Inlägg från: Pickeli |Visa alla inlägg
  • Pickeli

    En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem

    Hur gammal är sonen?


    Google it!
  • Pickeli
    Malima skrev 2012-04-04 09:37:58 följande:
    Babyskyddets vara eller inte vara tycker jag är irrelevant. Samuel/Emma bär inte mer ansvar för att bilen som bucklas har ett babyskydd i bilen.
    Ansvaret är Emmas,oavsett!
    Även om Samuel är 40 år?
    Google it!
  • Pickeli
    Who skrev 2012-04-04 09:40:19 följande:
    JAg har uppdaterat ts. 
    Såg det nu. Är det en kuggfråga eller en gåta. Annars är det ju solklart att Emma bär ansvaret och att det är hennes fel att olyckan inträffade.
    Google it!
  • Pickeli
    sär skriven skrev 2012-04-04 11:31:17 följande:
    Inte mindre än 27 stycken anser att man kan ge en sexåring skulden för att han/hon i sin iver inte tänkt på vilka skador hans/hennes handlande kan orsaka på en annan bil. EN SEXÅRING. Jag är imponerad över hur dumma i huvudet folk är.
    Det som förvånar mig mer är att 16 st anser att det är den andra bilens fel på ett eller annat sätt.
    Google it!
  • Pickeli
    sär skriven skrev 2012-04-04 11:31:17 följande:
    Inte mindre än 27 stycken anser att man kan ge en sexåring skulden för att han/hon i sin iver inte tänkt på vilka skador hans/hennes handlande kan orsaka på en annan bil. EN SEXÅRING. Jag är imponerad över hur dumma i huvudet folk är.
    Jag kan sträcka mig till försvar till de som röstade att det var Samuels fel. Det kan ju ses om hans fel att bilen fick en buckla eftersom det är Samuel som utför handlingen. Sen är det givetvis Emmas ANSVAR att se till att det inte händer och hela skulden ligger givetvis på henne.
    Google it!
  • Pickeli
    sär skriven skrev 2012-04-04 11:43:17 följande:
    Det är lika märkligt, men inte lika förvånande för mig. Jag har läst många liknande åsikter, det finns alltså människor som på fullaste allvar tycker att det är okej att deras barn petar, rör och kladdar på andra människors bilar. Eller slänger upp dörren i dem. Det är nämligen den som är rädd om sin bil som gjort fel som ställt den där det kan finnas barn.
    Jag är väl antagligen lite för naiv som förutsätter att folk som röstat på Samuel anser att det är en definitionsfråga och därav ger honom sin röst eftersom det var han som utförde handlingen.

    Jag personligen ställer alltid min bil så långt bort som möjlig, just för att slippa få ett dörruppslag. men jag trodde fan inte att folk tog sig rättigheter så som du beskriver det. Då har man inte alla hästar hemma i stallet.
    Google it!
  • Pickeli
    Mariohn skrev 2012-04-04 11:44:21 följande:
    Om man är rädd om sin bil ska man ha den i ett garage och där ska den stanna. Det är inte meningen att folk ska behöva ha koll på sina ungar. Om en unge repar någons bil är det bilägarens eget ansvar. 
    Jag var iväg och skulle laga ett stenskott i enbart estetiskt ändamål på min nya bil. Det enda och första stenskottet. Jag blev uppläxad om att jag minsann kunde ha min bil i vardagsrummet om jag inte ville ha stenskott på den. Den personen är antagligen en sådan som låter sina ungar göra vad fan de vill på andras bilar.
    Google it!
  • Pickeli
    sär skriven skrev 2012-04-04 11:48:40 följande:
    Jag hoppas det är så som du skriver, men min erfarenhet av FL talar dock emot. Jag har läst hundratals gånger att barn är mer värda än materiella ting och då får lov att bete sig som de vill med andra människors ägodelar. Hade jag haft en dyr bil hade jag gjort som du, men jag tycker ändå att man har rätten att förutsätta att alla människor gör allt för att undvika skada på andras ägodelar. Har man en sexåring innebär detta "allt" att se till att dörren inte öppnas utan hjälp av en vuxen.
    Jag gör det av rädsla för sådan människor du pratar om men främst för pensionärer.
    Google it!
  • Pickeli
    Mariohn skrev 2012-04-04 11:53:09 följande:
    Åh låt mig berätta om när vi kom ut till parkeringen efter att ha handlat i vintras. Där stod en unge och kastade STENAR på bilarna medan hans pappa ropade lugnt på honom. Jag tappade hakan så hårt att asfalten sprack. Plötsligt tar ungen upp en relativt stor sten och dänger den i sidan på en bil. Pappan kallar på ungen igen för de skulle gå in på stadium. Då fick jag tuppjuck och skällde som en bandhund och vägrade låta dem gå därifrån. Jävla idiotfarsa. 
    :-O
    Google it!
  • Pickeli
    sär skriven skrev 2012-04-04 11:53:25 följande:
    Hahahaha!
    Jag vet ju själv hur det är att ha mormor med sig i bilen. Då gäller det att parkera taktiskt!
    Google it!
  • Pickeli

