• OneLife

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärtefröjd skrev 2015-09-17 15:40:26 följande:
    Ja precis, jag kör på magkänsla under den här graviditeten och slutade med IL någon gång kring vecka 20. Nu är jag i vecka 31 och tar fragmin och trombyl varje dag och har en BM och läkare som "stöttar" behandlingen och erbjuder flödes-UL och TUL under graviditeten.

    Mejla mig om du vill, tyvärr har jag inga IL-påsar kvar, annars hade du gärna fått de!
    Grattis till graviditeten och att du lyckats på egen hand! :)

    Jag har funderat på att köra på magkänsla, men har inte bestämt mig om jag vågar chansa.. Ska man då ta il regelbundet, som du, eller gå efter när man fick dropp under förra grav..hmm..

    Jag blev oplanerat gravid i mars i år, men det slutade i ett tidigt mf. Den gången började jag med sprutor och pred när jag plussade, och inget dropp..

    I vilket fall som helst så behöver jag få tag på IL och prednisolon! Någon som har en lösning?

    Kram på er alla som kämpar och hjälps åt!
  • OneLife

    Tack för dina svar!

    Jag tänkte börja med att höra om där är någon snäll själ som snart ska ner till Grekland och kan tänka sig köpa till mig? :)

  • OneLife
    aylak skrev 2015-09-27 07:59:10 följande:

    pink lilly: Vet inte om injektionerna. Men mellan Lutinus och Utrogestan skulle jag helt klart välja Utrogestan. Tycker att Lutinus ger fler biverkningar med lite sveda och hetta, det har jag aldrig upplevt med Utrogestan. Dock har jag bara fått Utrogestan i vanlig cykel och Lutinus efter ivf...

    Jag har varit lite frånvarande i tråden - igen. Har läst då och då och håller tummarna för er alla. Sedan vårt senaste försök i maj har jag och maken tagit q10 i högre doser. Tack Cathy för tips! Och nu har vi gjort en ny ivf i september och för första gången har vi fått till en bekräftad graviditet. Dock är det ju väldigt tidigt och mitt immunförsvar bråkar, så dr D ordinerar täta IL och dubbla Fragmin. Imorgon vet vi om hcg stiger som det ska. Min officiella testdag är först nu på fredag, tre veckor efter äp, RMC-rules. 
    Har en fråga, kanske har den avhandlats förut...Någon som vet om det går bra att blanda Fragmin och Clexane? Hade inte räknat med att behöva dubbla Fragmin och vet inte om jag hinner få fram nya innan de tar slut. Dock har jag en ask Clexane i ungefär samma stryka. Kan jag ta Clexane några dagar och sen gå tillbaka till Framin igen?


    Kram på er alla!


    Stort grattis! Håller tummarna för dig!

    Min förra graviditet stod jag först på Clexane 6000, och fick sedan bara tag på Fragmin 4000, och det sa Dr.D gick bra det också! ;)
  • OneLife
    AnnC skrev 2015-10-28 09:56:06 följande:

    Nån som haft lymfocyter upp emot 4 under graviditet? Jag är i v 13. Trodde man kunde börja slappna av men nej då skjuter lymfocyterna iväg högre än nånsin. :(


    Mina lymfocyter låg på 4,5 runt v 9. Tog 200 ml IL och de sjönk till 2,3.
    Runt v 16 fick jag 200 ml dropp igen då lymfocyter stuckit upp till 4,1.
    Sen höll dem sig mellan 2,3-3,7 resten av graviditeten. Fick sammanlagt 7 dropp.
    Så det ska nog gå bra för dig!
    Håller tummarna!
  • OneLife
    AnnC skrev 2015-10-28 19:51:47 följande:
    Åh tack!! Det lugnar mig lite!! Räcker liksom inte att man såg en levande krabat med hjärtslag på ul så sent som i fredags, känns som något lurar runt hörnet hela tiden.
    Hur låg dina leukocyter samtidigt? Mina låg på 12 nu, också högsta värdet hittills.
    Usch ja, jag vet hur det känns :/ Försök slappna av lite iaf ;)
    När lymfocyterna var som högst på 4,5 steg leukocyterna 12,8.
    Efter droppet när lymf. sjönk till 2,3 fortsatte leuk att öka till 16,1. Men det verkade inte oroa Dr.D för det tog 2 månader tills jag fick dropp därefter.
    Leuk låg mellan 12-13 resten av grav.


