• AnnC

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Nu har jag äntligen pratar med dr D och känner mig lite lugnare! Fått min behandlingsplan med, mycket att hålla reda på men bara att sätta igång nästa cykel!

  • AnnC

    Tack ananda!

    Ms81, ynka har redan blivit av med IL påsarna...

    Måste fråga er som äter pred, jag ska äta från cykeldag 6, öka till 15 mg, sen trappa ner vid mens. Men jag hinner ju inte sluta med de förrän jag ska börja igen dag 6?? Hur har ni gjort med det?

  • AnnC

    Vet ni hur man kan få tag i trevägskranar, sprutor att dra upp koksalt med samt injektionskanyl för att spruta in koksalt i dropp påsen? Och med vad fäster ni nålen?

  • AnnC

    Undrandesökare: jag sparar de i en låda/påse bara och sen lämnar jag de på apoteket

  • AnnC

    Solkattan: fruktansvärt om det är så att de försökt lura er!! Det är en sån sårbar situation och vad mer kan man göra än att lita på vad de säger :/ har du sökt nåt på nätet för att se om fler haft liknande problem där?

  • AnnC

    Tack för era svar, tyvärr blir jag ändå inte riktigt klok jag fick ju bara tag på 100 ml IL påsar så kan inte dra ut IL för att få in koksalt som nån av er gjort t ex. På vilket annat sätt kan man få in båda? Är det med trevägskranen då?
    Åh känner mig så trög!!
    Det jag har är alltså 100ml påsar IL, venflon och infusionsslang.. Gaah! Nån som har en lösning åt mig?

  • AnnC

    Ska tillägga att min behandlingsplan är 100 ml IL + 100 ml koksalt runt äl. Sen kan mängden ändras senare beroende på fbc men just nu är det så planen är.

  • AnnC

    HRE:
    Jag får hjälp privat så därför behöver jag ju fixa allt själv. Går det verkligen in något mer i de 100 ml påsarna? Ser inte ut som det får plats mer?
    Just nu tittar jag på att beställa större koksalt påsar som jag hittat i utländska webshoppar, så kan man fylla på de med IL istället. Borde ju med funka?
    Två påsar IL är ju med alternativ, men känns ändå lite slöseri
    Får kika lite till på hur jag ska göra!

  • AnnC
    Det är dr D som ordinerat 100+100.
    Jag har ju kollat på de natriumklorid på apotea men på flera står det att det inte är för infusion. Så då blir jag osäker. Apoteket hade som sagt ingen bild och det står inte så mycket om dom. Kanske ska gå in till ett apotek och fråga. (Eller klassas man som knäpp då... )
    Har ju hört flera av er har kört bara IL och det får jag väl göra i värsta fall, men hade gärna velat haft koksaltet om jag lyckas få till det
    Så här ser mina påsar ut HRE. Ser dina likadana ut? Ser inte ut som det ska rymma så mycket mer. 

  • AnnC

    Kram till dig Robsab! Kan tyvärr inte svara men säkert någon annan som kan

    Tack igen HRE, så bra att veta det får plats fast man inte tror det.
    Ja nacl borde ju vara samma men blir ändå skeptisk när det finns för olika bruk. Jag har iaf hittat och beställt från Tyskland nu billigt var det med!

    Har hittat sprutor och allt sånt med så puh.., äntligen kan man slappna av lite!! Till det blir dags att faktiskt sätta dropp första gången

    Mensen kom idag, dag 10 efter äl vilket jag tycker var lite väl tidigt. Dr D tror inte jag behöver progesteron, men han verkar också tro att mina korta cykler beror på tidig äl men så är det inte... Min lutealfas har alltid varit lite kort.
    Så nu hamnar vi iaf i sitsen att nästa äl kommer vara på midsommardagen om den kommer i tid. Så min första fbc får jag ta antingen torsdag eller måndag. Får bli torsdagen då va? Undrar om man ska satsa på att ta droppet då med, några dagar före äl? Dr D har sagt runt äl.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!