• Slagathor

    Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...

    I onsdags eftermiddag märkte jag hur det började klia på vänster utsida lår, långt ner. Tänkte inte mer på det, förrän jag i torsdags morse vaknade upp och upptäckte det ni ser på bilden!

    Nu har det ju gått ett par dagar sedan det började klia och svida, men det har inte utvecklats mer än att blåmärket på vissa ställen gulnat. Vad kan detta vara? Jag antar att det är ett bett, men från vad? Myggbett har jag på andra ställen och de ser inte ut så här.

    Idag har jag varit väldigt trött pga dålig sömn då lillan strular, så jag har mest legat faktiskt, och vilat. Trots detta så har jag under dagen börjat få ont uppifrån höfterna och i låren ner mot knäna där det avstannar, för att sedan vagt vandra vidare bak mot vaderna.

    Inte kan det ha nåt samband? I övrigt mår jag bra. Har lite ont i övre delen av ryggen, strax nedan skulderbladen. Men det tror jag är för att jag har svårt att andas pga allergi.

    Vad tror ni? Vad är det för någe?



     
    Förr lagade man det som var trasigt. Nu byter vi utan en tanke på konsekvenserna ut det.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-06 20:20
    Ps. Bilden är tagen nyss, inte igår när jag upptäckte märket.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-06 20:39
    Tack för alla snabba och bra svar. Jag kommer avvakta tills på måndag såvida det inte blir värre under helgen. Får jag ondare i benen eller "bettet" förändras så kollar jag upp det tidigare.
  • Svar på tråden Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...
  • linasld

    Ser väldigt mkt ut som borrelia, det behöver inte komma på samma ställe man fick fästningen! Jag fick det för några år sedan och har fortfarande ingen aning om vart jag hade en fästing, hade inte märkt nåt alls och jag är en riktig fästingfobiker!! Lite kåvepenin så var jag bra igen :) lycka till vad det än visar sig vara!

  • Slagathor

    Uppdaterar trådstarten


    Förr lagade man det som var trasigt. Nu byter vi utan en tanke på konsekvenserna ut det.
  • Slagathor

    Jag är google-fobiker, så har nån lust att rada upp symptom för borrelia?


    Förr lagade man det som var trasigt. Nu byter vi utan en tanke på konsekvenserna ut det.
  • linasld

    Alltså de flesta som får borrelia får bara det där utslaget, mitt såg exakt ut så. Sedan kan man få allvarligare borrelia som kan ge en mängd konstiga symtom men när jag hade det så var det absolut inte akut sa de, huvudsaken är att det behandlas men det handlar inte om timmar :)

  • Inabsentia
    Slagathor skrev 2012-07-06 20:22:29 följande:
    eeeeh.... vad? Oj, nej? Men jag hade en i vaden förut, det gjorde bara ont efter vila just i området. En ventrombos. Med ett "bett" i mitten?



    Ja, jag har ingen aning egentligen, vet inte heller om det är mer troligt att man får en till om man haft en tidigare. Men så som du beskriver att du mår så kan jag tycka att du skulle gå till en jourcentral i vart fall. Fast jag förstår att det tar emot, roligare kan man ju ha en fredag/lördag... Inte så kul om det blir värre och är lätt fixat å andra sidan, vad det än är. Då förstör du hela helgen eller veckan istället genom att må dåligt. Krya på dig!
  • Akvileja

    Skulle oxå tippa på borrelia.... ganska typiskt med "ringen" runt bettet. En del fästingar är så små så de knappt syns, en sån skulle du bara kunnat ha kliat bort. Hade en miniliten en gång som liksom smälte in bland hårstubben på benet, så liten och tunn var den. Kolla upp det så snart som möjligt! 

  • Slagathor

    Jag har undanhållit att jag har huvudbank också. När jag ställer mig upp måste jag böja mig fram för att det inte ska flimra bort framför ögonen. Jag är så rädd för att bli sjuk att jag helst undviker att söka vård, men jag hör er och uppskattar att ni tar er tid och jag lovar jag ska kolla upp det.


    Förr lagade man det som var trasigt. Nu byter vi utan en tanke på konsekvenserna ut det.
  • jimpan73

    Ring 1177 o fråga , vill dom du kommer in så får väl sambon komma hem

  • plastkotte

    Det första jag tänkte på när jag såg bilden är borrelia!!

    Symtomen är:

    "Ungefär hälften av alla som drabbas av borrelia får samtidigt någon form av irritation, som domningar eller klåda i det drabbade hudområdet. Ibland blir man trött, får huvudvärk, led- och muskelvärk, nackvärk och/eller låg feber."

    På den här länken hittar du även en bild på hur det ser ut
    m.vardguiden.se/c.jsp

Svar på tråden Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...