  • OneLife

    ,Är det någon som har Prednisolon hemma och inte är i behov av dem, så köper jag dem gärna! Eller om någon vänlig själ ska ner till Aten snart och kan tänkas handla där till mig? :)
    Kram till alla ni kämpar! <3

  • OneLife

    Hej tjejer!

    Nu kämpar vi för ett litet syskon, och fantastiskt nog har vi kommit ända till v 13! Känns fortfarande ofattbart! Men immunförsvaret bråkar ständigt, är mkt mer aggressivt än förra gången. Lymfocyterna har inte legat under 4 en enda gång. Har redan fått fler dropp denna graviditet som jag fick under hela förra.
    Någon mer som varit med om att det är värre andra gången? Kommer det fortsätta såhär eller lugnare det sig snart kanske?

    Stort grattis till ni som plussat! <3 Styrkekramar till er andra som kämpar! <3

  • OneLife
    aylak skrev 2016-03-08 17:03:52 följande:

    Grattis OneLife! Vad härligt att du är så långt gången!! Härliga nyheter!! Jag undrar lite kring dina lymfocyter hur de har sett ut jämfört med hur ofta du har fått ta dropp? 


    Fick nämligen precis tillbaka dagens provsvar och mina lymfocyter har stigit kraftigt till 6,7 samtidigt som hcg är lite på låga sidan 540 (även om det dubblerats lite oftare än var tredje dag sen förra mätningen, går in i v.6 imorgon). Trombocyterna är också höga, trots dubbla Fragmin, men har iaf rört sig neråt. Tycker det är jättesvårt att inte gå och känna sig orolig!! 

    Någon mer som har lite hopp att erbjuda där lymfocyterna varit höga och det ändå gått bra och graviditeten utvecklats som den ska?


    Tack så mkt! :)
    Lymfocyterna har legat mellan 4-5,2 hela tiden. Jag har tagit ett dropp i veckan i princip hela tiden förutom 2 veckor tror jag. Första gången vi hade uppehåll med droppet så drabbades vi av en "immune attack", som Dr.D kallade det, i v 6+5. Då såg det ut såhär:
    Leukocyter 15,8
    Neutrofila 9,7
    Trombocyter 414
    Lymfocyter 5,2

    Ökade pred från 20-25 mg, tog dubbla klexane i en vecka och fick 200 ml il och efter 24 h nytt il, då 100 ml.

    Nästa FBC visade:
    Leukocyter 15,3
    Neutrofila 9,6
    Trombocyter 359
    Lymfocyter 4,7

    Har fått fortsatt dropp 1 gång/vecka. Lymfocyterna ligger runt 4,8-5. Trombocyterna har lugnat sig och ligger runt 300.

    Men om ditt HCG fördubblas ca varannan-var tredje dag så är det ju bra! Då säger inte värdet i sig så mkt.

    Håller tummarna för dig! Tyvärr kan jag inte säga så mkt som lugnar dig, jag vet själv så jobbigt oroligt och kritiskt det var dem veckorna..bara håll ut och tänkt positivt! Kämpa på! Styrkekramar till dig <3
  • OneLife
    aylak skrev 2016-03-09 09:04:35 följande:

    Stort tack OneLife! Skönt att få ta del av din erfarenhet!!!!
    Dr. D verkar fullt nöjd med hcg, så då är jag det också. Men skriver att min kropp är "not very calm". 
    Jag får 30 mg Pred och dubbla Fragmin sedan förra veckan, samt 2-3 dropp i veckan. Antar att vi gör allt vi kan. Märkligt dock för jag har ingen känning/symptom av immunattacken. Tack för allt pepp!!!! Hjärta


    Härligt att han är nöjd med HCG!

    Precis, man får tänka så, att man gör allt man kan. Bara att tänka positivt och "keep calm" som Dr.D brukar säga ;)

    Jag hade inte heller några känningar alls under min immuneattack..vilket jag väljer att se som positivt :)

    Vi håller varandra uppdaterade! Kram kram <3
  • OneLife
    MrsHK skrev 2016-03-11 18:28:35 följande:

    One Life: Grattis till denna viktiga milstolpe!

    PinkLily: håller tummarna att allt ska fortlöpa bra framöver! Visst är det ett mirakel när man förstår att det finns en person där inne...cute!


