Inlägg från: Anonym (Köpare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Köpare)

    köpt bil, vem betalar skatten??

    Anonym (pinsamt) skrev 2012-04-26 21:56:39 följande:
    Du kanske aldrig har köpt en bil som precis har en ny årsskatt att betala.
    Jo faktiskt så har de flesta bilarna precis blivit skattade. Mend et är nog för att jag söker ut bilar som är både nybesiktade och nyskattade. Detta var undantaget.
  • Anonym (Köpare)
    Tom Araya skrev 2012-04-26 22:34:03 följande:
    Det är just därför som det alltid är ägaren som avkrävs skatten och då finns inte skäl till att försöka sig på ett annat sätt.
    Ansvar kan inte överlåtas.
    Hyr du ut din bostad är det fortfarande du som är skyldig att se till att hyra, avgifter, försäkring mm betalas i tid.

    Precis
  • Anonym (Köpare)
    annniel skrev 2012-04-27 00:04:45 följande:
    Exakt! Du är skyldig att SE TILL att allt betalas. Hur du går tillväga är helt upp till dig själv. 

    Ingen säger något om att överlåta ansvaret, jag skrev betalningen...säljaren får välja precis hur han vill få pengar till skatten...om han vill kräva köparen i efterhand, ifall han lägger på det på priset, om han vill ställa av bilen osv. HAN ställer sina villkor, sedan är det bara för köparen att acceptera eller avböja. Enkelt va?

    I detta fall var båda orutinerade och ganska korkade. Men ena parten var ärlig medan de andra betedde sig som värsta packet. Gubben skulle försäkrat sig om att antingen få pengarna för skatten vid betalning (som du säger, inbakat i priset) eller så skulle han ställt av bilen. Gubben trodde ts var ärlig och skickade fakturan för betalning som de kommit överens om. Ts försökte blåsa honom. 
    Ja fast nu var det ju inte så det gick till. Jag var ärlig, men säljaren var oärlig. Hade han sagt från 
    börjar att det var HAN som var skyldig att betala skatten och frågat mig om jag ville betala den så hade
    det varit en helt annan historia. Då hade jag sagt nej och han hade fått en möjlighet att fundera på om han
    har råd att sälja den för det priset vi kom överens om och samtidigt betala skatten. Annars hade han kunnat sagt nej til köpet och inget av detta hade hänt. Enkelt va? 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 07:07:48 följande:
    Jag tycker allt låter jävligt konstigt och jag får inte ihop det.
    Säljaren begärde 20 000 kr för en  bil på blocket
    en bil som ni tyckte var värd det priset.

    Ni prutar ner till 18 000 för att ni inte har mer pengar?
    Ni säger att ni ska tänka på saken om skatten.
    Prutar ni på plats? Eller över telefon?

    Men kvittot är redan maskinskrivet/dataskrivet.....

    Historien går inte ihop för mig, 

    Varför tog han inte ut 20 000 kr direkt av er då ändå skatten skulle betalas inom några dagar....så att säljaren visste att den skulle ha blivit betald.

    Var det för att ni sa att ni inte hade hela summan nu, utan fick dra av skatten och skulle betala in den då lönen kom? Det min vän är det enda vettiga som jag kan komma på, det är min teori att säljaren var snäll och gav er lite kredit som ni skulle betala in genom skatten.
    Nej, det var inget delbetalningsköp nej. Det var inget snack om att jag skulle betala några tusen till senare. Det som sades och skrev på papper var att jag betalar 18 000kr för bilen i befintligt skick och att köparen vet om ett par brister som finns på bilen. Och ja, det stämmer att jag inte hade 20 000kr. Jag hade 19 000kr på mig att använda, men då jag även skulle viljla ha råd att tanka bland annat (för bilar som säljs brukar vara näst intill tomma i tanken) så sa jag att jag har råd med 18 000kr och jag sa även som det var till säljaren att jag har lite mer pengar, men ger jag dig 19 000kr så har jag inte råd att tanka. Han gick med på det. Inget alls nämndes om skatten då vi beslutade priset.
  • Anonym (Köpare)
    Zara10 skrev 2012-04-27 08:27:10 följande:
    Nä men sen sa säljare enligt dig o TS "kom ihåg att betala skatten " o du svarade "ja visst"
    Japp, det stämmer. Dock hade jag ju blivit förd bakom ljuset av säljaren. Hade han sagt åt mig att det egentligen var han som skulle betala skatten så hade jag så klart sagt nej. Nu fick jag ju inte rätt information på förhand. Och som jag har sagt tidigare så var köpet redan avslutat vid det laget. Dessutom tackade jag endast ja till  att tänka på att betala skatten i tid vilket också baserades på att det faktiskt var jag som skulle betala skatten vilket säljaren hävdade.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 09:03:23 följande:
    Å så ändrar vi historien igen!!

