Inlägg från: Anonym (Köpare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Köpare)

    köpt bil, vem betalar skatten??

    Anonym skrev 2012-04-27 13:36:43 följande:
    Och då kan du inte bevisa att du inte ingått ett muntligt avtal....
    Precis och då står ord mot ord vilket ingen har fördel av. Alltså är ett eventuellt muntligt avtal helt ointressant om ingen kan bevisa det.

    Inspelade samtal är dock lätt att bevisa. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:37:57 följande:
    Vad har du för fördel av ditt inspelade samtla om det blir ord mot ord ang skatten?
    Därför i samtalet nämns just det att ingen av oss har lust att betala skatten och att jag inte vill göra ett dåligt köp där ingen blir nöjd, så då tar vi tillbaka köpet.

     
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:38:10 följande:
    Ett olagligt inspelat material som kan ses som utpressning. Tänkt så långt?
    Det är inget olagligt med det, inte som privatperson.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:40:53 följande:
    Jag antar att du lät honom lyssna till inspelningen?
    Jag skulle mer än gärna gjort det om jag hade möjlighet till det. Dock har jag ingen möjlighet att spela upp det under vårt samtals gång, men jag lovade att han får lyssna på det senare om han vill, men han lät inte intresserad utav det utan verkade lita på att jag hade det inspelat.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:41:08 följande:
    Vilket fortfarande är utrpessning.
    Det är inte alls utpressning att ta fram bevis som visar på vad han har lovat.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:41:34 följande:
    Fast ni har ju ett skriftligt avtal som reglerar köpet och där står det inget om ångerrätt från någon sida. Hur kan muntliga avtal vara ok NU, EFTER att ert skriftliga avtal ingåtts. (enligt dig själv var det inte ok när det gäller skatten)
    Inget muntligt avtal ingicks har jag försökt förklara länge nu, men det går inte in. Någon som har hammare så jag kan banka in det i skallen på denne anonym?

    Om ett avtal ändras så är det ändå den senaste varianten av avtalet som gäller vilket är detta inspelade muntliga avtal. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:44:57 följande:
    Och utpressning är ett brott upptaget i den svenska Brottsbalkens 9 kap 4 § och kan ge fängelse i högst två år.Om brottet bedöms som ringa kan istället böter utdömas. Är brottet grovt kan dömas till fängelse i lägst sex månader, högst sex år.
    Ingen utpressning har skett. Jag bara informerade honom om att samtalet är inspelat vilket inte är olagligt. Jag informerade honom också om vad som sades i samtalet. Han accepterade detta.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:46:07 följande:
    Så bara för att du inte vill betala din egna bilskatt på en bil du har köpt så är det värt att ta till uptressning som om det visar sig vara grovt kan ge fängelse i sex år? Är det värt det?
    Ni är ju helt fantastiska. Hittar på brott som inte ens har begåtts. Jag har inte utpressat någon. Allt jag gjort var att informera om mitt inspelade samtal. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:46:53 följande:
    Då får vi väl hoppas att du har det inspellat. Och hoppas på att gubben anmäler dig för utpressning, för det är det som du har gjort dig skyldig till.
    Knappast. Att infomera om en inspelning är inte olagligt på något sätt och hör absolut itne till utpressning.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:48:09 följande:
    Han vägrade att ta tillbaka bilen efter att först gått med på att göra det. Du "påminner" honom om att du spelat in samtalet vilket resulterar i att du utpressar honom till att ta tillbaka bilen. Spelar ingen roll vad han lovat eller inte, det ÄR utpressning.
    Nej det är det inte. Hade det varit bättre att hålla det hemligt menar du? Det är väl bättre att man är ärlig med situationen.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:50:57 följande:
    Måste vi ta detta en gång till???? 

    Du hävdar att inget muntlgit avtal ingicks. Om nu inget muntlgit avtal ingicks, SÅ VAD ÄR DÅ DETTA:

    Det enda som nämndes var att han sa åt mig att betala skatten innan den förfaller så att jag slipper problem. Ja visst sa jag, men detta var för det första efter att köpet hade skrivits på och för det andra så trodde jag ju honom när han sa att jag ska betala skatten.

