Inlägg från: Anonym (Köpare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Köpare)

    köpt bil, vem betalar skatten??

    Anonym skrev 2012-04-26 14:24:04 följande:
    Ja i erat fall står ord mot ord men rätten hade tyvärr gått på säljarens väg så det var nog tur att ni gjorde återköp eftersom det hade stårtt er väldigt rydt annars. Skatt + rättegångskonstader *2.
    Jag är inte så säker på det. Jag skrev tidigare i tråden att jag hade mailat polisen om saken för att höra vad de har att säga och jag fick svar från dom nu på eftermiddagen och de trodde att jag hade haft en klar fördel i ett eventuellt civilrättsligt mål. Till polisen har jag förklarat precis samma sak som jag gjort till er.
  • Anonym (Köpare)

    Japp det stämmer att kollegan var med. Han körde mig dit och hjälpte mig kolla på bilen eftersom han är väldigt duktig på att meka med bilar och kan hitta de eventuella fel som jag själv aldrig skulle hitta innan köp.

  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 14:53:39 följande:
    Snart var tomten och Zlatan med
    Ja, Zlatan var med också, känns det bättre nu? :)
  • Anonym (Köpare)
    Anonym (hmm) skrev 2012-04-26 14:55:19 följande:
    Det är så himla drygt med familjeliv, att man ska bli misstrodd hela tiden vad det än handlar om. Gå och hitta riktiga trolltrådar istället för att irritera er på denna, för ingenting som skrivits av mig eller min sambo i denna tråd är påhitt, allt är fakta!
    Kan hålla med om att Familjeliv inte direkt är bästa forumet att skriva av sig på. Får man svar av 20 personer så är verkar minst hälften vara folk som bara är där för att jävlar och inte hålla med TS oavsett vad tråden handlar om. Sen är det några till som skriver rena faktafal eftersom de inte ens har läst tråden. Kvar blir några få som faktiskt har läst tråden och faktiskt är intresserade av ämnet.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 14:56:56 följande:
    Ja, det känns bättre nu när jag fått ett erkännade på att du bara är en bilskojare
    Hade jag varit en bilskojare så hade jag inte personligen föreslagit för säljaren att han får ta tillbaka bilen. Jag hade inte behövt föreslå det då jag har rätten på min sida, men jag gör det eftersom jag inte gillar affärer där någon är missnöjd.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 15:01:57 följande:
    Du har ju inte rätten på din sida...  Gubben är nog den som är mest glad att köpet gick tillbaka. Nu kna han sälja till en ärlig person och få det priset som var satt från början.
    Både gubben och jag är nöjd med den här lösningen.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 15:09:36 följande:
    Muntligt avtal! NI var skyldig att betala enlig det munltiga avtalet din sambo gjorde med säljaren ang skatten.
    Haha du är rolig med ditt eviga tjatande om muntligt avtal. Det fanns inget muntligt avtal.

    Jämförelse: Jag kommer med ett påstående till dig där jag säger: Tänk på att du måste betala min hyra innan den förfaller, ja säger du eftersom du tror att du är skyldig att betala min hyra. Sen visar det sig att det faktiskt är jag som är skyldig att betala hyran. Då har vi inte ingått ett muntligt avtal eftersom svaret dels är på ett påstående och inte en fråga, men också därför svaret engentligen betyder "Ja jag ska TÄNKA på det" INTE ja jag lovar att betala din hyra. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 15:15:22 följande:
    Fortfarande muntlgit avtal eftersom du sagt ja till att betala skatten eller hyran som i ditt exempel.
    Nej du kan nog inte läsa som det verkar, inte konstigt att allt blir så fel när du skriver.
    Det du säger ja till i mitt exempel är att du ska tänka på det, INTE att du ska göra det. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 15:20:23 följande:
    Men svara du ja att jag ska tänka på att betala hyran/skatten i tid så är det ett muntlgit avtal på att du ska betala hyran/skatten i tid, dvs DU ska betala.
    haha nej, självklart inte :) Nu blir det fel för dig igen.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-26 15:23:03 följande:
    Du svara ja, muntligt avtal har ingåts, muntlgit avtal gäller. Nu blrjar du trassla in dig i dina egna lög...förlåt din fakta!
    Ett ja betyder inget utan att man tillägger vad man tackar ja till vilket i det här fallet är JA, jag ska tänka på det. Att tänka på det är inte samma sak som Ja, jag ska göra det.
Svar på tråden köpt bil, vem betalar skatten??