• OneLife

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2014-02-19 12:03:49 följande:

    Nej men ni slipper ju tjabbet. Kan vara bra att ha receptet om man inte lyckas få ut det hemma så slipper man stressen att kanske stå utan. 100 sprutor kostar 2500 kr.
    Ja, absolut. Visste inte att den möjligheten fanns bara..Dr.D har inte nämnt något om det när jag efterlyst sprutor..
  • OneLife

    Grattis Fidelia! Håller tummarna för dig!

    Ang träning och sex så avstod jag detta dem första 13 veckorna..nu lever jag som vanligt och känner att jag mår bäst av det. Har googlat en massa och även frågat Dr.D.
    Det bästa är nog att man går på magkänslan helt enkelt..jag tror inte heller att träning eller sex kan orsaka missfall..

  • OneLife

    Jag frågar här igen.. Är det någon som har Prednisolon över? Mina skulle nämligen ha skickat dem förra veckan, men det har hon ej gjort..eller så har det kommit bort på vägen..nu har jag bara kvar till ett par dagar..lite kris alltså!

    Kan någon vänlig själ som har några över skicka ett paket till mig, så får ni såklart tillbaks det när jag fått min leverans!

  • OneLife
    Angel00 skrev 2014-03-20 17:46:38 följande:


    Rh - faktorn påverkar inte fertiliteten per se. Vad som påverkar är om du blir gravid med ett barn som har en Rh faktor som är positiv. Vilken blodgrupp du eller barnet har, ska inte spela någon roll så vitt jag vet. Du har en blodgrupp (A,B,AB,O) och en Rh faktor.
    Om du blir gravid som Rh negativ ska MVC göra en antikroppscreening på dig som om allt är ok, ska komma tillbaka negativ. Detta görs vid inskrivningen. De tar även ett prov som bestämmer fostrets Rh faktor. Blodgruppen på barnet bestäms vid födseln.
    Vid missfall efter v. 16-18 eller senare ska man se till att få en profylaxspruta. Detta gäller endast om fostret är positivt och mamman har negativ Rh faktor. Man får denna spruta i förebyggande för att mamman inte ska utveckla antikroppar mot barnets Rh - faktor. Utvecklar mamman antikroppar kan hon i framtiden få problem om hon återigen blir gravid med ett barn som är Rh positiv. Hon löper då en högre risk för missfall.
    Tack för ditt utförliga svar! Då vet jag..tänkte mest om det fanns någon koppling mellan det och att jag först hade ett X sen 10 tidiga mf..
  • OneLife
    Puni skrev 2014-03-31 09:49:21 följande:
    Jag känner mig osäker gällande att äta Prednisolon när jag är gravid. Hur har ni gjort med det? Jag är i vecka 8 och Dr D har ordinerat mig 15 mg/dag. Dumt nog gick jag in på FASS och läste att det kan skada fostret och då blev jag orolig..
    Jag går in i v 25 imorgon och har ätit 15mg/dag hela tiden och ska fortsätta fram tills v 28-30.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!