Inlägg från: Anonym (Köpare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Köpare)

    köpt bil, vem betalar skatten??

    Anonym skrev 2012-04-26 12:58:10 följande:
    Nej, det är inte så de flesta säljer sina bilar. Det beror helt och hållet på när skatten ska vara betalt. Många ställer av bilarna i samband med ägarbytet för att just slippa betala skatt för en annans bil.
    Nu snackar jag om mina köp som jag har gjort. Jag har alltid köpt bilar som varit nyskattade och påställda. Jag skulle aldrig få för mig att köpa en avställd bil om det itne var från en bilhandlare eftersom det lätt väcker frågetecken på varför de har ställt av bilen. Inte heller kommer jag någonsin igen köpa en bil som ska till att skattas.

    De bästa bilköpen är bilar som är påställda, skattade och besiktade. Gillar du motsatsen så är det fine för mig. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 13:00:16 följande:
    Dra den om jultomten också!
    Vad är det du vill få fram?
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 13:04:08 följande:
    Ja, för då slipper ju DU stå för skatten på en bil DU ska använda. Snåle jävel!!

    Iof brukar vettigt folk lägga på priset för skatten i bilpriset och INTE vika sig under den summan så att man får igen skatten...
    Precis så som jag tänkte och tycker. Om skatten är betald av säljaren så kan han istället sätta ut bilen till ett högre pris. Om sen säljaren går med på att pruta ändå är ju upp till honom, men gör man på detta sätt så undviker man problem och båda blir nöjda.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 13:05:17 följande:
    Har man inte råd att betala 4000kr så ska man fan inte äga en bil.
    Jo jag skulle ha råd att betala 4000kr också, men då hade jag fått dra ner på något annat, som nöjen, utemat osv och det vill jag ju inte göra i onödan.
  • Anonym (Köpare)
    Maskot skrev 2012-04-26 13:10:45 följande:
    När vi har tittat på bilar så har vi alltid frågat om och när skatten är betald.  Detsamma gäller besiktning. Vi har velat köpa en bil som är skattad och besiktigad, och har också krävt att säljaren ska fixa det om det inte är gjort, annars är det inte intressant för oss.

    Jag tycker det låter konstigt att ni inte har frågat detta tidigare.  Jag skulle inte vilja börja diskutera detta efter att köpet har gått igenom och papprerna är påskrivna. Då känns det som att affären redan är klar.
    Japp, det skulle ha diskuterats innan köp helt klart. Det verkar också soma tt du håller med mig om att köpa en bil som är både skattad och besiktad är det bästa.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 13:12:32 följande:
    Så du anser att en bilskatt på 2000kr är onödig? Sådana som dig ska inte ha bil, eftersom ni uppenbarligen inte har råd att ha bil.
    Som sagt, jag hänvisar till mina tidigare inlägg som förklarar att jag har råd att ha bil och har haft det i många herrans år. Har det varit något år då jag inte har haft råd med bil så har jag sålt den och klarat mig utan bil tills dess att ekonomin blivit bättre.
  • Anonym (Köpare)

    Det här med ekonomi och buffert är ju givetvis bra. Dock finns det dom som har väldigt bra ekonomi och sen finns det dom som har sämre ekonomi. Att man har sämre ekonomi kan bero på allt från att en eller flera i hushållet är arbetslösa, att stora oförutsedda utgifter har slagit till eller många andra anledningar. 

    Står man i det läger så kanske man inte har något buffertkonto eller inte har råd att sätta undan pengar till det varje månad. Det betyder ju såklart inte att man måste sälja bilen, för på ett eller annat sätt löser det sig alltid.

    T.ex. brakar bilen sönder och man inte har råd med service just nu så kan man låta den stå i en månad och ta bussen istället och sen betalar man servicen och fortsätter köra. 

  • Anonym (Köpare)
    Maskot skrev 2012-04-26 13:22:36 följande:
    En bil som ska besiktigas om två månader skulle jag inte köpa, känns som att det kan vara mycket dolda fel och jag blir lite nojjig över om skälet till försäljningen. Vet förra ägaren kanske att bilen har några fel som inte kommer att gå igenom?

     
    Håller fullständigt med dig.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 13:30:06 följande:
    Har man ingått ett munltigt avtal om att betala skatten (som ts sambo faktiskt gjorde och har erkänt att han gjort) så är man skyldig att betala skatten. 

    Om bilägaren ställt av bilen innan ägarbytet skedde så är man med skyldig att betala skatten.   
    Jag står fortfarande fast vid att inget muntligt avtal ingicks eftersom han inte frågade mig om jag ville betala skatten utan gav ett påstående om att jag måste betala skatten i tid för att undvika problem (d.v.s. att han trodde att det var min skyldighet) Ett påstående kan inte bli ett muntligt avtal.

    Oavsett så kan vi sluta diskutera det nu då det inte längre är relevant så vi kommit överens om att häva köpet. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 13:55:56 följande:
    Muntliga avtal väger lika tungt som skriftliga...

    det skriftliga är ju inte ens ett avtal i rätt mening utan en kvittens om att säljaren fått ett belopp för en bil i befintligt skick...
    Ja ett muntligt avtal väger lika tungt ja, skillnaden är att det oftast är väldigt svårt att bevisa ett muntligt avtal medans skriftliga har man ju papper på.
Svar på tråden köpt bil, vem betalar skatten??