• Anonym

    Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?

    Otäcking skrev 2012-04-09 11:14:11 följande:
    Min kära far sitter bara hela dagarna. Han är numer chef för en sodapanna på ett pappersbruk. Han och de andra som inte är chefer sitter och degar, surfar, sover, läser tidingen, glor på TV. Ringer ett larm så måste de ut och fixa det fort förstås men på det stora hela så är det jäkligt slappt. Farsan tjänar väl mer än de andra, men de gör i princip samma saker. Farsan är en av de som jobbat längst och mest och har således blivit chef. Han får ungefär 65.000-70.000 i lön om han jobbar övertid och obekväma tider. I teorin har han väl en högre lön för att det är han som har ansvar, men i praktiken gör han varken mer eller mindre än de andra. Han brukar passa på att ringa mig för att dösnacka lite i en timme eller två när han jobbar eftersom de ändå inte har något att göra.
    Om man har den minsta aning om den extremt komplicerade processen vid en sodapanna på ett pappersbruk så vet man också att det är ett av de största ansvar man kan ha. En sodapanna är livsfarlig för hela kommunen i fel händer. Dessutom innebär jobbet för de operatörer som är där slaggning och andra liknande jobb som tär hårt på kroppen samt lutar och syror som är frätande. Skador i Axlar förekommer ganska ofta. Att en människa sedan väljer att jobba inom vården och en mindre inkomst är ett fritt val men tyngre rent fysiskt är det inte och risken för akuta arbetsskador är inte lika hög inom vårdyrket.    
                 Jag tycker du ska fråga din far vad han gör på jobbet för du har verkligen ingen aning.  
  • Anonym

    Jag abrtar på fabrik och efter ob + vissa nattskift, men i stort sätt mest arbete dagtid får jag ut ca 40000 efter skatt. Nej jag skoja, ville bara denna tråd skulle bli favoritad. Drömma kan man ju göra.

  • Anonym

     Nu vet jag inte om du menar innan eller efter skatt, men jag jobbar inom träindustrin och har ca  innan skatt och jobbar 5 skift. Har ingen som helst utbildning ett halv taskigt gymnasiebetyg från mitten av 80talet bara:)

  • Anonym

    Lagerarbete..

    Jag jobbar dagtid får 28.000 - 30.000 och min man som jobbar skift på samma ställe får 35.000

  • Anonym

    Lastbilschaufför! :) Där hade jag 27.000kr i mån, nu ska jag skola om mig, en treårig högskoleutbildning och jag kommer att tjäna ca 22.000kr. Surt? Ja....

  • Anonym

    Konstigt med så höga lagerarbetar löner..
    Jag jobbar på ett lager där vi har bla livsmedel (men även massa annat).
    I mina uppgifter ingår truck körning (både skjutstativ och motviktsreuck), åka plocktruck och plocka ihop varor på pall och plocka upp till dispalyer osv.

    Hos oss ligger lönen på 22000 nånting. Sen är det lite påslag om man har jobbat länge, men det går bara upp till ca 800xtra om man har jobbat över 8år eller så.
    Detta är lönen för ett heltidsjobb på dagtid.

    Låter otroligt att en del kan tjäna över 28000 på liknande jobb

  • Anonym

    min bror fick mellan 19-23000 som säljare på 3 utan utbildning när han var 18

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-04-10 07:06:37 följande:
    min bror fick mellan 19-23000 som säljare på 3 utan utbildning när han var 18
    och han fick det efter skatt.... Han jobbar på kasino i Sthlm nu o får 19-22000 efter skatt nu utan utb
Svar på tråden Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?