    Tack så mycket MrsHK! Var på KUB imorse, allt såg bra ut! Går in i v 15 idag :)
  • OneLife
    Foreverhope skrev 2016-03-23 07:38:19 följande:
    Ja det är väldigt konstigt att det skulle bli exakt samma resultat. Första provet tog jag via Werlabs och andra via min barnmorska, men båda på samma lab så därför känns det extra skumt. Min barnmorska ska ringa Unilabs idag och höra lite hur de resonerar. Min sambo ringde Unilabs igår men de får inte prata om enskilda provsvar över telefon men höll med om att det lät lite konstigt att få exakt samma svar. Ska ta ett nytt HCG idag för att få lite mer svar så att vi kan gå vidare.
    Håller tummarna att du fått fel provsvar..kramar
  • OneLife
    pink lily skrev 2016-03-15 21:37:19 följande:

    Tack för feedback ang blödning på moderkakan.

    Tror att det är en hel del som haft blödningar men då normala graviditeter bara erbjuds ett ul, så får de kanske redan på det först efter förlossning när man synar moderkakan. Att man missar blödningar när man gör ul ofta som vi, det fattar jag inte. De syns tydligt på ul, även de små!

    Ang sjunkande prog.

    Jag blir inte klok på hur man ska se på det här med sjunkande progesteron efter att man trappat ner och slutat med progtillskott. Verkar som man inte börjar med tillskott igen efter att slutat ta det, moderkakan ska sköta progproduktionen efter v 12. Men om moderkakan inte klarar av att producera tillräckligt då? Immunpatienter har ju ofta problem med att hålla en jämn progproduktion ... Det måste vara fler än jag som har/har haft det här problemet - med en längre period av sjunkande prog. - bland dem som har immunproblem, tänker jag. Men kan inte hitta info om hur de gör/gjort. Verkar ju otroligt att man bara skulle sitta och vänta på att allt ska gå åt skogen ... Och, ffa, varför följa sin prognivå med blodprover om man ändå inte kan göra ngt åt en sjunkande nivå?

    Hur långt in i graviditeten har ni tagit blodprov för att kolla upp/följa prognivån? Är i v 21, slutade med progtillskott v 17+6.


    Min prognivå har gått upp och ner. Dr.D har däremot aldrig påpekat det eller varit orolig över just detta. Tog prognivå t.o.m, v10. Såhär har det sett ut:
    v5. prog 57
    v6 prog 58
    v7 prog 49
    v8 prog 39
    v9 prog 41
    v10 prog 73

    Jag ifrågasatte prognivån i v8 då den sjönk drastiskt, vi var då mitt i en immuneattack, men Dr.D svarade lugnt o säkert att när kroppen lugnar ner sig så kommer värdena öka igen - och som vanligt hade han rätt! :)
    Har inte tagit något prog tillskott.
  • OneLife
    aylak skrev 2016-04-01 08:32:44 följande:
    Tack AnnC!! Jag bokade in ett under eftermiddagen. :)
    När jag fick nattsvettningar ville han att jag skulle ta blodprov tidigare än vi planerat.. Men om jag vore du skulle jag nog också ta ett för säkerhetsskull..så du inte stressar över det i helgen. Hoppas allt är som det ska där inne! <3
  • OneLife
    pink lily skrev 2016-04-07 19:30:04 följande:

    Torsdkväll, Dr D skriver "I think that you will benefit from another infusion soon."

    Hur brådskande är soon? Hur säger han när det är akut? Finns det klara skillnader i hans ordval mellan hur lång tid det det kan gå innan man får droppet, när han ordinerar dropp?

    Typiskt att det är helg nu!

    Kan nog inte få dropp förrän på månd. För en gångs skull har jag inte bokat dropptid direkt efter FBC-provet, eftersom skulle försöka glesa ut droppen ... ! Tji fick jag ...


    När det har varit brådskande har Dr.D uttryckte sig "ASAP". När han skrivit "you will benefit from another infusion soon", så har jag känt mig lugn och oftast fått dropp efter 4-5 dagar, ibland en vecka. Så måndag ska nog vara lugnt ;)
  • OneLife

    Hej tjejer!
    Längesen jag var här inne nu..
    Vill ge er som kämpar lite hopp!
    7e september föddes ytterligare en Aten-bebis tack vare Dr.D´s professionella hjälp! En liten pojke kom i v 39 och var 53 lång till sina 3090 gram!

    Jag har Fragmin sprutor och prednisolon för er som är i behov!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!