• Anonym

    Vad är det äckligaste din kropp drabbat dig med?

    Anonym (Elora) skrev 2012-06-17 22:23:24 följande:
    Det är tarmarna som rör på sig. Det går kärl till tarmarna som pulserar. Man kan även känna aortan när man ligger på rygg. Det är kroppens största kärl.
    Men är det verkligen säkert? Det liksom lyfter sig o pulserar i en jämn takt, för att sedan avta en stund och åter "lyfta" sig och pulsera. Min sambo har tom sett när det "lyfter" sig med blotta ögat..
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-06-17 22:28:34 följande:
    Vad bra att jag får lite mer tips! Men enligt information på nätet ska de försvinna med nån tablett man tar. Det låter som det är ganska lätt att bli av med dom, men det stämmer kanske inte?

    Hu det låter inte trevligt i alla fall. Vad skönt att du blev av med dom små rackarna! 
    Ja alltså, får man det där som vuxen är det nog inte så svårt att bli av med dem, då är det ju lättare att vara noga med sin personhygien och så där (som jag minns var det ett viktigt inslag för att få bort dem). Så du blir säkert maskfri snabbt! Om det nu är det du har vill säga...
  • Anonym
    Anonym (usch!) skrev 2012-06-17 22:21:10 följande:
    Just nu har jag väldigt många vårtor på fötterna! Det är skitäckligt men får inte använda nån sorts vårtborttagningsmedel pga. att jag är gravid och det blir bara värre och värre! =S 
    Silvertejp och fotfil är lika effektivt som vårtmedel och det har den stora fördelen att det inte fräter sönder frisk hud.
  • Anonym
    Anonym (sorry) skrev 2012-06-17 22:37:45 följande:
    Inte för att vara en partypooper, men det där med tvillinggrejen är tyvärr inte så spännande som det låter. Det är inte en tvilling på riktigt:

    Från 1177.se

    Fråga


    Jag undrar vad en tvillingcysta är och hur man behandlar en sådan?


    Svar


    För att förvirra begreppet, så finns det olika slags förändringar som kan kallas för tvillingcysta. Två av dessa kallas inom sjukvården för pilonidalcysta och dermoidcysta. 


    En pilonidalcysta sitter alltid i ryggslutet, i medellinjen, just där skinkorna delar sig. Tidigare trodde man att förändringen uppstod i fosterlivet, men nu tror man snarare att en pilonidalcysta uppstår till följd av irritation och nötning av hår och hårsäckar på ryggslutet, vilket i sin tur orsakar en inflammation som täpper till hårsäckarnas mynning. Den innehåller olika typer av vävnader, bland annat hår, varför man förr trodde att det handlade om en tillbakabildad tvilling. Pilonidalcystan ger sig tillkänna i tidig vuxen ålder. Den börjar då vätska sig en del, och det bildas små fistelöppningar till huden. Genom dessa kan det komma in bakterier och orsaka en kraftig infektion som en böld. 


    En sådan böld behandlas som andra bölder med att man skär upp den och låter varet rinna ut. För att bli av med pilonidalcystan för all framtid, måste man dock operera bort den. 


    En dermoidcysta däremot, är en godartad tumör i en äggstock. Tumören uppstår från de celler som ger upphov till ägg, varför det finns en möjlighet för dess celler att bilda olika typer av vävnad. I dermoidcystor kan man hitta hår, tänder och andra vävnader, vilket givit upphov till föreställningen om att det rört sig om en tillbakabildad tvilling. 


    Behandlingen av en dermoidcysta är också operation. 


    Katrin Hint, Läkare, specialist i allmänmedicin


     
    Hmm, jag är inte så säker på att det där är korrekt information. Jag såg en dokumentär om en ung kille med en tvilling som opererades bort i magen, och han hade väldigt många mänskliga drag. Så jag tror att teorin om en tillbakabildad tvilling från fosterstadiet också är giltig. Men naturligtvis har den aldrig varit levande! Det är ju en cysta.
  • Anonym

    Det smakade död räv i munnen på mig när jag fick infektion i tandköttet pga visdomständrna började komma. Det fastnade ju massa mat som låg och ruttnade där. Fick peta med tandpetare och höll på att spy varje gång av lukten/smaken. Drog ut alls visdomständer så nu är det bra igen!

  • Anonym

    springmask! har levt med det nästan hela mitt liv, men ta i trä, det verkar borta! mitt hemska missfall i månad tre, jävla kropp att beröva mej det jag saknat i flera år, magsjuka både fram och bak, =spy! värmeblåsor efter varma kläder, gärna på insidan låret=AJ! opererat 4ggr på varje tå pga variga nageltrång. bröt foten mitt i sommaren, mm

  • Anonym
    Anonym (A) skrev 2012-06-17 23:03:50 följande:
    Springmask. En gång i månaden får jag det, hur mycket som helst. Har provat olika mediciner men inget verkar funka!
    Äggen kan ju överleva utanför kroppen så det gäller ju att sanera hemmiljön också. Du vet säkert om det, men här finns lite råd om vad man kan göra. Hu jag hoppas verkligen jag slipper mask i kroppen!

    Såg förresten ett program om en man som testade att frivilligt skaffa sig inälvsmask...det var nåt slags experiement och väldigt spännande att se. På håll!

    I övrigt så har jag läst att astma och autoimmuna sjukdomar antagligen är så vanligt förekommande i västvärlden just för att inälvsparasiter är ovanliga här. För i resten av världen är det väldigt vanliga. Och man tror att de hjälper immunförsvaret att komma i balans - annars är risken stort att det blir överaktivt och reagerar mot den egna kroppen. Spännande!
Svar på tråden Vad är det äckligaste din kropp drabbat dig med?