• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • HollyGolightly

    Besa: Så fruktansvärt, jag beklagar verkligen vad du varit med om och beundrar din styrka. Jag håller tummar och tår för dig!

    Prickig: Stort grattis, vad roligt!

  • Besa
    HollyGolightly skrev 2013-01-31 08:53:39 följande:
    Besa: Så fruktansvärt, jag beklagar verkligen vad du varit med om och beundrar din styrka. Jag håller tummar och tår för dig! Prickig: Stort grattis, vad roligt!

    Tack gör dina varma ord 🌺
  • Cice
    Kram till alla er kämpare, grattis till alla som har plussat och lycka till till de som kämpa vidare !!!

    Jag är gravid som många redan vet. Jag gjort min sist IVF med DHEA stöd i UK. Jag fick en hel del artiklar om DHEA under behandling. Jag har tolkat lite galen och jag hoppas att ni kan första min dåliga svenska.Jag hoppas att det kan hjälpa lite ...

    Så är det;

    Kan DHEA öka en kvinnas chanser att bli gravid? Är DHEA biverkningar gratis?

    Under de senaste åren DHEA har blivit en mer och mer ordinerats tillägg. Vad exakt driver denna trend? Vad skulle vara det bästa sättet att gå vidare? Vad exakt är DHEA fördelar? Kan en skada genom intag DHEA, speciellt om du försöker bli gravid? Är DHEA biverkningar gratis? Har testa dina blodnivåer ger tillräckligt skydd?

    En DHEA fertilitetsstudie släpptes i juli 2010, utförd av forskare vid Tel Aviv University hävdar att tillväxthormon DHEA eller 5-dehydroepiandrosteron, kan öka en kvinnas chanser att bli gravid. Medan rapporten presenteras dessa resultat som den senaste genombrottet fertilitet läkemedel, har DHEA använts av kvinnor som försöker att kompensera Prematur ovarial svikt i flera år. Såvitt jag vet har hittills ingen annan studie gjorts om DHEA fördelar för kvinnor med förhöjd FSH.

    Under de närmaste punkterna jag hoppas att sammanfatta mina åsikter på DHEA baserade på: min personliga erfarenhet med förhöjda FSH-nivåer, vad jag har utläsa från forska roll DHEA spelar i kvinnliga och manliga endokrina systemet, granska synpunkter från intervjuer med mainstream och helhetssyn fertilitet specialister om användningen av DHEA i sin praktik, recensioner om studier som indirekt dokumentera effekten av vissa livsmedel och livsstilsfaktorer på DHEA nivåer och slutligen mina observationer av kunder under det senaste decenniet och en halv av rådgivning som kompletteras med DHEA samt som kunder som valde att inte göra det.

    Först låt oss ta en titt på "genombrott" studie. Av de 33 kvinnor som deltog i studien var 20 kvinnor i testgruppen. De tog 25 mg DHEA tre gånger om dagen i 40 dagar innan behandlingsstart. 23% av kvinnorna i testgruppen tänkt. Samtliga 33 kvinnor fick också fertilitetsbehandlingar. Är dessa uppgifter en tillförlitlig grund för anspråk Tel Aviv forskargrupp som "DHEA tredubblar fertilitet?" För de kvinnor som gjorde gravida när de tar DHEA, kan deras graviditeter väl kunna hänföras till ett antal andra faktorer. Professor Adran Schulman, huvudförfattare av studien som förväntat, kräver mer forskning och citeras säga: Vi måste se till vad läkemedlet faktiskt gör för att göra kroppen mer fertila, "säger han.

    Är det klart att DHEA verkligen gör kroppen mer fertila? Inte behöver vi också veta vad drogen faktiskt gör för att göra detta påstående och för att skydda oss från oförutsedda eller inte lätt identifierbara biverkningar?

    Flera fertilitet specialister som inte förskriver DHEA rekommenderar nivåer testa blodet före start tillskott, och sedan använda det bara kort sikt med noggrann uppföljning doser, vilket verkar vara en förnuftig strategi. Trots vad jag tycker oroande är att även kvinnor med endometrios, myom, är PCOS nu rutinmässigt föreskrivna DHEA av konventionella fertilitet specialister samt naturläkare och akupunktörer. Att veta att dessa sjukdomar utlöses bland annat av östrogen dominans eller vid PCOS ett överflöd av manliga hormoner, jag undrar om förskrivning ett hormon som artificiellt ökar östrogen produktionen är den mest förnuftiga åtgärder. Joseph S. Dillon, MD, docent i medicin vid University of Iowa Carver College of Medicine.has uttryckt liknande farhågor. Dr Dillon rapporteras säger att eftersom DHEA påverkar östrogenproduktion, bör alla som lider av hormon känsliga förhållanden såsom endometrios, myom, äggstocks-eller bröstcancer undvika DHEA tillskott.

