• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Skogsbruden

    Då var äntligen allt bokat inför Atenresan, flyg, hotell och djurvakt. Skönt! Även om praktikaliteter känns lite ovidkommande just nu så måste det ju lösas. Vi åker på lördageftermiddagen så då har vi söndagen till att ta det lugnt och måndagen till att fixa allt vi behöver. Vore ju synd att ha varit i Aten och inte sett Akropolis.

    Pink Lily, vad tråkigt med cellförändringarna! Hoppas verkligen det går fort så ni slipper mer väntan. 

    TWH, hoppas du fick hjälp med att få stopp på näsblodet. Bra att du blir uppkollad så du vet hur det står till. Jag är en kontrollmänniska så jag tycker det är så jobbigt när det händer saker som man inte riktigt vet om det är ok eller inte. Vet jag bara att det är under kontroll kan jag stå ut med ganska mycket. Känner ni som har varit hos drD redan och satt igång behandlingar att han verkligen tar sitt ansvar och kollar upp efter hand? För det är sånt här som skrämmer mig. Jag har som jag sagt tidigare redan problem med att jag blöder lätt. Jag vill verkligen bli uppkollad regelbundet om jag ska ta såna här mediciner. Lyssnar han om man är orolig för sånt? I telefon lät han ju väldigt lyhörd.      

      

  • Hjärtefröjd

    TWH: Jo, jag hade galet mycket näsblod under några dagar i mitten av graviditeten, men sen avtog det. Jag gjorde inget särskilt just då, men har tagit koagulationsprov i vecka 7 (?) och 34, vilket tydligen ska vara standard om man tar Fragmin/Klexane.

  • Prickigchokladmal

    Twh: B sa att jag skulle ta ett anti-heparin-blodprov efter sju dagar med klexane. Svaret var ok så hittills verkar det inte som att jag ska kolla det ytterligare.

  • Tilda76

    Vi var i Aten för tre veckor sedan och har betalat räkningen och börjar nu bli irriterade på att inte få höra något om provsvar och vilken behandling som rekommenderas! Har ni andra varit med om liknande?

  • TWH

    Tack alla, Zin, jag tog fbc för 2 dgr sedan, dr D svarade idag att mina blodvärden ser ok ut - dvs inga konstigheter m koagulation, jag antar han tittar på trombocyterna eller? Hjärte, jaha, vad för prov tog du och hos vem? Skogsbruden, han har nu svarat ok lugnat mig😊 prickig, ska be om att bli kollad också, vad för prov har du tagit? Tilda, vi fick vänta drygt tre v på provsvar i somras. Tacl alla för feed back🌺 jag har inte blödit ngt idag.

  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2013-02-03 19:53:59 följande:
    Holly: Första tog jag hos Anette på Söder, andra hos Privata barnmorskor för nån vecka sen...

    Vad skumt, Anette skriver ju ut mina mediciner också men har inte sagt ngt. Bra, då ringer jag imorgon!
  • singhatjejen

    Hej allihopa. Just hemkommen från Aten och är lite omtumlad.
    Jag fick bara ut två ägg och jag kände att dr D var väldigt osäker på dem. Anledningen var hur min kropp reagerat under behandlingen. Jag har haft folliklar som backat i utvecklingen och till och med försvunnit. Den första växte sig "färdig" på bara åtta dagar och sedan fortsatte den att växa till 36 mm innan den började krympa och såg ut att skrumpna faktiskt. När jag väl kom ned till Aten hade alla i min högra äggstock försvunnit. Jag trodde faktiskt att det var min hemortsläkare som var lite av en klåpare på att hitta och mäta mina folliklar men tydligen inte.
    Blodprover under behandlingen visade också att "your body is resisting" som dr D uttryckte det. Detta slutade i och för sig med att han ordinerade en akut och sänkt dos av IL precis innan jag skulle åka och blodprover som togs i Aten visade att jag svarat mycket bra på den. Han nästan jublade över mina låga lymfocyter (bara 19) och sa att det är perfekt för att bli gravid. Mina trombocyter var också utmärkta (brukar ha högt där). Så om vi visste att äggen var bra så var tydligen min kropp i bra skick för att bli gravid.
    Han trodde att jag hade en dålig månad bara och att det var därför som folliklarna betedde sig märkligt. Han tycker att jag visst är fertil fortfarande - särskilt för min ålder - vilket ju var skönt att höra.
    Han rådde mig att spara äggen och göra om hela baletten - som ju Snart lycklig gör - och se hur kroppen fungerar nästa månad (och då också spara kostnad för återföring).
    Jag och min sambo valde att lita på honom. Vet inte om det var rätt eller fel. För äggen visade sig mogna och blev befruktade och ligger nu i frysen därnere. Känns jobbigt att börja om, men samtidigt om de där äggen är så osäkra då ska man i alla fall genom ruvningshelvetet och sedan kanske/förmodligen börja om. Suck. Vad är rätt?
    Samtidigt har jag ju känt mig konstig i kroppen. Ont i magen, hosta som varit otroligt långdragen och ja, skör helt enkelt... Är det Humiran och behandligen och slutligen kortisonet som gjort det eller? Som sagt mina blodprover därnere var han ju nöjd med.
    Jaja hur som helst ska jag nu vänta in mens och sedan tre veckor in på den börja spreja och sen spruta och allt vad det innebär. Hoppas verkligen kroppen inte håller på så med folliklarna då... Rynkar på näsan

