• Anonym

    Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?

    Jag förstår mig inte på det här med att inte vidarutbilda sig. men men är uppväxt i en högutbildad familj. Alla väljer ju olika. 
    Själv är jag tjej 27 år och jobbar som aktie mäklare på en stor bank. Har 94000 före skatt + bonus på det som brukar ligga på en 40-70 000. Har en 5 årig master utbildning från handelshögskolan. 
    Om man vill plugga ekonomi/finans så ska man satsa på att bli aktie mäklare eller värdepapper mäklare som det också kallas. Man har en ingångslön på 88 000.   

    Men innan jag började plugga så jobbade jag ett år (efter gymnasiet) som personal och kundansvarig på ett it företag. Då hade jag 27 000 efter skatt. Hade ingen utbildning förrutom gymnasium då.  
     

  • Anonym

    Hej. Man vet ju inte om kan tro på vad hälften skriver här... Intressant iaf. Fått en själv att börja fundera på andra yrken. Har själv som pers. assistent 20000 i lön innan skatt. Sedan tillkommer ob men inte kommer jag upp i dessa drömlöner som andra tydligen gör.

    Hur som helst så har jag kollat runt och vill tipsa om en sida: http://www.lonestatistik.se/ . Här kan du själv se vad medel lönen ligger på inom alla yrken, och även själv lägga in din lön.

    Annars vet jag att det sällan krävs någon speciell utbildning för att bli statligt anställd, alltså som handläggare på arb.förmedlingen, eller inom försäkringskassan som exempel. Det de vill är att du ska ha är högskolepoäng, men om du har en lärar utb så ska du ju ha dessa poäng. De skriver oftast att det är en önskemål med viss utb, men inget krav. Så, vidga dina vyer och bli statlig tjänsteman! =)     

  • Anonym

    Kassörska för 10 år sedan. Då tjänade jag 25 000 kr per månad. Idag ligger lönerna på ca 28 000 kr per månad, dock inkluderades ob tillägget i lönen här, en del oregelbunden arbetstid.

    Mitt råd till TS, välj en mansdominerad bransch som kräver lite stark fysik (om du har det) eller tekniskt , hantverks-kunnande så kommer du att få en lön över 30 000 kr.

    Välj inget vårdyrke eller skol-yrke. Eventuellt kan du starta en friskola och håva in kommunala skattepengar och bli rik, men då måste du vara din egen, inte jobba för andra.

  • Anonym
    RS89 skrev 2012-04-09 23:15:44 följande:
    "världens äldsta yrke"?
    Jägare? Tjänar de bra?
  • Anonym
    Zixi skrev 2012-04-10 13:14:19 följande:
    inte lika bra som samlare och asätare
    Samlare kanske kan få ihop lite pengar, men asätare är nog ingen hit. Det yrket skippar jag. 

     
  • Anonym
    Anonym (Särskrivning!) skrev 2012-04-10 11:16:51 följande:
    Tycker det är skrämmande att du tjänar 94 000/mån och inte ens kan stava till din titel. Det heter aktiemäklare.



    Oj oj vad farligt att jag stavade fel. Gud va löjlig du är, skaffa dig ett liv haha. Verkat helt enkelt som du är avundsjuk när du bryr dig om sånt här. Antar att du är någon lågavlönad människa som måste påpeka saker för att själv må bra.
  • Anonym

    Skiftjobb inom träindustrin, tjänar väl runt 28500 nu med årets löneökning. Inget tungt jobb, har ingen utbildning nåt gamalt gymnasie betyg från 1980-talet ligger väl och skräpar någonstans

  • Anonym
    Anonym (Sara) skrev 2012-04-10 00:52:48 följande:
    Yeah right...
    Yeah right! Beror helt på vilket bolag du har och hur du jobbar, jag är arbetsledare inom ett assistansbolag och det är inte alls helt omöjligt, särskilt inte om du har vissa egenskaper/utbildningar/kunskap om vissa funktionshinder.
  • Anonym

    Man ska tillbringa en stor del av sin vakna tid på sitt jobb. För mig betyder det att jobbet måste vara intressant och kännas meningsfullt, och att själva arbetsmiljön måste passa mina behov och arbetsuppgifterna mina talanger. Sedan får jag anpassa mig efter den lön jobbet ger, och jobba för att höja min lön på olika sätt. För mig passar det med ett yrke inom design, och jag skulle aldrig drömma om att arbeta inom finans eftersom jag har noll intresse för det. Jag fick rätt ok ingångslön men det var verkligen inte därför som jag pluggade i fem år till just mitt yrke.

  • Anonym
    Anonym (Anna) skrev 2012-04-14 11:58:03 följande:
    Jag ska gå en ettårig distansutbildning och bli industrielektriker. Kommer få 26000 i grundlön. Sedan tillkommer ev ob.
    Får man fråga vad en sådan utbildning kostar? Jag hittade en hos Teknikutbildarna, men de skriver inte ut priserna på hemsidan...
Svar på tråden Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?