• quintana7

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Stina B skrev 2016-08-22 11:39:11 följande:

    Hej! Läste för en tid sedan något om att det inte alltid var så att hcg-värdet steg en bit in i graviditeten. Är i vecka 11 nu och hade hcg 160 122 för tio dagar sedan 124 611 idag. Behöver jag bli orolig?


    Hej Stina, HCG planar ut (ibland redan från vecka 9 för att sen sjunka) så jag tror inte det är något du behöver vara orolig för. Egentligen ska man sluta ta HCG i vecka 8-9 (det var det jag fick göra).
  • quintana7
    canada skrev 2016-08-31 20:44:54 följande:

    På söndag går vår första resa ner till Aten och min resfeber börjar komma krypande!! :)


    Lycka till! Det kommer gå jättebra, Dr D är härlig och kliniken trevlig. Det kommer super. Sen är ju Aten också en helt magisk stad!
  • quintana7
    minaimaginärabarn skrev 2016-09-03 18:36:35 följande:

    Nu skall jag göra mitt första inlägg någonsin här.

    Jag har läst en del i tråden och också läst in mig på ämnet immunologi eftersom jag tror det kan vara mitt bekymmer. Eftersom ni verkar väldigt pålästa i denna tråd och många har varit i Aten kanske ni kan hjälpa mig att både förstå resultaten av mina provsvar men också komma med rekommendationer på vilka ytterligare prov jag skulle behöva ta. Jag har tagit proven här i Sverige men har förstått att det finns fler prover ett ta.

    Mina provresultat:
    CD 3+   1,06  (77%)
    CD 19+  0,11 (8%)
    CD 16/56+ (NK-celler)  0,21 (15%)
    Enheten för decimalvärdena är 109/L

    Det jag har förstått på fertilitetsguiden är att NK-cellerna skall ligga mellan 2-12% men vet inte om mina 15% är ett särskilt högt värde?

    Vilka ytterligare prov skulle vara bra för mig att ta?

    Jag undrar också om det finns möjlighet att ha kontakt med Dr D och ta blodproven utan att åka ner till Aten?

    Tack på förhand och lycka till allihop!


    Jag tog samma prover i Sverige och fick svaret att "alla värden är normala" trots att när jag läste på Fertilitetsguiden så förstod jag att ett av värdena var lite för högt. Åkte sen till Dr D som tog fler och andra prover och fick sen hjälp av hans immunologibehandling. Det som också är så bra med Dr D är att han följer ens graviditet genom att man skickar in blodprovssvar till honom med jämna mellanrum - baserat på resultaten ändrar han medicineringen. Det gör man inte i Falun tex. Förstår att det känns segt att ta sig ändra dit men det går smidiga och billiga flyg och Aten är en urhärlig stad. Dessutom är det fortfarande väldigt varmt :)
  • quintana7
    minaimaginärabarn skrev 2016-09-04 21:06:56 följande:

    Tack för era svar!

    Jag har mailat Dr D idag och inväntar hans svar. Jag måste vänta någon månad innan nästkommande IVF-försök så tänkte passa på att göra allt jag kan inför det.

    Jag undrar om det är någon som har provat akupunktur för immunologiska problem? Läste en artikel om detta på Sophie Lagercrantz hemsida och blev lite nyfiken.

    Tar det lång tid att få en tid hos Dr D? Får alla som åker till honom och tar prover en "immunologisk diagnos"?

    Jag undrar även detta med VUL hos Dr D. Jag har gjort en hysteroskopi (även en MR faktiskt) och detta borde väl ändå ge mer svar än ett VUL, även om det är Dr D?

    Det var många frågor på en gång...


    Har provat akupunktur, det hjälpte eventuellt mig att bli gravid (oklart). Testade inte det mer när jag väl hade blivit gravid så kan inte säga något om det.

    Det går snabbt att få tid hos Dr D.

    Det har funnits dom (iaf en jag minns) som inte fått den diagnosen men hon fick ändå samma behandling och det gick bra.

    Lycka till!
  • quintana7

    E det normalt att inte få svar från Dr D på FBC, har gått tre dagar nu och det brukar vanligtvis dröja max en dag. Vill inte maila och påminna för vet att han får så himla mkt mail men kanske måste det ändå?

  • quintana7

    Hej UndrandeSökare, vilken otroligt bra hjälp du är här! <3

    Skönt att höra att det inte är konstigt att han inte svarat iaf :) Då väntar jag lite. Tror inte det är akut för alla mina värden har gått ner så det är ganska bra då antar jag? Lymfo är på 2.3 nu. Leuko och Neutro har sjunkit sen sist, antagligen för att jag har nyligen fått gå ner i kortisondos. Mono har gått ner 0.4. Då kanske inte något dropp behöver bokas in? (Två veckor sen sist).

  • quintana7

    En fråga till er alla, hur har ni gjort med järntabletter? Mina blodvärden ligger rätt lågt och på Werlabs så vill de att jag ska kolla upp det och det är "röda siffror". Har ni tagit järntabletter?

  • quintana7

    Håller alla tummar Zwillinge för din son och skickar massa styrkekramar!! Massa styrkekramar även till lilla kämparn! Min vän åker till Grekland snart så om du behöver prednisolon kan jag lösa det via henne, bara att säga till! Superstor kram!!!

  • quintana7
    Fidelia skrev 2016-09-26 08:34:01 följande:

    Vill berätta att vi nu kan lägga till ytterligare en Aten-bebis till listan. Igår kom lillasyster till oss, ytterligare ett litet mirakel ??

    Hoppas på samma lycka till alla som kämpar!


    Åh grattis!!! Vad underbart! Bra jobbat <3
  • quintana7
    trex2013 skrev 2016-10-06 20:31:32 följande:

    3 v förtidigt den 27/9 kom ännu en efterlängtad Aten (Serum) bebis!Lyckan är total och det känns så otroligt overkligt att efter nästan 5 års kämpande äntligen fått en underbar son. <3 Är så glad att jag orkat kämpa och inte gett upp, trots alla tårar, motgångar och operationer. Lycka till ni alla fina kvinnor som kämpar. Ge inte upp, tillslut är det er tur också.Energikramar och kärlek från mig! <3


    Stort grattis, vad underbart! Fantastiskt kämpat!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!