    Samtidigt var det otroligt skönt att komma iväg till Aten - det var ju som vår där. Atenarna gick omkring i täckjackor, vinterstövlar och mössor och tyckte det var den kallaste vintern på länge medan jag gick i sandaler och sambon hade shorts (!) och satt på uteserveringar och fikade om dagarna, gick promenader, såg Akropolis och hade det toppen. En vitaminkick för kärleken, och det behövde vi. Sonen fick vara hemma med farmor som nu är invigd i vårt hemliga projekt. Hon hade redan starka misstankar så det var riktigt skönt att få prata ut faktiskt.

    Det var också skönt att prata närmare med dr D. Han tog sig verkligen tid att prata med mig och kändes öppen och ärlig och redo att svara på alla möjliga frågor. Riktigt uppfriskande att bli bemött med respekt och medmänsklighet av läkare. Förvånad
    Han var också så ivrig av att min kropp svarat så bra på sänkt dos av IL! Man kan ju tycka att "the more the merrier" men tydligen inte.
    Han berättade också att anestesiläkarna berättat att de hört om tester med IL på människor som är på väg att dö i "total organ failure", när alla organ bara ger upp och de sett fascinerande gensvar. Han trodde absolut att Intralipiderna har fler bra verkningsområden (skulle tillverkarna höra Skrattande) och med ett skratt sa han att han såg det som något av en ungdomskälla eftersom kroppen gärna angrips av sitt eget försvar när man blir äldre. Han funderade på att prova på sig själv - skojade han.
    Han tror också att jag kan ha fortlöpande problem med höga TNF - har inte riktigt tänkt på det förut men jag har ont i nedre delen av ryggen lite då och då vilket han kopplade till TNF. Det ville han hålla nere med IL.
    Ja så får det bli.

    Pink lily: Obehagligt med cellförändringar. Hoppas du är ok!

    Ninninn: Har du tagit om TNF? Du kanske ligger bättre till nu när du tagit IL regelbundet?

    Skogsbruden: Lycka till i Aten! Det var skönt vårväder där nu, vi njöt som sagt i shorts (varmblodade sambon visserligen) och jag sandaler, men på kvällarna och morgnarna var det kallt. Dessutom är det jätterea där nu 50-70 procent så har du pengar över så är det ju skoj att shoppa lite (det hade tyvärr inte vi). Akropolis var toppen att se i lagom vårvärme och inte stekande hetta! I kvarteren nedanför fanns massor av mysiga butiker och lite gamla stan-känsla. Rean var dock främst i city (Syntagmatorget).

    Mumwanna: Jag skulle ta hysto först och dr D sen. Men jag hoppas ruvningen lyckas och att du slipper allt!

    Tilda: Ja tyvärr tog det tid att få svar där i början - och ibland annars också. Så har det nog varit för alla här. Men skicka en liten försiktig påminnelse om du inte hör något i början av nästa vecka. Lycka till.

    TWH: Skönt att du verkar fått stopp på näsblödningen.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!