda "kan jag". Kan man ta någon annan spruta...? Eller beställa på nätet..?
    Nån med råd??

  • Solkattan

    Redan: igen superbråska ännu... tänker åka till Prag i november cykeln. Så det är gott om tid. Inväntar just nu apoteket. Hoppas de nu kommer ge mig pregnylen... så de inte behåller den iom. att jag bad dem kolla det med sprutan och skicka med mig båda då. Ångrar lite att jag inte plockade med mig pregnylen direkt. Nu kanske jag går miste om den iom. att jag inte kan bevisa att nån läkare kommer sätta den? alltid denna oro... (kanske befängt att tro att den helt plötsligt inte lämnar ute medicinen ... men jag tror inte på nåt för ens jag håller den i handen)...

  • Solkattan

    Blir tårögd av eran respons ! Va sjutton skulle jag göra utan er tjejer ??!

    Inväntar lite fortfarande att Apoteket ska höra av sig. Jag har ju ännu inte ens pregnylen... Ångrar lite att jag lämnade kvar paketet som gisslan ...

  • Solkattan

    Hej igen!

    Apoteket ringde igår kväll. De var inte alltför motsträviga... Om jag visste vilken spruta jag behövde så skulle de kunna beställa hem det till mig. Så är det någon av er som skulle kunna tala om vad det är för spruta (pregnyl 5000 största sorten) ? Va står det på era förpackningar ? Sen behövs det väl två olika nålar ? ( en att blanda med och en att spruta in medlet i kroppen). Tur att man har tid på sig innan själva insättningen ...

  • Solkattan

    Annc: har du även tagit HCG prov ? Det är jättesvårt att veta hur det utvecklar sig ! Sen kan ju utrustningen vara ålderdomlig och mäta "fel". I början så kan det vara svårt att mäta. Det enda som gäller nu är att hålla tummarna !

  • Solkattan

    Annc: har du fått nåt svar på HCG ?

    Onelife: knepigt med Falun. När jag ringde förra våren var de bereda att hjälpa till med il dropp. Fick prislapp och allt. Men sen beslutade jag för att köra med Marie i Stockholm då kommunikationerna är bättre dit än till Falun. När jag pratade med dem nu senare så vill de inte alla veta av att jag tidigare fått tom prislapp på il droppssättningshjälp ? Känns som om de fått på tasken när de hjälper patienter utanför deras egen ivf sfär? Att det är så att il endast får ske i "forsknings syfte" och då måste patienten vara "registerad" hos dem i ivf syfte. Sen så har de inte samarbete med andra hemkliniker. Il tycks bara ges vid just insättning vid et ? Så har jag fattat det ... Kanske nån som vet "mer"?

  • Solkattan

    Lill: jag höll käften rakt av till svenska sjukvården att jag tog il och prednasilonet. Fel eller rätt ? Tja ... Efter att sonderat terrängen lite så var det enda sättet. Vågade helt enkelt inte riskera att bli nekad vård. Nu är det Prag och ed som gäller. Så skönt att kunna köra med öppna kort !

  • Solkattan

    Inte varit inne på länge ... Måste säga grattis till redan och HRE till tvillingarna ... Underbart !

    Grattis mom till plusset!

    Själv så laddar jag inför sista försöket. Snart går startskottet. Mens om nån vecka då drar allt igång. Dag 18 är det återföring av två dubbeldonerade blaston. Skitnervöst. Likaså har jag ju galet nog anmält mig att prata på en konferens snart. Är ett gäng unga forskare i Norden som jag ska tala inför. De ville ha någon från verkligheten då de forskar inom reproduktion. De ska få verklighet. En jäkligt svart verklighet då man passerat 40 och försöker sy ihop svensk sjukvård med vård utomlands. Jag tänker inte vara "snäll". Jag tänker berätta om landstingschefen som lovade hjälp med dropp men som dagarna innan gömde sig bakom universitetssjukhuset. Hur man bett o bönat om att få köpa sig blodhcg men hur svensk sjukvård vägrar. Hur man suttit i 45 minuter hos en allmänläkare som tillslut skrev ut FBC remisser men att man då fått genomlida att höra att "barn kommer av kärlek ... Bla bla bla". slutligen så kommer jag försöka få någon att vilja intressera sig för att forska om just immunologi och reproduktion. Förskräpningskassan har ju förkastat samtliga forskningsrapporter jag skickat dem i ämnet. Alltså måste det vara "rätt" forskare för att metoden ska godkännas ? Ja det kommer bli "läskigt". Men jag har er kämpande starka tjejer i åtanke ! Lyckas jag övertyga någon att immunologi "is the way to go" så är jag nöjd.. .

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!