• Cina84

    Jag behöver vänner som gör IVF i RMC malmö

    Här är en till som ska börja på rmc i Malmö. 23 dec ska vi ner på vårt första samtal sen sätter vi förhoppningsvis igång i januari. I brevet vi fick inför samtalet står det att det kan finnas risk att man får vänta med att sätta igång med sprutorna pga många som startar på samma gång. Hur vanligt är det att få vänta? Precis som alla andra så vill vi så gärna bara komma igång!

  • Cina84
    Fröken Smilla skrev 2014-12-03 22:30:33 följande:

    Hej på er!

    Vi har precis fått tid till vårt första besök på RMC. Den 18:e december ska vi träffa läkaren för första gången och hoppas komma igång snabbt därefter. Precis som du Cina84 så står det i brevet att det kan dröja. Kanske beror det på att det är december och många helgdagar som gör att det är ont om tider? Jag hoppas bara inte det dröjer allt för många månader...


    Jo så kan det kanske ju faktiskt vara. Vill verkligen inte vänta mer nu.. Jag tänker att allt är klart så jag får börja redan i januari men det återstår att se..
  • Cina84
    Fröken Smilla skrev 2014-12-03 23:15:33 följande:

    Samma här... Vi har försökt i 2,5 år utan ens en glimt av ett plus. Jag vågar inte hoppas för mycket och är lite halvskraj för behandlingen men allt sånt lägger man åt sidan.


    Vi har hållt på ungefär lika länge och hoppats på det där plusset :(. Gjorde titthålsoperstion för lite mer än en månad sen där det upptäcktes att min ena äggledare var väldigt skadad efter en gammal inflammation så att den fick ras bort och att den andra är försämrad men inte riktigt utdömd. Så kanske att det är förklaringen för oss men det vet man aldrig.. Ja, jag är lite sån för hur jag kommer reagera på hormonerna och att jag ska sticka mig själv men å andra sidan ger det resultat så är det värt det :)
  • Cina84
    Kerstin skrev 2014-12-04 17:49:58 följande:

    Hej! De tre gånger jag har försökt nu så har jag aldrig behövt få ett nej. De har sällan väntetid, är nog mer för att gardera sig som de skriver så.


    Åh vad hoppfull du göra mig! :). Dock ledsen för er skulle för att ni inte lyckats än :(.
  • Cina84
    Kerstin skrev 2014-12-04 20:11:45 följande:

    Hoppas att ni också slipper onödigt väntande.

    Tyckte det var spännande första gången, såg det som en fin erfarenhet. Nu är jag mest bitter och ledsen, så jag har tyvärr inga peppande ord.

    Väntar på att det ska bli tisdag och jag kan ta ett gravtest. Dock har jag blött så jag är ganska säker på resultatet. Så nästa år tar vi och börjar med att tömma en del av sparkontot.


    Jag har kanske något som kan ge dig hopp. Jag vill alltid vara förberedd på allt som kan hända. Så jag har sökt en del på ersättning efter de tre försöken, ifall vi skulle hamna där med.

    Detta hittade jag på bland annat barnlängtans hemsida:

    "För att läsa mer om hur man gör ska du titta på Försäkringskassans hemsida. Där står det flera gånger att man måste ha rätt till vård i Sverige och att det bara gäller för vård som ges här. Att landstingen har de regler de har är egentligen olagligt och landstingen borde inte göra så, så det blir ett specialfall för just fertilitetsbehandlingar. Därför har man rätt till ersättning i annat EU/EES-land trots att man inte kan får vård i Sverige."

    Som jag förstått så kan man i efterhand få ersättning för behandlingen av försäkringskassan.

    Jag vet att jag hittade bra info om det här på familjeliv men kan inte hitta det nu.. Jag tror jag sökte på ivf försäkringskassan om du vill kolla vidare.
  • Cina84
    Kerstin skrev 2014-12-09 08:06:17 följande:

    Tack för infon Cina84, dock tror jag inte att det är aktuellt för oss.

