Inlägg från: Anonym (Köpare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Köpare)

    köpt bil, vem betalar skatten??

    Anonym skrev 2012-04-27 11:40:08 följande:
    Ser du inte det själv? Nya fakta kommer upp iodeligen. Gammal fakta har blivit fel.
    Nej allting som jag har skrivit stämmer. Dock är det så att jag av naturliga skäl inte tar upp varenda mikroskopisk detalj direkt från början därför jag inte tyckt det varit relevant. Dock har mer information framkommit under trådens gång just på grund av att folk är misstänksamma och har frågor som jag besvarat.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:41:18 följande:
    Varför skulle säljaren bry sig om skatten på en bil han inte längre ägde, oavsett om kronofodgden kom med brev? Det skulle ju varit ni som inte fick göra bilen, nåt som säljaren hade skitit i. Ni hade suttit med en bil ni kpt för 18 000kr som ni inte kunnat använda.
    Varför? Ja därför en normal person vill inte hamna hos kronofogden då det innebär masor av extra kostnader väldigt snabbt + en prick i registret i 3 år framöver.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:42:53 följande:
    ja, eftersom han satt priset till 20 000kr så var skatten medräknad där. Vilket är det normala.
    Jag tror att du har läsproblem, men jag ska försöka förklara igen. NEJ, skatten var inte inräknad i det priset!
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:43:52 följande:
    Är man så jälva korkad att man går med på att betala skatten (ingår muntligt avtal med säljaren om skatten) utan att vet vad som gäller så får man faktiskt skylla sig själv och bita i det sura äpplet.
    Återigen, du har problem att läsa. Jag har inte ingått något muntligt avtal. jag känner inte att jag orkar förklara samma sak om och om igen då det ändå inte fastnar hos dig, men om du är intresserad så kan du läsa tidigare inlägg igår och i förrgör t.ex. som förklarar varför.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:44:21 följande:
    Nya fakta som tillkommer är aldrig trovärdiga!
    Det får ju står för dig, dock vet ju jag vad som är sant och inte du. Vad du tycker spelar ju egentligen ingen roll då det överhuvudtaget inte påverkar något.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:48:18 följande:
    Det vet varken du eller ja. Men eftersom skatten är på lite mer än 2000kr så ör det självklart att säljer man för 20 000kr så är skatten inräknad. Om någon sedan prutar med 2000kr så får köparen stå för skatten.
    Det är inte alls självklart. Om det hade varit så, så hade säljaren sagt att skatten är inräknat i priset och sedan efter jag prutat sagt att då får du betala skatten. Dock har han varken sagt att skatten ingår i priset eller att jag ska betala skatten om jag prutar. Dock kom han i efterhand när affären var klar och försökte grina efter skattepengar.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:49:50 följande:
    Så varför betalar ni inte skatten då? Han hade ju bara kunnat skicka in ägarbeviset och så hade ni haft en skuld hos kronokalle och ändå fått betala skatten. En prick i 3 år får man inte nödvändigtvis för en bilskatteskuld. Summan av kardemumman hade ju varit att NI hade hamnat i blåsväder eftersom NI köpt en bil NI inte kan använda...
    Vi betalar inte skatten nu eftersom köpet har gått tillbaka, så inget av detta är längre relevant.
  • Anonym (Köpare)
    Anonym skrev 2012-04-27 11:52:23 följande:
    Säljaren: Glöm inte att betala in skatten i tid.
    Köparen: Ja, visst.

    Muntlgit avtal om att köparen ska betala skatten. 

    Det är vad du sagt att det har gått till. Fått problem emd läsförståelsen? I din andra tråd [email protected] inlägg 99 står det svart på vitt. Ska du neka till det med?       
    Jag hänvisar till mina tidigare inlägg som förklarar varför det itne är ett muntligt avtal.
  • Anonym (Köpare)
    Someoneswife skrev 2012-04-27 11:55:19 följande:
    Har inte läst allt innan men hände oss något liknande i somras när vi köpte vår bil.

    Det är den som står på bilen när avin om skatten skickas ut som skall betala. Oavsett om bilen bytt ägare fram till då skatten senast skall vara betald. Annars blir det körförbud på bilen tills personen betalt.

    Blev körförbud på vår då den gamle ägaren struntade i att betala. Ringde Transportstyrelsen och sa att vi själva kunde betala in skatten, är i behov av bilen dagligen, men det var inte vi utan den förre ägaren som skulle betala.

    Tillslut betalade han och vi kunde börja köra med bilen igen..
    Se där. Du bad om att få betala men transportstyrelsen sa till och med nej eftersom säljaren ska betala.
Svar på tråden köpt bil, vem betalar skatten??