    Förklara det för oss. Alla i tråden ser att det ÄR ett muntlgit avtal. Men du ser inte det. VIlket måste innebära att antingen så är du krokat eller så spelar du bara dum.
    Jag har förklarat det så många gånger att det känns som en gammal skivspelare som har hakat upp sig. Jag behöver inte förklara mig IGEN.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:52:48 följande:
    Du utpressade honom till att hämta bilen genom att informera om det inspelade samtalet. Att spela in samtal till höger och vänstar, må enligt lagen inte var aolagligt men unpressning ÄR olagligt enligt lagen.
    Vilken tur att ingen har blivit utpressad då. Endast viktig information har framkommit.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:53:28 följande:
    "Allt jag gjort var att informera om mitt inspelade samtal." = UTPRESSNING ENLIGT LAGEN! 
    Öh nej, det vore ändå värre att sitta och trycka på min inspelning utan att vara ärlig och säga som det är. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:55:05 följande:
    Men du ser ju inte det uppenbara. Hade han inte nekat till att hämta bilen hade du aldrig informerat om inspelningen. Nu nekande han och du påpekade inspelning vilket ÄR upressning.
    Nej det är bevis. Att man spelar in samtal i första början är ju för att kunna påvisa vad som har sagts vid ett visst tillfälle och det är det jag har gjort för att undvika problem och ord mot ord.
  • Anonym (Köpare)
    Zara10 skrev 2012-04-27 13:56:44 följande:
    Anonym (köpare) : varför ger du inte bara upp nu när det löst sig o lämnar tråden :)
    Ja man skulle ju kunna göra det och det är möjligt att jag slutligen gör det också, men samtidigt stör jag mig så mycket på felaktiga anklagelser  osv, så jag tänkte att jag stannar kvar och lär er hur det verkligen ligger till. Endast jag och säljaren vet det. Allt ni vet är det som jag har skrivit, resten är baserat på era spekulationer och speulationer blir väldigt ofta hel felaktiga i forum som detta.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 13:58:41 följande:
    Vad var SYFTET med att du påminde honom om det inspelade samtalet, när han vägrade att komma och hämta bilen?
    Syftet var att vi hade avtalat att han skulle ta tillbaka bilen och ge tillbaka pengarna, men försökte dra sig ur sin del av avtalet.

    Hur menar du på att jag ska få rätt i det hela om han helt enkelt vägrar att ta tillbaka bilen som han lovat? Alltså utan inspelningen. Nej just det, därav har man bevis för saker och ting, precis som att advokater och åklagare har bevis, annars blir det som tidigare sagt, ord mot ord. 
  • Anonym (Köpare)
    Zara10 skrev 2012-04-27 14:01:42 följande:
    Fast du kommer ingen vart mera vad jag kan se , gör nå roligare av din tid :)
    Vart kommer du av att sitta kvar här då?
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 14:06:04 följande:
    Utpressning för att han ska komma och hämta tillbaka bilen. Advokater och åklagare bedriver inte utpressning, de presenterar bevis utan att ha nåt syfte mer än att försvara sin klient/målsägare/åtalade.
    Du glömde att svara på resten av mitt inlägg. Hur ska jag som utsatt person lyckas få det som är avtalat utan inspelningen? Om du menar på att inspelningen skulle vara utpressning vilket det inte är, så får du gärna förklara hur jag ska kunna förhindra honom från att dra sig ur det hela.

    Även jag som privatperson presenterar bevis. Enligt din logik så är det omöjligt att presentera bevis utan att det ska räknas som utpressning. Med andra ord får bevis inte finnas.

    Det hade ju kunnat vara samma sak om det istället var ett vittne som hörde det hela. Då måste jag ju ta till mitt vittne om jag vill ha en chans att han inte drar sig ur.

     Så det jag vill ha sagt är att presentera bevis är inte olagligt, men enligt din logik är det det. 
  • Anonym (Köpare)
    Zara10 skrev 2012-04-27 14:07:07 följande:
    Börjar faktiskt tycka att det är lite komiskt att folk aldrig ger sig fast problemet är löst för er :)
    Ja jag börjar faktiskt bli lite less. Saken är ju egentligen ur världen nu. Så ja, nu avslutar jag detta.

    Så sammanfattningsvis: Jag köpte en bil, det blev konflikt mellan mig och säljaren om skatten efter att köpet var slutfört. Vi samsades om att han skulle ta tillbaka bilen och betala tillbaka. Han ångrade sig och ville istälet betala skatten och låta mig behålla bilen. Jag var vid det laget så less på allt och ville inte längre ha bilen, så jag sa nej till det med hänvisning till vad vi sa innan. Nu är han återigen med på att ta tillbaka bilen.
Svar på tråden köpt bil, vem betalar skatten??