• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Skogsbruden

    Snart lycklig, om jag har förstått det rätt nu efter egna efterforskningar på nätet så ändrade de öppettiderna förra året så att de även har öppet må em, eller åtminstone en del av dem. Någon som vet säkert?

    Hur många IL-dropp behövs på ett ungefär vid varje försök? Det kan ju bli fler än ett tyvärr också. Vad kostar en påse? Hur länge håller den? Kan han skicka om det krisar? Är det något mer än Clexane och Prezolon som jag kan tänkas behöva? Är inte någon av dem blodförtunnande? Lite orolig eftersom de har konstaterat förlängd blödningstid på mig. De testade det eftersom jag har så fruktansvärt kraftig mens. Glömde fråga honom om det.    

  • TWH

    hej, då fyller jag också på med lite tips. Jag har köpt il av dr D här hemma, han skickar paket med fyra påsar, det tar ca tre dagar innan de kommer fram så det är bra att veta. samma pris som där nere plus ca 100 sek i frakt. när det gäller åtgång beror det ju på hur din kropp reagerar på il-en. denna gången så fick jag il fyra ggr första månaden och nu har jag inte fått på ett tag - verkar bli ca 5 veckor mellan nu.jag håller med Holly i beräknad åtgång under en graviditet, sedan måste man ju tyvärr räkna med att misslyckas och vid en ivf så går det åt två påsar innan du vet om du är gravid. köp så många du kan av honom men det är tryggt att veta att han även levererar hem sedan.

  • HollyGolightly

    Skogsbruden: Clexane kan du tänka att du behöver en spruta per dag, så ju fler du köper desto mer tid köper du för att hitta en svensk läkare som är villig att skriva ut här hemma sen. Och japp, Clexane är blodförtunnande så där bör du rådfråga Dr D.
    Prezolon har vi alla haft olika doser på, allt mellan 5 och 20 mg/dag, och det ändras ofta längs vägen. Men det är superbilligt i Grekland så där är det egentligen din packning som begränsar.
    Intralipiddropp tror jag han har skickat till nån här i tråden om jag inte minns fel? Dock kan det nog ta ett tag med tanke på hur lång tid det kan ta att få svar på mail ibland. Om du får med dig 3-4 påsar hem så räcker det till ett eller möjligen två försök, beroende på hur ofta just du ska ta droppen. Det viktiga är att du måste kunna få IL med mkt kort varsel om du blir gravid, så det är bra att ha lite marginal. Påsarna håller i två år i rumstemp enligt FASS: www.fresenius-kabi.se/Produkter/Parenteral-nutrition/Fettemulsioner/Intralipid/
    Tänk på att du kommer att behöva någon som kan sätta droppet också, det kan ta tid att hitta någon så gör det parallellt med allt annat så att allt är klart när du behöver droppet.

  • Skogsbruden

    Återigen tack allihop. Blir nästan tårögd. Men under vilken period ska man ta en spruta per dag!? Det låter som att det är väldigt många!

    Ja så var det det där med hur jag ska få droppet... Ingen aning faktiskt så jag är väldigt orolig. Bor ju inte mest centralt. Är det någon som möjligen kan inboxa mig om ni har någon som kan ge. Kan åka till Stockholm, Göteborg och Malmö i alla fall. Längre känns lite tungt. Ingen som möjligen känner någon i trakterna av Kalmar län?

  • HollyGolightly

    Skogsbruden: Jag började innan FET och ska ta fram till förlossningen, så det blir uppåt 300 sprutor...
    Ang droppet, kolla med din vårdcentral om de kan tänka sig att hjälpa till! Det är ju trots allt bara ett näringsdropp, och även om du måste sitta någonstans i 1-2 timmar så tar det inte mycket tid för sköterskan att sätta och ta bort droppet. Vädja, det kan funka. Min VC hjälper mig och jag lyckades även få en VC på Gotland att hjälpa mig i somras under semestern så det är inte omöjligt även om man måste ha lite tur. I Sthlm finns ett privat ställe som hjälper till, men det kostar så det är inte en så långsiktig lösning för de flesta. Du kommer också behöva hjälp att ta något som heter full blodstatus (FBC) med jämna mellanrum.

  • Skogsbruden

    Hur har ni lagt upp det när ni har frågat om IL:en? Har ni sagt hela historien om IVF och Grekland och allt? jag är ju sjukskriven delvis pga min endo, så jag funderar på om man ska trycka på det då. En graviditet förbättrar ju den också. Eller har ni bara sagt att det är en näringslösning utan att ge ytterligare förklaring? Jag har så svårt att inte överinformera. Tränar hårt på det. Sjukt stolt att jag inte angav anledning när jag ville ha ut min journal.

  • HollyGolightly

    Skogsbruden: Först frågade jag bara om de kunde hjälpa mig med näringsdropp som jag behövde av immunologiska orsaker, men det kommer ju följdfrågor om vad det är för eventuell sjukdom, vem som ställt diagnos osv så det slutade med att jag drog hela Atenstoryn. Jag fick ett intyg från Dr D att visa upp, och till min stora förvåning sa de ja. De var lite motvilliga och tvivlande i början, men eftersom jag faktiskt blev gravid så "tinade" de betydligt och nu säger min sköterska att hon känner sig delaktig i tvillingarna.
    Nu finns ju dessutom Zins fantastiska sajt att hänvisa till om de vill veta mer om behandlingen.

  • Skogsbruden

    Holly: Vad skönt att det funkade så smidigt för dig. Ska lägga upp det som du och sedan hoppas på det bästa. Det finns ju några VC ändå att välja på i området i alla fall.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!