• Anonym (Kläder?!)

    Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..

    Hej! Detta är inget "gnällinlägg", bara en nyfiken och enkel fråga. Jag älskar kläder och tycker kvalitet är bättre än kvantitet...men det bär mig ändå emot att köpa en kofta från exempelvis Bondelid för 800 spänn. Ni som oftast köper sådana kläder, får jag fråga vad ni jobbar med?? Tycker var och varannan människa traskar runt i dessa plagg.

    Köper ni billigare basplagg, eller har ni andra tips? Jag har svårt att unna mg så dyra kläder...men det kanske är värt det? En kofta från ett dyrt märke håller ju längre än nåt från GinaTricot till exempel...?

    Hoppas ngn fattar frågan! Och är som sagt bara lite nyfiken!

  • Svar på tråden Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..
  • Waldo

    Jag investerar lite mer pengar i plagg som jag vet hänger med i flera säsonger
    Jag älskar mina Anna Holtblad klänningar

    Men jag köper också billiga basplagg och rena modehistorier som bara hänger med ett år på billiga ställen
    alltfrån Gina och andra kedjor till Gekås
    Köpte en klänning från Svea när jag var på Gekås sist, det var lite fynd

  • Anonym
    Pickeli skrev 2012-03-15 08:56:00 följande:
    Visst finns det undantag, men oftast ÄR det faktiskt så att man får det man betalar för. I båda passform, hållbarhet och komfort.
    Visst! HM är en av de värsta i kvalitet. Två tvättar och plaggen finns inte kvar.
  • Pickeli
    Anonym skrev 2012-03-15 08:57:38 följande:
    Visst! HM är en av de värsta i kvalitet. Två tvättar och plaggen finns inte kvar.
    Inte alla plagg på hm, jag har en kofta som jag haft sedan 08 som ser som ny ut och den är VÄLANVÄND!
    Google it!
  • Anonym

    Jag köper billiga linnen/undertröjor, jag passar på när tex mq har rea eller åker till ngn lugnet ibland, men det blir ju ändå dyrare än hm och liknande. Handlar en del när det är vanligt pris också, förra mån köpte jag tex en kofta på mq för 700 och lite annat. Skulle gissa att jag inkl skor landar på ca 1000-1500 på kläder i månaden just nu, "bygger upp" min garderob igen efter 2 graviditeter. Jag har en administrativ tjänst och jobbar 80%, men min man är vd.. Så han tjänar bra (fast inte så mycket som man kanske tänker sig att en vd tjänar.) jag skulle gärna shoppa mer, men vi har hus, två barn (som också ska ha bra grejer givetvis!), två nya bilar. Så jag är lyckligt lottad, det vet jag!!!

  • Anonym

    Skriver på telefonen, det skulle stå outlet, inte lugnet...

  • Lillafrökenfräken

    Handlar sällan och inte speciellt mycket och har därmed råd att kosta på mig lite dyrare saker helt enkelt.

  • Tutilure

    Jag är student (snart färdig lärare) och jag köper kläder när de är på rea eller när jag får erbjudanden. Sen köper jag ibland till normalpris också. Jag tycker mycket bättre om t.ex. Bondelids kläder eftersom de känns mycket trevligare än t.ex. HM:s som känns massproducerade. Köper hellre ett dyrt plagg än många billiga, de brukar hålla längre också.


    Målar man fan på väggen kan det inte bli annat än succé!
  • Prin Sessa

    Jag handlar sällan kläder längre. Köpte mycket i tonåren innan jag hade familj och mycket utgifter. Har fortfarande kvar kläder från högstadiet. Jag äger så pass mycket kläder att de ändå inte används så ofta och med det inte ser slitna ut. Nu efter graviditeten var det extra kul att få tillbaka sin gamla garderob igen :)

  • Sinne12

    Jag köper de flesta märkesplagg på rea och på Tradera. Mycket Esprit och MQ. En del till normalpris med, beror lite på vad. Kvaliten är så otroligt mycket bättre, och på mig även passformen.

    Baskläder köper jag på H&M osv, och kan köpa enstaka andra plagg där med. T ex en kjol i ullblandning för 199 kr, den kommer INTE hålla lika länge som en dyr kjol av bättre kvalitet, men det SYNS inte på den att den är H&M-kvalitet och kostar så lite så det är värt att få kassera den efter 6 månader.

    En ullkjol av bra kvalitet kostar kanske 1000 kr men håller i en herrans massa år. Så den köper jag på rea för 500 kr.

    Jag faller sällan för säsongsmode, så garderoben är "tidlös", och då lönar det sig med bra kvalitet. Köper jag säsongsmode gör jag det på de billiga kedjorna. Finns ingen anledning betala dyrt för bra kvalitet på en knallgull tröja jag bara kommer använda den här sommaren t ex.

  • Mariohn

    JAg tycker att det är skoj att ha saker som inte alla andra har så jag lägger gärna 4000 spänn på ett par guccibrillor eller ett par skor. Däremot har jag gärna ett par vanliga slitna jeans och en t-shirt till. 


Svar på tråden Ni som köper OddMolly, Bondelid och dyra märken..