• Slagathor

    Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...

    I onsdags eftermiddag märkte jag hur det började klia på vänster utsida lår, långt ner. Tänkte inte mer på det, förrän jag i torsdags morse vaknade upp och upptäckte det ni ser på bilden!

    Nu har det ju gått ett par dagar sedan det började klia och svida, men det har inte utvecklats mer än att blåmärket på vissa ställen gulnat. Vad kan detta vara? Jag antar att det är ett bett, men från vad? Myggbett har jag på andra ställen och de ser inte ut så här.

    Idag har jag varit väldigt trött pga dålig sömn då lillan strular, så jag har mest legat faktiskt, och vilat. Trots detta så har jag under dagen börjat få ont uppifrån höfterna och i låren ner mot knäna där det avstannar, för att sedan vagt vandra vidare bak mot vaderna.

    Inte kan det ha nåt samband? I övrigt mår jag bra. Har lite ont i övre delen av ryggen, strax nedan skulderbladen. Men det tror jag är för att jag har svårt att andas pga allergi.

    Vad tror ni? Vad är det för någe?



     
    Förr lagade man det som var trasigt. Nu byter vi utan en tanke på konsekvenserna ut det.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-06 20:20
    Ps. Bilden är tagen nyss, inte igår när jag upptäckte märket.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-06 20:39
    Tack för alla snabba och bra svar. Jag kommer avvakta tills på måndag såvida det inte blir värre under helgen. Får jag ondare i benen eller "bettet" förändras så kollar jag upp det tidigare.
  • Svar på tråden Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...
  • plastkotte

    Mitt inlägg blev avklippt på grund av "och" tecken i länken. Men googla borrelia det är första länken.

    Bilden på länken ser väldigt likt ut din bild.

    Jag har en vän som har någon typ av borrelia infektion som han troligtvis gått runt med i flera år utan att märka av det. Tills för
    Två år sen, nu har han kronisk smärta varenda dag och är sjukskriven sen två år tillbaks. Så sök hjälp! Det går att behandla borrelia men då måste det upptäckas. Går man runt med det väldigt länge så kan det skapa stora problem i framtiden. Lycka till!

  • Slagathor

    Står i telefonkö hos 1177 nu


    Förr lagade man det som var trasigt. Nu byter vi utan en tanke på konsekvenserna ut det.
  • Inabsentia
    Slagathor skrev 2012-07-06 20:46:48 följande:
    Jag har undanhållit att jag har huvudbank också. När jag ställer mig upp måste jag böja mig fram för att det inte ska flimra bort framför ögonen. Jag är så rädd för att bli sjuk att jag helst undviker att söka vård, men jag hör er och uppskattar att ni tar er tid och jag lovar jag ska kolla upp det.



    Om allt det där hör ihop så borde du kanske snarare vara orolig att bli sjukare... Ring 1177 och mår du sämre så se till att sambon eller någon annan kommer hem till dig och den lilla, så får sambon gå ut på vift igen när du mår bättre ;).
  • Lajkie

    Jag såg ut så när jag blev getingstucken samt smärta och sjukdomskänsla i kroppen... Hade kvar märke i typ 2 månader efter!!!!

  • Inabsentia
    Slagathor skrev 2012-07-06 20:58:06 följande:
    Står i telefonkö hos 1177 nu



    Bra! :)
  • Glädje58
    Bebisjuli06 skrev 2012-07-06 21:11:15 följande:
    Vad säger dem på 1177?

    Just nu är det många som ringer, men du behåller din plats i kön.

    Har ditt ben ramlat av pga av bett, tryck 2
  • Bebisjuli06

    Glädje58; Haha! Det är bog dessvärre exakt så det låter på 1177 nu. "Förväntad kötid är.... 62 minuter". Skämt åsido, jag tycker faktiskt att du ska åka in om det är så många som misstänker att du har borrelia. Det är liksom inget man leker med!

  • LillGris

    Haft borrelia imponerande tre gånger, det har sett ut typ sådär fast jämnare. Och det kan komma efter att fästingen är borta, en gång fick jag det på senhösten, fästingen hade jag i mitten av juli. Är inte farligt om det behandlas :)

Svar på tråden Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...