• Anonym (who)

    3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?

    Lori skrev 2012-06-11 11:33:53 följande:
    det vet du ju inte. I alla fall inte med de sociala koderna...Att umgås med ett mkt yngre syskon och sin mamma är inte samma sak som att umgås med barn i varierande åldrar, och skaffa vänner.
    Nu syftade jag på kunskapsmässigt. Jag sa inte att vi ALDRIG umgås med andra, men det är inte så ofta. Förhoppningsvis blir det ju fler barn i parkerna under sommaren så får passa på att lära känna folk då.
  • Anonym (who)
    Anonym skrev 2012-06-11 11:37:38 följande:
    Hur vet du det? Ditt barn "får" inte träna med barn i hans ålder. Barnen i vår skola som varit hemma till skolan startade har haft stora problem med kompisar och de sociala koderna. Bara att stå i kö till lunchen, vänta tills alla fått och sedan sitta kvar har varit katastrof med de barnen som slutar i bråk och tandgnissel, kastade stolar och rymningar från skolan hem till mamma. Och samma sak på rasterna och i klassrummet, det sociala spricker totalt och de vet inte hur de ska hantera det för de har aldrig lärt sig det som de andra. 
    Ytterligare en gång: Jag menade kunskapsmässigt!
  • Anonym (who)
    Anonym skrev 2012-06-11 11:39:28 följande:
    Det handlar inte bara om att kunna rabbla alfabetet eller att klara av att leka tillsammans med andra barn i en lekpark. Det sociala och förståelsen går djupare än så. Och sedan vet du inte hur de ligger till kunskapsmässigt på förskolan jämfört med ditt barn. 
    Jo jag vet visst hur det ser ut på dagis.
  • Anonym (who)
    Anonym skrev 2012-06-11 11:40:50 följande:
    Dagis finns inte längre. 
     
  • Anonym (who)

    Herregud vad ni hakade upp er på det där med 2 mot 1, det enda jag menade var att jag vill ha barnet hemma och barnet vill vara hemma! Jag har också sagt flera gånger att jag får se till att hitta fler kompisar för barnet att umgås med!

  • Anonym (who)
    Liljan77 skrev 2012-06-11 13:39:36 följande:
    Barnet vet inte vad dagis är o vad de innebär.
    Vad du vill är ju inte alltid det bästa för barnet.
    Har pappan inget att säga till om? 
    Jo, det vet hen visst.
    Jag vill det som ÄR bäst för barnet.
    Självklart har han det, men i det här tycker jag att jag avgör. Jag känner barnet bäst. 
  • Anonym (who)
    Tramsa skrev 2012-06-11 15:57:54 följande:
    Jag har ju åsikten att den som är hemma med barnen bestämmer vad som händer under de timmarna på dagen. Din man får väl anmäla ert barn till förskolan när det är hans tur att vara föräldraledig.

    Sen tycker jag inte någon av er ska blanda in barnet i beslutsprocessen. När din man är hemma och det då blir förskoledags får ni helt enkelt övertyga barnet om att det är en strålande ide. Medans du är hemma behöver ni inte alls tjata om förskolan med barnet.  
    Han ska inte vara föräldraledig.
  • Anonym (who)
    Tealhawk skrev 2012-06-11 19:05:05 följande:
    Jag ville inte heller gå på dagis när jag var 3, men nu i efterhand tycker jag mina föräldrar var puckade som inte satte mig där ändå eftersom 90% av de i min klass 1-6 hade gått samma dagis och redan bildat kompisgäng.
    Som sagt så kommer de inte gå tillsammans när de börjar skolan ändå.
  • Anonym (who)
    Anonym skrev 2012-06-11 19:40:03 följande:
    Varför ska jag starta en tråd om det när det finns en tråd här?
    Här disk det om förskola eller inte förskola, jag anser ts absolut inte behöver sätta sitt barn på förskola och förstår inte hur folk kan sitta och säga att barnet kommer bli utanför bara för det.

    Anser föräldrar ska ta ansvar för sina barn själva, tror barn hade mått bättre om föräldrarna prioriterade dom som ts gör och har barnen hemma.
    Det är lugnt, det kan vara din tråd också Så nu behöver du inte starta nån ny.
  • Anonym (who)
    Valandur skrev 2012-06-11 19:43:37 följande:
    Nu vet jag inte var ni bor, men om ni bor i Stockholm t.ex. så finns det massor av barn över 3 år som inte går på förskola. (Facebookgruppen "Hemmaföräldrar i Stockholm" har över 100 medlemmar, med desto fler barn.. med träffar flera gånger i veckan.) Hemmaföräldrar finns utstpridda över hela Sverige och bor man inte i närheten av andra finns det säkert andra sätt än förskola att få till att träffa andra barn. T.ex. genom olika idrottsaktiviteter där barnet får träffa samma barn varje vecka och lära känna barn. Eller att träffa förskolebarn efter att de kommit hem från dagis eller lära känna någon dagmamma och hänga med på dennes aktiviteter. Jag tror det går att få till på något sätt oavsett var man bor om man verkligen vill.
    Bor i sthlm, men har inte facebook.. 
    Men ja, jag ska absolut börja leta lite mer aktivt efter kompisar  
Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?