Inlägg från: Anonym (Köpare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Köpare)

    köpt bil, vem betalar skatten??

    Oavsett så är det endast jag och säljaren som vet exakt vad som är sant och inte. Eftersom jag var på plats så vet jag också att jag har rätt i det jag säger.

    För övrigt har jag bättre saker för mig i livet än att gå in på familjeliv och koka ihop en historia som inte stämmer. Ni som hänger här ofta är kanske vana med det, men jag ser det som slöseri med tid och skulle aldrig tänka tanken att göra nåt sånt. Det är ungefär lika jävla onödigt som att gå in i fjantdelen där alla skriver påhittade historier. Vad är liksom meningen med det? 

  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 09:43:17 följande:
    Vad gör du här då? Eftersom du säger att du har bättre saker för dig....
    Jag har bättre saker för mig än att hitta på historier. Däremot har jag tid till att skriva en verklig historia om något som faktiskt har hänt och försöka få lite input av andra, men det verkar vara omöjligt på det här forumet då du och vissa andra är så misstroende mot folk och tror att allt de skriver är lögner.

    Försök att lita lite mer på folk eller åtminstone lyssna på vad de har att säga så kommer livet i forumet och även i verkliga livet att bli lite lättare och gladare. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 10:54:10 följande:
    I andra tråden så hade du abra 17 000kr med dig och var tvungen att skrapa ihop den tusenlapp som saknades...
    Ja det stämmer. Jag hade bara 17 000 med mig när jag åkte dit. Dock fixade jag fram mer pengar väl på plats.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:04:03 följande:
    Men i denna tråden hade du helt plötslgit med dig 19 000kr... Så hur går det ihop?
    Det går ihop på så sätt att jag åkte till orten där bilen fanns med 17 000kr med mig. Dock förstod jag att det fanns risk att jag inte skulle få bilen för så lite pengar, så jag gick till en bankomat och tog ut 2000kr till som egentligen skulle gå till annat. Just därför at bilen verkade så intressant att jag tyckte jag kunde offra lite pengar som skulle gå till annat.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym (vet hut) skrev 2012-04-27 11:16:49 följande:
    LOL!! Säger DU till andra att de skall LITA på folk?? Det är ju DU som är oärlig och försöker blåsa en stackars gubbe på pengar.

    Det som är mest tragiskt i det hela är att du fortfarande inte lärt er något öht. Ni verkar tro på fullt allvar att det finns någon slags lag på att köpare inte behöver betala bilskatt. Det går verkligen inte in hos er att säljaren kan sälja sin bil till vilket pris han behagar. Han kan kräva vad han vill av er som köpare. Han kan tom kräva att du skall dansa små grodorna innan du får köpa bilen. Sedan är det upp till köparen att acceptera eller inte. Man FÅR sälja en bil oskattad, man FÅR kräva att köparen skall stå för skatten själv. Ni går med på detta men så fort ni ser att säljaren bär ANSVARET för att skatten blir betald, tror ni att ni kan komma undan. 

    Ni verkar också tro att värdet på bilen höjs av att skatten är betald. Du blandar in besiktning i det hela..du är helt förvirrad. Begriper du inte att det är EXAKT SAMMA SAK ifall du säljer en bil för 10,000kr och ber köparen betala skatten på 1000kr som att sälja bilen för 11,000kr? Ingen bara bjussar på skatten, då bakar man in summan i priset isället....nu hade inte gubben gjort detta och påpekade därför för er vid köpet att ni skulle betala skatten. 

    Du har noll koll. Sedan sitter du och snackar förtal (precis som att personen skulle passa sig så denne in blir polisanmäld) och hur man kan få reda på uppgifter om anonyma ifall det skulle "behövas". Sluta kolla på big brother....hjärncellerna tar alldeles för stor skada av programmet....
    Haha det är du som inte har fattat något utav situationen. Självklart är jag medveten om att ägaren får ta vilket pris som helst, har jag gett sken av annat eller? Givetvis får han också ta ut extra pengar för att täcka skatten som HAN SKA BETALA. MEN, då ska han också höja priset av den anledning och klart och tydligt säga till köparen att du får ge mig 2000kr extra som ska täcka skatten. Detta har inte säljaren gjort utan sålt bilen för 18 000kr utan att nämna något om skatten. Man kan inte slutföra ett köp på ett antal grunder och i efterhand komma grinandes för mer pengar. 