    Vad då ska vi göra? Min ta på allt det ovanstående: DHEA är en steroid hormon som produceras av våra binjurarna. Det är en föregångare till det manliga hormonet testosteron och östrogen, en av de viktigaste kvinnliga könshormoner. Så det första som kommer att tänka på är att dina fallande DHEA nivåer är ett sätt dina binjurar ber om uppmärksamhet. De säger: vi är utmattad och överarbetad, och som sådan produktion är nere. Med DHEA tillfälligt kan göra att du blir piggare och därmed strömförande, kommer du att fortsätta då den livsstil som utlöste problemet, utan att de bakomliggande orsaken till obalansen. Med andra ord, är kroppens rop på hjälp tystas. Vad det än är som i slutändan behöver uppmärksamhet idescends djupare under jorden. Tillfälligt.

    Min rekommendation skulle vara att stärka adrenal hälsa innan vi går vidare till komplettering med tillväxthormoner som DHEA. Det finns sätt att naturligt öka din DHEA nivåer genom att uppmärksamma hur du foder själv. Vid det här laget borde vara en no-brainer att börja med korsande av de vanliga syndarna av ohälsa: vitt mjöl, socker, koffein, tungt bevaras och förädlade livsmedel. Alla av dem kommer sannolikt att bidra till en minskning av DHEA nivåer. Alla förslag på mat som fertilt hjärta Ovum Tool kommer att stödja binjurarna hälsa.

    Vad den nuvarande ytliga terminologin identifierar som "stress" har en enorm effekt på binjurefunktionen. I Ovum termer kliva ur Orphan verkligheten med rätt Imagery Remedy eller Body Truth sekvens kan utan tvekan frigöra energi och avlasta av förnekelse och hjälpa till att reparera adrenal hälsa. (Vid konventionell visdom hänvisar vi till förnekande som kronisk mental och emotionell stress)

    Efter din bildspråk praktik med en enkel reparativ yogaställning, som låg med benen vilande mot väggen (din kropp bildar ett L) kommer också att göra underverk för din binjurar. Dina binjurar kommer också att uppskatta och belöna dig för att se till att du får minst åtta timmars oavbruten sömn varje natt.

    Dessa är bara några justeringar du kan göra för att stimulera adrenal hjälp utan hormoner som DHEA.

    Så frågan jag skulle ställa är denna: I stället för artificiellt mixtra med kroppen med en kraftfull artificiell substans, hur kan vi skapa en miljö som kommer att hjälpa kroppen naturligt vara där den behöver vara? Oavsett väg du väljer, som alltid, är min förhoppning att du gör din egen tänkande och lyssna på de impulser och maningar din inre fertilitet-myndighet.

    Källor:

    www.israel21c.org/201007068119/health/dhea-supplements-triple-fertility-israeli-researchers-find
  • TWH

    Är du gravid Cice?? Grattis!! Vad roligt, två plus på en dag hur långt gången är du? Halva texten du klippte in försvann i kanten, kan du klippa in den igen? Kram

  • singhatjejen

    Wow två nya graviditeter i tråden! Stort grattis Cice och prickig!! Håller alla tummar och tår för att det lyckas hela vägen :)

  • Skogsbruden

    Jaha, för att vara en som aldrig blir sjuk har jag varit väldigt mycket sjuk på sistone. Har varit totalt däckad i maginfluensa i 2 dagar. Har nog bara haft det en gång i livet förut så jag trodde inte det var sant. Så mitt immunförsvar kanske håller på att lugna ner sig trots allt. Allergier ut, spysjuka in.

    Tack alla ni som svarade på min fråga om journaler. Har precis pratat med kliniken och de skickar dem. Har dessutom fått frågeformuläret från kliniken så nu händer det lite.

    Besa och snart lycklig, lider verkligen med er som har fått gå igenom så mycket. Att förlora ett fullgånget barn vill jag inte ens tänka mig hur det kan vara. Det räcker´med att behöva hålla på med allt vad kampen mot barnlöshet innebär ändå, man behöver inte ännu mer motgångar. 

    Stort grattis till ditt plus prickig! Jättekul att det går så bra ändå för så många. Det ger en annan lite hopp.         

  • singhatjejen

    Snart lycklig: beklagar din otur... Och beundrar din positiva attityd och styrka att fortsätta :) hoppas på det bästa för dig!

    Cice: tack för intressant läsning!

  • Skogsbruden

    Nu händer saker fort. Fick precis besked från kliniken att vi har tid där den 18:e och telefontid redan i kväll. Oj vad stressad jag blev nu! Men det finns väl inte mycket att förbereda? Han leder väl samtalet antar jag. En liten språklig fråga. Vad heter remiss på engelska? Kan för mitt liv inte komma på det.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!