    Jag skulle ut med jobbet i helgen så jag gjorde ett test i fredags, det visade gravid. Överlycklig blev jag. Var tvungen att göra ett test idag också eftersom det är min testdag. Överlycklig väntar jag på att testet tänker klart och så visar det inte gravid. Blir så jävla trött på detta. Gravid i fyra dagar, till vilken nytta...


    Så himla glad jag blev när jag läste början av ditt meddelande:).Sen när jag läste vidare blev jag ledsen för er skull igen :(. Hur kan kroppen vara så elak?!?!
  • Cina84

    Jom1 jag delar inte din erfarenhet men Känner med dig för de du fått uppleva än så länge. Att få hjälp med detta är jobbigt nog då behövs inte fler saker som spär på hela situationen. Hoppas det reder ut sig och att ni får en bättre resa från nu.

  • Cina84
    Fröken Smilla skrev 2014-12-17 20:51:28 följande:

    Imorgon ska vi till första besöket på RMC och det pirrar i magen. Det är verkligen en skräckblandad förtjusning!

    Vi hade också en del remissproblem, men de berodde inte på RMC. Man blir less för det är utanför ens egna kontroll. Min gynekolog här där jag bor är verkligen underbar och en av stans mest populära, men hon har tyvärr massor av patienter att hålla koll på så våra papper hade hamnat lite fel.

    När blodprov togs inför remissen så såg man att jag inte hade antikroppar mot röda hund och fick därför vaccineras nyligen. Hemskt, var sjuk i flera dagar. Har det hänt nån annan här?


    Lycka till imorgon :). Jag fick också vaccinera mig mot det i sommras men jag klarade mig utan biverkningar. Du får berätta lite hur du upplevde det sen. Som sagt är det min tur på tisdag men än så länge känns det lugnt.
  • Cina84
    Fröken Smilla skrev 2014-12-17 21:56:09 följande:

    Jag har ju en liten tendens att överdriva, jag var febrig i två dagar ;) jag återkommer imorgon med rapport :)


    Hi hi..då förstår jag ;). Hörs imorgon :)
  • Cina84
    Fröken Smilla skrev 2014-12-20 07:00:25 följande:

    Lite senare än tänkt, men jag har haft mycket i huvudet ;)

    Det var ett spännande möte. Läkaren konstaterade att vi är ofrivilligt barnlösa utan medicinsk grund. Känns konstigt att höra, han är den första som verkligen sagt det rakt ut. Sköterskan var helt underbar och man gick därifrån med ett leende på läpparna ( leendet försvann dock när man fick höra priset för alla mediciner på Apoteket!). Vi får sätta igång så fort vi vill om det finns möjlighet till det eftersom de inte vill ha igång för många samtidigt. trodde ändå inte det skulle gå så fort!

    Vi bor ju i norra Skåne så jag ser inte fram emot alla turer man måste ta dit, det kan ju bli flera i veckan, men som tur är har jag en mycket förstående chef och fina kollegor som stöttar mig, så jag kan åka närsomhelst.

    Det känns både läskigt och väldigt spännande att snart vara igång! Man har nog en känslomässig bergochdalbana framför sig...


    Vad skönt att det kändes bra och kul att ni får sätta igång så fort det går! :). Måste pirra en del i magen av att vara så nära. Jag får man ha med sig den stora plånboken då ;)... Jo jag har också tänkt på hur det kommer bli när det är dags. Alla steg som måste gå rätt och speciellt sen när det har satts tillbaka (om allt funkar som det ska). Jag har tänkt att försöka intala mig till att njuta från insättning till testdag, jag är ju ändå gravid för första gången då ( som förhoppningsvis fortsätter i 38v till ;). ) Jag bor också i norra skåne och när jag ringde och pratade med gyn i Helsingborg angående min remiss berättade sköterskan för mig att jag kan åka dit när jag ska göra alla undersökningar inför äggplock, de har nämligen samarbete med malmö. Jag ska bara säga det till dem i Malmö. . Det var himla snällt av dem att berätta det, det är ju ändå hälften så långt och underlättar en hel del.

    Tänk år 2015 blir kanske vårt år :).
Svar på tråden Jag behöver vänner som gör IVF i RMC malmö