• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    fick svar ifrån Dr D .. everything is fine... no need to worry. Ok .. då ska jag lugna mig.. tänk .. det är helt fantastiskt va snabb han är på att svara. I svenska systemet sitter jag fortfarande o väntar på att telefonlinjen ska öppna...

  • Solkattan

    Jo, jag har googlat om kortisonet nu. Det tycks sänka TSH. Så jag gissar att 2 månader med 20 mg kortisondos gett mig detta knepiga värde. Har ju normalt rätt lågt så att bli extremt lålgt var kanske inte så svårt?

    Jag blir galen på svensk sjukvård. Min MVC skickar mig till "min" VC för att ta kompletterande prover pga låga TSH:et. Deras doktor på MVC har nämligen semester och VC i området som jag går på MVC hos vägrar att ta i mig.

    Ringde upp min VC kl 15 och blev uppringt 20 min efter utsatt tid. Och får höra att jag inte skulle ringt till det numret utan direk till min läkare. Hur sjutton ska man veta det då??! Och nu när jag kollar min läkares tider så är det först på torsdag hon har telefontid. På torsdag ska jag till MVC på första besöket. Känns som en bra start det här. Himla tur att Dr D har svarat att jag inte ska oroa mig. För svensk sjukvård får mig verkligen att vilja slita mitt hår och skrika nåt riktigt fullt hormonstint elakt!!!

  • Solkattan

    Kom o tänka på en sak... ni som äter/ätit kortison i högre dos länge... tar ni något extra kosttillskott ? Har för mig att jag läst att man borde ta kalcium? Är det något annat man borde ta som jag missat?

  • Solkattan

    Jag måste bara återberätta härinne om helgens trevliga möte i Karlstad som föreningen Barnlängtan hade. Vi hade bjudit in en person från forskningsvärlden som berättade om de projekt som bedrivs (inom den privata sfären) i Sverige. Bland annat den studie som bedrivs i Falun med intralipid dropp. Jag är så klart mer än normalt intresserad av hur studien går. Den har ju inte pågått jättelänge men... nu ska jag försöka citera (inte min starka sida så det kanske inte var exakt ordagrant det jag skriver). Personen från forskningen säger alltså "Det finns för många solskenshistorier för att det ska ignoreras"!!

    Som sagt studien är ju bara i början och det lär ju ta ett tag innan det kan fastslås något. Men jag blev så glad!! dessutom en person som faktiskt har koll på att intralipddropp är en billig och förhållandevis få biverkningar rapporterade. Vi pratade även om det riktigt tokiga i att privata kliniker inte får utföra tex IVF med donerade spermier utan endast insemination.

    Eller att PGS som börjar bli standard vid IVF behandlingar i många länder runtomkring oss fortfarande i Sverige anses så kontroversiellt och att det är enligt lag är förbjudet.

    Den person säger alltså " är det etiskt försvarbart att inte tillämpa modern teknik för att maximera effektiviteten och säkerheten vid behandlingar?".

    Han menar ju på att man sätter tillbaks embryo efter embryo när det faktiskt finns möjlighet att selektera innan och endast välja de med rätt kromosomuppsättning? (PGS).

    Föreningen Barnlängtan avser att fortsätta arbeta vidare med dessa frågor (tillsammans med forskningsgruppen) och jag tänker alltid lite extra på denna grupp här inne ... :) ...

  • Solkattan

    mom12: Jag gjorde inte min transfer hos Dr D men han är ändå den jag litar mest på ... med våran ed så har jag nu till vecka 12+6 kört med progestron och femanest tabletter. Avslutade sedan dessa. Fuskar dock med att ta en prog (100 mg utrogestan) på kvällen då det finns några kvar o mitt värde ligger runt endast 80. I Allan Beer boken står det till vecka 16 med progestron. Jag har tagit prog och E2 på mina blodprov för att se förändringen....

  • Solkattan

    Lilly: Har du kollat upp vilken blodgrupp du har ..?

    Jag fick också höra att allt såg bra ut men när jag misslyckats flera ggr mrd egna ägg och tog reda på att jag hade blodgrupp 0 så tyckte Dr D att vi skulle övergå till donation.

  • Solkattan

    Sammet: Varför vara totalt "ärlig".... jag körde en fuling och sa att det var inför äggdonation när vi gjorde embryodonation. Tycker inte de behöver veta exakt jämt...

    Stina: visst är det pest med fragminet/clexanet...? Clexanet upplever jag som mycket snällare än fragminet. Har stora knölar på magen efter fragminet. Och blåmärke som är 10-12 cm stort.

    Du ligger några veckor innan mig va?

    Nu veck 15+3 idag.. är lite obegripligt .. men varje dag känns som en seger... :)

    Man brukar väl säga att en 5000 enhets pregnyl går ut på ca 9 dagar... tror jag hört nåt om att en 1500 kan vara ute ur kroppen på 3-4 dagar. Tog också 3 st pregnyler vid insättning. Borde minnas vilken dag jag gjorde blodprovet.. ah... var det ca 9 dagar efter återföringen tro?

  • Solkattan

    MariaKojola: Vi körde på med embryodonation i Prag och Dr D:s immunsupport på detta. De i Prag hade väl lite frågor men eftersom man betalar o ser glad ut så fick de acceptera. De satte dropp utan problem. Även om det rent logistik mässigt är svårare med behandling utomlands så upplevde jag det enklare att köra på Prag + Aten än Sverige + Aten. När jag byte klinik i Sverige efter ett antal försök på en klinik så insåg jag att det bästa var att hålla käft om Dr D. Det kom för mycket negativa vibbar från svenska läkare och jag orkade inte med att behöva "försvara" Dr D:s metoder. Nu litar jag endast på Dr D. När ordinationerna har "krockat" så har jag gått på Dr D:s linje. Han erbjöd oss embryodonation i Aten men det var betydligt dyrare än Prag. Jag upplevde honom mycket sympatisk och förstående då vi valde Prag. Han har en förståelse vad barnlängtan är. Att man endast har en viss mängd pengar.

    Vallmo78: Ibland tror jag på placebo effekten när det gäller Dr D. Och då menar jag på ett lags sätt i positiv bemärkelse. Att när man träffar denna varma och förstående människa så ger det nåt slags flow. Låter kanske totalt flummigt men han är ju verkligen mån om sina patienter. Vill att alla ska lyckas. I Sverige har jag inte alls mött på denna värme inom vården. På slutet av våra försök här så ville de snarare bli av med oss. Och med den känslan så skapas det knappast nåt psykolgiskt bra utgångsläge.

    För oss tog det drygt 2½ år efter första träffen med innan vi tycks fått ett embryo som viljat stanna förbi vecka 12. Och under dessa 2½ har jag haft hans fulla support under alla försök. Bortåt 10 stycken återföringar tro?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!