    På samma sätt kan jag inte sälja en TV till dig, göra upp om 4000kr, och sen hör jag av mig till dig och säger att du får betala 2000kr till för att täcka TV-licensen som jag var tvungen att betala denna månad. Då måste du klargöra det innan eller under köpet. Du kan inte komma i efterhand och kräva mer pengar. Så enkelt är det. Fattar du inte det så är det skrämmande :)
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:21:37 följande:
    Först fick du skarpa ihop pengar (en tusenlapp) på plats, sedan skaffade fram pengar (en tusenlapp) på plats (mao samma som att skrapa) nu helt plötsligt åkte du till en bankomat och tog ut 2000kr, pengar du från början inte hade.
    Ja? Jag skrapade fram pengarna på plats genom att ta ut pengar som inte var menat för bilen.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:33:47 följande:
    Säljaren tog 20 000kr just för att HAN SKULLE BETALA SKATTEN! När du sedan prutade ner priset 2000kr är det ju en självklarhet att du betalar skatten. Visst det är säljarens ANSVAR att skatten blir betald, men vem som betalar skiterTransportstyrelsen i. DU godkände att betala skatten när säljaren påpekade att den måste betalas i tid! DU är den som har gjort bort dig!
    Nej du har ingen aning om vad du snackar om. Han tog inte alls 20 000kr för att betala skatten. Ingenstans har jag skrivit det och så var det inte heller. Varför? Jo för att ägaren verkar ha trott (eller visste, men ville ljuga) att jag skulle betala skatten. Alltså var han inte oroad över det ochd et hade INGENTING med priset att göra. 20 000 var vad han ville ha för bilen helt enkelt. 

    Jag prutade  ner till 18 000 och sa att det var vad jag kunde ge med tanke på de fel som bilen hade. Han funderade och sa att 19 000 var nog det minsta han ville ha. Jag sa att bilen är säkert värd det, men jag har tyvärr inte råd med mer än 18 000kr om jag ska ha råd att tanka bilen och ta mig hem. Han funderade ett bra tag till och gick till slut med på 18 000kr och vi skakade hand.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:34:19 följande:
    Historien går inte ihop någonstans. Historien läcker som ett såll.
    Förklara gärna varför?
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:36:06 följande:

    OM man ska vara helt ärlig så spelar det ju ingen roll vad lagen säger, betalas inte skatten på bilen får NI inte använda den. Har gubben skickat fakturan till er betyder det ju att han inte kommer att betala skatten och då spelar det ju ingen roll om han ÄR betalningsansvarig, betalar han inte den får inte bilen användas och då har ni inget annat val än att betala fakturan om vi vill köra med bilen.
    Har själv varit i liknande situation och då fick jag snällt betala själv för ingen ide att ha en bil om man inte får använda den.


    Ja det är jag medveten om. Dock var inte det ett problem då jag har en annan bil också. Visserligen hade jag tänkt att sälja den, men det hade jag kunnat vänta med så att jag haft en bil att köra. Slutligen hade jag räknat med att ägaren hade tagit sitt ansvar och betalat skatten när det börjar komma hot från kronofogden.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:39:22 följande:
    Priset var 20 000kr, du prutade ner till 18 000kr. Säljaren förlorar 2000kr + att du tycker att han då ändå ska stå för skatten, vilekt resluterar i att säljaren förlorat 4200kr på bilköpet. Ett bilköpt där han kunde ha flrorat noll kr. DU har mao blåst säljaren på 4200kr.
    Nej jag har inte alls blåst säljaren. 2000kr i rabatt kom vi överens om. De andra 2200kr hade säljaren inte räknat med vilket inte är mitt problem. Jag ska inte straffas för att säljaren inte vet att han ska betala skatten.
Svar på tråden köpt bil, vem betalar skatten??