• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • mumwannaB

    Skogsbruden: Gud, vad spännande att du snart ska ge dig iväg. Det var verkligen snabba ryck. Själv har jag funderat över detta länge men tror att jag kanske börjar bli redo att kasta mig iväg till Grekland.

    En fundering till er som varit iväg:
    Sitter o försöker planera lite framåt (om inte denna ruvningen skulle lyckas). Vi är nog inställda på att isf göra ett till FET efter att jag har ätit färdigt Pennys kur och även kan ta hennes rekommenderade stödkur från början av nästa eventuella ruvning. Sedan känner jag mig redo för att åka om vi inte har lyckats. Jag funderar på om det eventuellt kan vara ett alternativ för mig att göra hysto. Men i vilken ordning är det isf bäst att ta det? Hysto först o sen dr D, tvärtom, eller tror ni det är möjligt att få till båda om man lägger till ett par dagar på besöket....
    Jag hoppas ju naturligtvis att inget av det ska bli nödvändigt men vill gärna ha en plan. Har ett hyfsat kontrollbehov Flört

  • TWH

    Det kan ju också vara bra att veta att från oktober i år måste svensk sjukvård ge efterbehandling till läkares ordineringar inom Schengen el om det var Eu, kommer inte ihåg😳 kolla först o främst om du behöver il, det är bra att ta med provresultaten från usa också om de vill titta samt dr Ds ordinering. Han skriver telenr om de vill ringa honom.

  • TWH
    HollyGolightly skrev 2013-02-01 16:33:16 följande:
    TWH: Haha, du hann före! Men bra, då mindes jag inte fel ang att han hade skickat till någon!

    😉
  • pink lily

    Läser tråden och gläds med alla som kommit till Aten, och kommit en bit på vägen till barn! Styrkekramar till alla som måste ta ny tag!
    Jag bestämde mig för ta steget och åka till Aten, men nu har allt stannat upp. Det har seglat upp ett nytt problem som jag inte räknat med: cellförändringar på livmodertappen, för första gången i mitt liv. Fick en chock! Kompletterande prover har tagits, men måste vänta en månad på svar. Beroende på provsvaren, så måste antingen ett ingrepp göras som gör tappen lite kortare och/eller så följer en efterkontroll om 6 MÅNADER! Jag får inte bli gravid förrän allt är klart, utrett och "faran över". Känns som mina egna ägg sitter på en liten båt som försvinner vid horisonten ... Ännu en faktor som försenar och komplicerar.

    Mina egentliga frågor är:
    - om någon har erfarenhet av något liknande, att få ett sådant besked inför ett IVF och kanske ännu viktigare inför en behandling som ska reducera immunologisk faktor inför och under graviditet? Vilka är era erfarenheter?

    - innebär en behandling mot immunologisk faktor inför och under graviditet att man får ett sämre immunförsvar än normalt/andra människor, eller bara att man balanserar det? Det är meningen att kroppens eget immunförsvar ska bekämpa den infektion som orsakar cellförändringarna, och då vågar man ju inte försämra imförsv.et under tiden. Att åtgärda cellförändringar under en ev. graviditet bör man inte. 

    Jag har typiska immunologiska åkommor, men verkar inte ha ett immunförsvar som gör mig mindre sjuk då jag nästan alltid blir rejält förkyld vid ägglossning, och blir ordentligt sjuk i influensa på vintern. Verkar som mitt immunförsvar snarare är obalanserat än överaktivt/aggresivt. Kanske stämmer med pendelrörelsen som Dr D nämnt för andra? 

  • TWH

    Pink lily, stackars dig, vad jobbigt och oroligt. Nu får vi hoppas på ett positivt besked för dig. Jag har ingen erfarenhet men läste i en annan tråd att man inte ska äta kortison vid såna behandlingsr - läkarna vet ju det såklart. OM du skulle behöva en behandling kan du be om att frysa in ägg. En vän till mig, som då var 38, skulle genomgå en reumatisk behandling m stark medicin och hon fick då inte bli gravid men hon fick erbjudande om att frysa in ägg under tiden. Men, som sagt, vi hoppas på ett positivt svar, jag har haft cellförändringar men det var ingen fara.

  • Ninninn

    Pink Lily: ända sedan min första graviditet 08 så har jag haft cellförändringar! För ett år sedan var jag inne och tog bort förändringarna men nu är dom tillbaka IGEN men läkarna säger att de inte är någon fara det är ett virus säger dom hela tiden. Men att jag inte ska vara orolig. Så jag har haft det konstant i 4 år nu och det har säkert med alla graviditeter att göra för innan jag blev gravid första gången hade jag inga cellförändringar.

  • TWH

    Hjärte och om någon annan har haft problem med näsblod; jag kommer ihåg att du blödde näsblod förut, jag gör det också nu, utan orsak. Det är ju tydligen vanligt när man är gravid men jag undrar om den blodförtunnande medicinen gör det värre. Gjorde du ngt åt det? Jag vaknade precis av att det bara rann ner i halsen på mig, obehagligt. Någon annan som vet?😨

  • TWH
    Zinfandel skrev 2013-02-03 00:26:07 följande:
    Ja, både Fragmin & Trombyl hjälper till. Dra ner på doserna under ett par dagar.

    Tack Zin! Pratade med sjukvårdsupplysningen och de vill att jag åker in och får blodet kollat.
  • TWH

    Hm, sjukvårdsupplysningen vill att jag åker in och kollar blodets koagulationsförmåga så de slussade mig till sös gynakut. På sös säger de att om läkaren inte har ordinerat mig regelbundna kontroller så har läkaren bedömt att det inte är någon fara... Dr D har ju inte bett oss kolla dett men jag läser på Bravermans hemsida att han regelbundet kollar blodet på sina patienter. Hm, jag gör som du säger Zin, jag tar ingen medicin idag så ringer jag den svenska läkaren imorgon. Effekten av sprutorna hänger väl ändå kvar några dagar?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!