    Jag har 2 bilbarnstolar i min bil, har inga barn med mig. Jag ställer mig på familjeparkeringen för att jag inte orkar gå längre på kullersten med min 12 cm hög klackar. Vems är felet om jag får en buckla i min bil av Samuel. jag menar, jag har ju ändå bilbarnstolar i bilen!


    Google it!
  • Pickeli
    Coyote skrev 2012-04-04 12:34:26 följande:
    Pickeli, då är felet Christians.
    Jag misstänkte det! Chirstian Loboutin, som tillverkat min skor!
    Google it!
  • Pickeli
    sär skriven skrev 2012-04-04 12:37:55 följande:
    Felet måste vara den som bestämt att man ska lägga kullersten på en parkeringsplats där även gamla, barn och människor med höga klackar går. Som om det inte vore svårt nog att styra de där jävla kundvagnarna. Men det kanske är en manifestation mot konsumtionssamhället? Och i så fall är det Svenssons fel, som borde inse att han klarar sig med sin tjock-TV och inte behöver en platt.
    Ja eller butiksägaren som valde att lägga sin affär på kullerstensbelagt område.

    Fast Allan Svensson har nog stor skuld i detta!
    Google it!
  • Pickeli
    Etrangere skrev 2012-04-04 12:41:45 följande:
    Jag parkerar alltid på familjeparkeringar... Fast det är aldrig nån som skällt ut mig ännu.
    Samma här, men jag har ju faktiskt bilbarnstolar i bilen. Så jag är "safe"
    Google it!
  • Pickeli
    sär skriven skrev 2012-04-04 12:42:19 följande:
    8 personer tycker att det är "bilens som får bucklan" (ja, man skriver faktiskt så. Jag gillar det inte heller) fel. Undrar vad bilen gjort för ont? Eller menar de att det är ägarens fel? Borde ägaren förståt att en arg småbarnsmamma skulle ställa sig bredvid och ägna sin uppmärksamhet åt hatbrev till sina medmänniskor istället för åt sina barn?
    Det enda rätta borde ju vara att småbarnsmamman uppmärksamma bilen och istället skriver hatbrev åt sina barn?

    (Får man skämta om allt här?)
    Google it!
  • Pickeli
    sär skriven skrev 2012-04-04 12:43:12 följande:
    Då borde vi höja skatten och dela ut parkeringsskadebidrag till alla bilägare.
    Du borde bli finansminister, det hörs!
    Google it!
  • Pickeli
    Who skrev 2012-04-04 13:24:37 följande:
    Lina var upptagen med en kund, Sten stod med en nummerlapp och funderade på vilken salami han skulle köpa för att göra det bästa intrycket. 
    Är sten en människa eller en sten?
    Google it!
Svar på tråden En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem