Inlägg från: Träningsexpert Elmina |Visa alla inlägg
  • Träningsexpert Elmina
    GrönaDruvan skrev 2012-04-24 20:47:32 följande:
    Oj... bröd är väldigt olika. Dock kan jag säga att det aldrig är vitt bröd, alltså helt vitt. Vi kan kalla det "fejk mörkt", haha... däremot så bakar min man ofta bröd också, och då blir det oftast surdegsbröd utan socker.

    Brukar väl dricka 1 glas juice, kanske 2 dl? bland (ganska ofta) dricker jag juice på kvällen också, då kan det bli mer. Jag är galen i juice....

    Linfrön var en bra ide! Det har jag i mina smoothies ibland!

    Mätte mig runt magen nu kväll igen!
    Nu var det nästan 1,5 cm skillnad mot innan på kvällarna!

    jag har ju alltså ett mått jag går efter på morgonen och ett på kvällen.... det skiljde ungefär 3 cm på mitt magmått moron/kväll....

    Hoppas det fortsätter minska!!Glad 
    Bröd kan vara lite lurigt, mörkt bröd kan vara mörkt för att det är mycket socker i som färgar brödet. Kolla innehållsförteckningen och står socker som en av de första ingredienserna så undvik det.

    Bra bröd innehåller hela korn och frön och har framförallt fullkornsmjöl. 

    I dl är ingen större mängd så det kan du fortsätta med. Häll upp innan och ställ bort förpackningen så att du inte fyller på i farten  

    Kul att det fortsätter minska, bra jobbat!!!     
  • Träningsexpert Elmina
    Krambjörn skrev 2012-04-25 08:41:21 följande:
    Sprang lite igår med barnvagnen (Dubbelvagn med 2 barn i) och det var jobbigt och dessutom är ju inte konditionen den bästa heller och känndes som fläsket på bakvagnen (Mina bakvagn ) skumpade upp o ned. Fasen vad tjock och otymplig jag känner mig
    bra gjort! Ju fler rundor desto lättare blir det!!
  • Träningsexpert Elmina
    Boosse skrev 2012-04-25 21:48:30 följande:
    Smart,  ett program ska jag göra för mina hemmaövningar, även om de inte är så många men antal och serier. Att boka in gympass, både gym och hemma har jag svårt med eftersom min sambo hoppar in och jobbar då och då, det kan alltså bli dagtid, kvälltid och natt, när som helst med andra ord. I sommar ska han jobba i Norge men jag får försöka ta med 1 ½ åringen till gymmet om då det inte finns några gruppass så kan jag låsa in oss i hallen med de maskiner jag kör mest på :)

    bra att du ser möjligheterna. Ditt barn blir tidigt insprirerat till träning!
  • Träningsexpert Elmina
    Cissi87 skrev 2012-04-25 20:27:37 följande:
    Jäklar va bra jobbat! En hel mil!  

    Duktigt jobbat Krambjörn! Man måste ju börja nånstans lixom. Lite så tänker jag. 
    Pepp pepp!! Solig

    Det är mitt mål, att fixa en mil. Min kusin har sagt att hon ska följa med. Måste ha nån att springa efter/med om jag ska springa så långt. Nästa torsdag är det vårruset här i Växjö. Och då ska jag springa med jobbarkompisarna. Förra året kom jag före allihop plus att jag va gravid :).

    Jag har en fråga om mellis. Jag älskar yoghurt! Turkist yoghurt eller vanlig lätt yoghurt, vad är bäst? Brukar ha musli eller nån frukt i.  
    Lätt yoghurt är turkisk yoghurt utblandat med vatten. det är dock mycket lättare att få i sig mycket energi genom turkisk yoghurt så väljer du den varianten bör du äta mindre
  • Träningsexpert Elmina
    Krambjörn skrev 2012-04-26 21:20:38 följande:
    Känns så tungt för mig, kämpar verkligen men det går verkligen skit för mig. Socker/gotte suget blir jag inte av med och det händer inte ett smack på mig inte äns med måttbandet
    Känner mig bara mer o mer deppig och gråtfärdig över hur min kropp noch hela jag förfaller.
    Jag vet inte vad elelr hur jag ska äta.
    Jag verkar stå stilla på samma plats    

    Förstår din frustration.

    Hur många måltider äter du?

    Äter du mellanmål och vad i så fall? 

    Prova att skriv upp allt du äter under ett par dagar för att få lite koll.   

    Förutom att du ser svart på vitt vad du äter så tänker du till innan du småter, det är ju jobbigt att behöva skriva upp allt!  

        
  • Träningsexpert Elmina
    GrönaDruvan skrev 2012-04-27 10:07:49 följande:
    Det har hjälpt mig jättemycket att skriva hur jag äter! Jag gjorde det i 2 veckor och vilken koll man fick! Nu vet jag nästan precis vad jag ska undvika för att inte få uppblåst och gasig mage! Helt klart var det småätandet som skapade detta!
    Kunskap är makt!

    Hur har din träningsvecka varit?

    Har du följt din planering?

    Väntar med spänning på din rapport härSkrattande         
  • Träningsexpert Elmina
    Nelia82 skrev 2012-04-27 12:56:46 följande:
    Mycket handlar nog om vad man får i sig om dagarna ja. Sedan två veckor tillbaka har jag ändrat om rätt radikalt i min kost (fast utan att gå ner i kalorier då eftersom jag ammar) och jag har gått ner nästan 2 kg sedan dess. Jag ag har varit stadig i vikten (brukar annars kunna diffa på 2-3 kg bara från dag till dag pga svullnad i kroppen) och tack vare min något mer proteinrika kost och mindre kolhydrater (inget bröd förutom på helgfrukosten) så sväller jag inte längre.

    Och även innan dess så har jag haft lite koll på vad jag stoppat i mig, ungefär sedan runt nyår, och har gått ner 4 kg sedan dess, totalt. Men ändå fuskat mycket och haft ett okontrollerat sockerintag (kunde lätt trycka i mig 2-3 portioner äpplepaj med glass mitt i veckan bara för att det är gott och jag var störtsugen). Det är den främsta orsaken till min förändring i kosten, att bli kvitt mitt enorma sockerbehov. Och det hjälper ju

    Jag vet ju att det går, förra vintern hade jag inget som helst sockersug alls att slåss mot, det kom tillbaka när jag blev gravid igen.

    Och jag kan också tillägga att jag inte har tränat sedan i söndags, ändå har vikten fortsatt nedåt. (Blev ett tufft yoga-pass i söndags + löpning, och naprapat-besök igår, så jag har låtit kroppen få vila istället. Ska springa idag eller imorgon.) Så Krambjörn, gör som Elmina tipsar om, skriv ner allt du äter under några dagar och haka inte upp dig så mycket på att träna träna träna kanske? För vad jag har lärt mig så spelar kosten in till 80% om huruvida man går ner eller upp i vikt. Träna med förnuft och ät med måtta
    Tack, så sant. Kosten är så otroligt viktig. Det är så mycket träning som behövs för att göra av med energin från en chipspåse. Vem har tid att träna flera gånger om dagen? Inte en småbarnsförälder...

    Därför är det "enklare" att undvika chipsen än att träna bort energin.  
     

    Sötsuget är så starkt när det väl sätter in. Det är svårt att tänka klart och man kastar i sig något snabbt.

    Och därför är planeringen är så viktig, se till att vara förberedd med bra alternativ som inte triggar igång sötsuget ännu mer. Protein, utan att överdriva såklart, är bra, det mättar mer än kolhydrater. Men vi behöver även kolisarna.

    Många blir mer sugna efter bröd och snabba kolhydrater och då är det vettigt att begränsa sig innan, antingen bara på helgerna eller max en skiva.

      
  • Träningsexpert Elmina
    Krambjörn skrev 2012-04-27 17:30:55 följande:
    Alltså HUR och VART får man tag i en personlig tränare eller Hjälp med detta?
    Känns som jag tappat fotfästet och bara faller.
    Mår bara sämmre o sämmre av hur jag ser ut kroppsligt, mår rent av illa av mig själv och iundviker att se mig själv i speglarna.
    Jag är annars okej nöjd med mig men hur kroppen ser ut efter 4 barn är hemsk och JO jag är enormt överlycklig över mina barn men min kropp har förfallit men vet inte HUR jag ska klara detta ensam.
    Hade kunnat offra ett finger för att få bli normalviktig igen    
    Underbar skrev 2012-04-27 20:19:51 följande:
    Elmina!

    Är det verkligen möjligt att med hjälp av kost och träning få en platt mage? Jag har ett lite överhäng, eller snarare en skarv under flabbet på magen. Jag har väl alltid haft skarven där, om du förstår hur jag menar?
    Kan jag få bort det eller måste jag lägga mig på operationsbordet?

    Fråga två gäller gäddhäng.
    Är det möjligt att träna bort det? Eller är operation enda lösningen?
    Jag har för många år sedan vägt över 100 kg och som ett resultat av hög viktuppgång och sedan ner igen så har jag fått så mycket flabb i gäddhänget...ser ut som en 70-åring och jag är bara strax över 30. De här två sakerna gör mig så oerhört ledsen, för det känns som jag aldrig blir av med det.

    Hur göra? 
    Det är absolut möjligt om du satsar helhjärtat på en förändring. Du måste bestämma dig och med bra hjälp av en utbildad PT som "klickar" går det, de finns många som lyckats!

    Har du alltid haft skarven låter det som att det snarare är fett än hud och det går ju att göra något åt. Det är svårare om det är hud som blivit uttänjd som du verkar beskriva "gäddhänget". Med träning och tid kan det bli bättre men helt återställd är svårt. Det beror på hur mycket hud.

    Genom att öka muskelmassan så fyller du ut huden så kör armhävningar och dips varannan dag till en början.    

Svar på tråden Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!