    Tidigare hade du inte ens 18.000 utan hade fått skrapa ihop den sista tusenlappen.....
    Jag kanske var otydlig med exakt hur mycket pengar jag hade, men nu vet du det iaf. Dock var det egentligen som jag sa tidigare 17 000kr jag hade, men lyckades dra ihop den tusenlapp som saknades för att kunna betala 18 000kr. Sen att jag hade ytterligare en tusenlapp är knappast relevant så det var 18 000kr jag skulle betala.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym (...) skrev 2012-04-27 09:04:44 följande:
    Så va f*n är rutan till för då om man ändå få göra som man vill när nya ägaren åker därifrån ??!?!?!??!?!?!?!??!
    Jag tror knappast det är lagligt att ändr apå denna ruta godtyckligt. Om jag och säljaren kommer överns om att bilen säljs i befintligt skicka och status och han sedan ändrar på det vi kommit överens om så bryter han ju ett avtal om han kryssar i den rutan, så nej, det kan aldrig vara ok att göra så.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 09:04:57 följande:
    Men du, nu får du väl ge dig! Säljaren visste uppenbarligen inte vad som gällde utan han ringde ju dig senare och sa att det visst var han som skulle betala. Du svarade javisst vilket betyder att du går med på att betala skatten. DET kan du inte snacka dig ur här!
    Återigen, du har fel! Jag godkände att betala skatten om det var så att jag faktiskt skulle betala den. Nu var det ju inte jag som skulle betala den. 

    Om du säljer en TV till mig och säger att jag får betala 4000kr för den och sen nämner du till mig att jag ska tänka på att betala ett abonnemang som ingår till den tvn. Ja säger ja eftersom du säger det på ett sånt sätt som att det faktiskt enligt lag är så att jag ska betala det. Sen när jag kollar upp det hela så visar det sig att du bara försökt lura mig eftersom det enligt lagar och regler är du som ska betala detta abonnemang, även om du säljer TVn. Då har du lurat mig i att försöka betala ett abonnemang  som jag itne alls är skyldig att betala bara för att du själv vill slippa undan.

    Kanske kan det också vara så att du inte visste att abonnemanget inte kan överlåtas till mig och då har du ju åtminstone inte försökt lura mig, men skyldigheten att betala ligger ändå på dig och jag har tackat ja till att betala abonnemanget under felaktiga påståenden. Alltså är det inte giltigt och du får ta och betala. 
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 09:17:15 följande:
    Det är ju bra om man kan hålla ordning på sina lögner....
    Förtal är olagligt, visste du det? Du har inte en aning om jag ljuger eller inte. Du kan skaffa din egen uppfattning om det, men du har inga bevis på om jag ljuger eller inte. Dock att kalla någon lögnare och pengafifflare utan att ha konkreta bevis är förtal.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 09:28:36 följande:
    Haha, vad ska du göra? Anmäla en anonym person på ett forum?

    Det samtalet med polisen skulle jag vilja höra...
    "jag vill anmäla att någon har skrivit att jag ljuger..." "Ja, och vem är det då?" "det vet jag inte för det är gjort anonymt på ett forum där jag skrivit olika saker i olika trådar och historien inte går ihop"
    Du kanske är anonym för mig, men inte för familjeliv. Jag vet inte hur mycket information du har om dig själv, men det finns många sätt att ta reda på vem du är om det verkligen skulle behövas. Dock är jag inte så fjantig att jag skulle göra en sån sak, men du kanske borde tänka lite mer på vad du skriver i fortsättningen då det kan gå dåligt för dig i livet om du beter dig som du gör.
Svar på tråden köpt bil, vem betalar skatten??